Chlieb, desať vajec, maslo, dve Bambína a litrík chladeného materinského mliečka. To je bežný nákup v Číne o tri – štyri roky. Ale nie, jasné, že to je blbosť. V Číne Bambína nemajú.

Každopádne snaživí Číňania opäť vyrábajú niečo, čo nám bude (zatiaľ) pripadať minimálne choré. Ich vedci najnovšie naočkovali ľudské gény do kravských embryí, z ktorých vyrástli dospelé dojnice. Tie namiesto normálneho mlieka čapujú mlieko veľmi podobné ľudském materskému  mlieku. Plán je predávať ho v obchodoch už behom nasledujúcich troch rokov ako dalšiu, silnejšiu alternatívu ku kravskému mlieku, ktorá má dokonca posilňovať imunitu. Ja už vidím aj ďalšie možnosti ako “Matersko-mliečna čokoláda,” alebo “presso s materomliekom.”

V krajine, kde je 90 percent ľudí intolerantných na laktózu, asi dáva zmysel poľudštiť aj mlieko, no v našich zemepisných šírkach by sme mali aj naďalej ostať verní starým manierom. Tresku z Tesca a mlieko zo ženského cecka!

 

Zdroj: https://www.good.is/post/human-breast-milk-could-be-in-supermarkets-by-2014/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+good%2Flbvp+%28GOOD+Main+RSS+Feed%29