Z domova

Premiéra premiéra

 

Neviem, či už ubehlo zdvorilostných 100 dní nepičovania na novú vládu, ale je to jedno, lebo jeho magorodie vládne presne tak, ako sme všetci čakali. Keď sa urobí niečo užitočné, tak je to jeho veľkorysý dar nám poddaným, aj keď je to napríklad povinné ukončenie výnimočného stavu. Ako keď Mad Mat s Burešom otvorili československé hranice a nechali si to ako prekvapenie na poslednú chvíľu, čo síce nasralo všetkých, čo plánovali nejakú tú cestu tam alebo odtiaľ, ale títo dvaja chalani sa z toho tešili ako keď videli, ako malí šušni prvýkrát na tábore pre deti s poruchami správania holé cecky, takže človek sa na nich vlastne ani nevie hnevať. A hlavne prezentovať dodržiavanie zákona ako dar, to je marketing, aký sa nepodarí vykreovať ani u Vaculíka.

No a keď sa niečo naopak dojebe, tak za to môžu všetci ostatní od krízového štábu, ktorý je len poradný orgán a nemá rozhodovacie právomoci, cez Sulíka, ktorý chce určite zase povaliť vládu, keď navrhne niečo, čo Mad Mat sám o dva dni zavedie do praxe, až po nás všetkých, lebo tieto vzácne dary nášho vladára neprijímame s pokorou a striedmo, ale hedonisticky a neuvážene, takže keď otvoria reštaurácie, tak tam normálne ideme a keď sa dá cestovať, tak cestujeme. Keď príde druhá vlna, tak to bude tiež zase preto, lebo #smesitopokazili, a nie preto, lebo chýba inteligentná karanténa, systematické testovanie a nejaké tie iné veci, ktoré sa sľubovali.

Ale zase keď sa nerobí nič, možno je to aj lepšie, ako keď Mad Mat dostane nejaký nápad. Lebo najnovšia kauza Kollárovej pajcnutej diplomovky šokovala úplne všetkých. Mňa teda konkrétne v tom, že prečo sa toto rieši už týždeň ako najväčší problém tohto vojvodu spred tuzexu, lebo to je asi ako vytvoriť špeciálnu policajnú jednotku na vyšetrenie toho, že Kočner nezastavil na stopke. Ale tak ok, je uhorková sezóna, snáď keď sa skončí, začnú odborníci na školstvo riešiť namiesto toho, od koľko percent zhody je diplomovka už plagiát, či potrebujeme mať také kokotné inštitúcie ako je Vysoká škola v Skalici. Medzitým Mad Mat rieši, ako tento problém rozlúsknuť, lebo dať dole Kollára nemôže, lebo jednak sa ľúbia, a dvojak si spomenul, že aj on sám kedysi „písal“ nejakú diplomovku. Takže riešenie bude spätná kontrola diplomoviek a následné retroaktívne odoberanie titulov. Keďže VŠ titul je niekde aj povinný (pri funkcii predsedu parlamentu práve nie), tak by mohli prísť o flek napríklad sudcovia, následne sa budú revidovať všetky ich rozhodnutia, lebo boli de iure nezákonné, rovnako pri pokutách udelených fejkovými JUDr. fízlami alebo pri plagiátoroch medzi VŠ profesormi by sa mali potom aj zrušiť skúšky, ktoré udelili. Si predstavte, koľko roboty koľkým ľuďom toto celé zaberie. A to ste všetci hovorili, že Mad Mat nemá žiadny plán, ako naštartovať ekonomiku. No a kto sa smeje teraz, múdrosráči???   

 

Z domova

Středovjek neskončil

 

„Vám musí jebať, chalani.“

Ježis Kristus na návšteve v KDŽP

 

Veru, keby JK pred 2000 rokmi vedel, ako jeho myšlienky za ten čas ľudia dojebú, namiesto dráhy prvého motivačného kouča v histórii by asi radšej pásol somáre na trávnatých svahoch Betlehema. Ľudský faktor je sviňa a vie pokaziť aj taký sľubný startup ako je kresťanstvo. Hlavne keď sa toho chytia bikoti (skratka od „bigotní kokoti“), a oni sa toho zákonite chytia vždy. My sme si (už zase) nejakých navolili do parlamentu, a tak nejako sme tušili, že s nimi bude sranda, ale taká sranda iná, a že známe kresťanské „miluj bližného svojho ako seba samého“ je u nich fejkovejšie ako Záborskej obočie.

Napríklad konkrétne táto teta tvrdí, že kresťania sú prenasledovaní a šikanovaní, na Slovensku konkrétne tak, že vandali zničili drevený kríž v lese, ale, a to je oveľa horšie, niektorí ľudia si z kresťanov robia normálne že piču. Napríklad z Kuffu (poslanca), keď tvrdí, že kostoly by mali byť vyňaté z corona karantény, lebo nás pred vírusom ochráni panenka, ale nie bravčová, ale Mária. Ako všetci ostatní sympatizanti totalitných režimov, aj bikoti si slobodu náboženstva a slova vysvetľujú prísne reštriktívne. Čiže platí len pre nich a môžu trepnúť hocijakú kuffovinu, ale keď sa niekto iný v rámci rovnakej slobody slova odváži ju kritizovať, mal by byť prísne potrestaný. Ako Ondrejíček alebo Havran. Jeden si dovolil napísať na toho Kuffu (poslanca), že je tupý kokot (ale nie len tak by default, aj keď to asi tiež celkom stačilo, ale pre jeho názor uvedený vyššie) a ten druhý Kuffu (kňaza), že patrí do cirkusu. Toto bikoti pochopili ako hanobenie náboženstva, lebo evidentne dvaja Kuffovia je presne toľko, koľko dve miliardy kresťanov a ich názory, ako napríklad, že tri zdravasy denne vás ochránia pred covidom, sú univerzálne platné v celej náboženskej obci. V podstate sa im podarilo z kresťanov spraviť také jedno kolektívne (bez) vedomie, niečo ako Borgovia v Star Treku. Len Borgovia mali aspoň aspoň popiči vesmírne lode, také veľké čierne kocky – bigoti majú akurát tak ruženec v ruke a modré gule.

 

Potom sú tu ďalší religiózni experti, ako napríklad Vašečka, ktorí zase kresťanstvo zúžili čisto na jebačku a jeho základné filozofické otázky zredukovali na to, kto, s kým, kedy a ako môže mať sex a či z neho bude počaté dieťa, alebo nie. Až tak to nesledujem, ale podľa mňa žiadne iné náboženstvo nie je tak posadnuté (cudzím) sexom ako kresťanstvo. Ťažko povedať, či to je len známy teorém vzťahu nedostatočne jedlom saturovanej ošípanej k poľnohospodárskym plodinám, alebo len nejaká kompenzácia nepoškvrneného počatia, no niekedy je to až trochu desivé. Keď chce vedieť ako veľmi, tak si len tak zo srandy niekedy otvorte blog na postoji.

To celé samozrejme zastrešili bibliou, ktorá ako úplne každá náboženská kniha sa dá vyložiť buď úplne doslovne, alebo veľmi voľne, vždy podľa potreby, tak aby si tam každý bikot našiel to, čo presne potrebuje. Potom sa ani nemôžeme čudovať, keď známy odborník na symboliku Majko Kotleba našiel v biblii aj varovanie pred 5G sieťami a nanočipmi.

Ale veď ok, o rok tu máme sčítanie obyvateľov, tak si môžeme hneď overiť, koľko ľudí zase zistilo, že morálku môže mať človek aj bez strachu z pekla, alebo že na otázky, ktorým nerozumieme, lepšie odpovie veda, než nadprirodzené bytosti a ich samozvaní vykladači. Samozrejme, v očiach bigotov to bude aj tak výsledok liberálne-progresívnej džendžer propagandy. Ale keď ich vlastné náboženstvo znamená pre nich byť neustále urazený a riešiť hlboké témy ako ejakuláciu mimo pošvy, to sa potom fakt nemôžu čudovať, že aj všetci ostatní to kresťanstvo začnú brať tak nejako viac sexuálne a pri pohľade na Záborskú s Vašečkom im ako prvé dve slová prídu na rozum „piča“ a „kokot“.

 

Zo sveta

Black matter lives

V USA sa to zase melie jak hovädzie do big macu. Ako keby nestačilo, že tam majú za prezidenta to vlasaté pomelo, na koronu im tam zomiera viac ľudí ako na obezitu, ale ešte tam biely policajt zabil čierneho kriminálnika. Už zase. Čo bolo popudom k demonštráciám a rasovým nepokojom. Už zase. A mohli by sme nad tým mávnuť rukou, že je to o celé iba príležitosť na to, aby sa menšiny trochu vybúrili, LeShawn si uraboval nové air jordany a DeAnton zase nový iphone. Už zase. Ale už zase, je to trochu komplikovanejšie, ako to vyzerá. V prvom rade policajný rasizmus v USA nie je len nejaký výmysel stand-up komikov na moderovaní Oscarov, ale taká dosť pevná a stabilná tradícia. Niečo ako u nás šibačka, len tam sa namiesto korbáčov šibe obuškami a namiesto lacnej voňavky sa tam sprejujú slzákom. Okrem toho má Emerika ešte iné špeciality, ako napríklad súkromné väznice, čo znamená, že dávať ľudí do basy sa tam môže celkom oplatiť. Takže sa dá pochopiť, že čierni sú nasratí, lebo aj vás by asi nasralo, keby ste si išli zabehať na hrádzu a začali by po vás strieľať nejakí dvaja redneckovia, z ktorých jeden je bývalý fízel, lebo by si mysleli, že bežíte iba preto, lebo ste práve niečo ujebali, veď aký iný dôvod môže mať černoch bežať, no ne? Je to (ne)vtipné, lebo je to pravda.

Veď koniec-koncov, aj tu máme jednu marginalizovanú menšinu, na ktorú má každý svoj názor, vo všeobecnosti asi taký, že kradnú, smrdia, hovno robia a dostávajú všetko zadarmo. Prekvapivo ale dosť málo ľudí by sa presťahovalo do cigánskej osady, aj keď sa to tak strašne oplatí. Lebo čo si budeme klamať, byť biely je fakt tak nejako lepšie, ale pokojne ma presvedčte o opaku. Takže antirasistické protesty sú celkom pochopiteľná záležitosť. Teda vo svojej podstate, lebo potom zrazu jééb – ľudia. Že aj pekná myšlienka sa dá rovnako pekne dojebať, nám dokázal napríklad už socializmus, takže prečo by niečo také ušľachtilé ako protesty proti rasizmu mali byť výnimkou?

V prvom rade protestovať proti násiliu násilím je také trocha kontraproduktívne. Jeden vypálený obchod neznamená o jedného černocha vo veľkej porote viac, toto by mohol nejaký ten moderný Nelson Mandela, Martin Luther King alebo 2Pac už svojim bratom vysvetliť. Na druhej strane, biele snehové vločky by sa mohli doučiť výrokovú logiku, napríklad že „black lives matter“ nemusí automaticky znamenať „white lives don’t“ a nerobiť zo seba hneď urazených butthurtov, ktorí dokážu závidieť aj rasizmus. Keď u nás za týždeň zastrelia 5 zmrzlinárov a všetci začneme nosiť odznak v tvare ledňáčka, tak to neznamená, že strieľanie po stánkoch s langošmi alebo hot-dogmi je v pohode. A posledný klinec do rakvy tomu všetkému dajú aj tak dajú bojovníci za sociálnu spravodlivosť a marketing. Fox rozhodol, že v Simpsonovcoch už nebudú bieli herci dabovať „nebiele“ postavy a L’oreál už nebude na svojich produktoch mať slovo „bieliaci“. Lebo fakt nič nepomôže marginalizovaným černochom viac, ako keď Apua už nebude dabovať Hank Azaria a že na obale krému na ksicht sa vymení jedno slovo.

Inak protesty Black lives matter sa konali aj u nás na Slovensku, ale len tak zľahka. Ale zase lepšie, ako keď slovenskí fízli mlátili cigánske deti v Moldave nad Bodvou, lebo vtedy sa nedialo nič. Okrem toho je ale na Slovensku pomerne limitovaný počet černochov, takže musíme pracovať s tým, čo máme, čo môže byť problém. Jediný profesionálny černoch je u nás Ibi Maiga a zavolať ho tam sa nakoniec neukázalo ako ten úplne najlepší ťah, lebo stačili len asi tri dni a ukázalo sa, že sa s tým čierna bača tak veľmi nestotožňuje. Za čo zlízol dosť veľký hejt, čo je ale dosť nespravodlivé. Pretože práve Ibi nám pravidelne dokazuje, že čierni a bieli sú úplne rovnakí, lebo len vďaka nemu vieme, že aj černoch môže byť jebnutý. Ba-dum-tss.