Tesla prišla s neuveriteľným vyhlásením, budúci rok totiž plánujú predávať nie jednu, ale dve verzie nového elektromobilu s názvom Model S. Sport verzia nám spolu s väčšou, 85kWh baterkou, prinesie aj prekvapivé, a pravdu povediac atraktívne štatistiky.

 

Vašich šesťdesiattisíc vám prinesie nie len extrémne tiché zrýchlenie z nula na sto za úctyhodných štyri a pol sekundy, ale aj dojazd štyristoosemdesiatdva kilometrov na jedno nabitie. Takýto dojazd vám umožní naozaj bez problémov využiť tento koč s nulovými emisiami a ukázať sa (pretože počuť prichádzať vás nebudú) pred spoločnosťou ako milovník prostredia.


Málokto veril Elonovi Muskovi, že Tesla dokáže dosiahnuť týchto výkonov a vzdialeností a vytvoriť tak konkurenčný elektromobil. Avšak Elonova misia bola podla jeho slov iná:


"Cieľom Modelu S bolo vyrobiť najlepšie auto a nie iba najlepší elektromobil. Odvezie sa v ňom sedem ľudí, má dva kufre, naozaj nízke ťažisko, nikto si nemyslel, že je niečo také možné. Som na toto auto hrdý a je to revolúcia, ktorú dúfam bude nasledovať zbytok priemyslu."

 

Silné reči? Na papieri to vyzerá naozaj ako super-auto, po zhliadnutí videa sa však zamilujete do palubovky a uznáte, že Elon nemá plané reči:

 

 


Keď si trošku priplatíte a objednáte si Model S Sport, špeciálnymi kolesami dosiahnete dokonca dojazdu päťstoštrnásť kilometrov. Samozrejmosťou je aj možnosť vymeniť vybitú baterku za novú v priebehu jednej minúty a to už je rýchlejšie ako natankovať.

 

 

Zdroj