Keby Španiel Alberto Contador potichu odišiel zo sveta cyklistiky pre dopingový podvod, vôbec by som nesmútil. Že kontaminované mäso? Hej, Alby, vyskúšaj jednu z tých vašich uhoriek, ktoré teraz testujete v Nemecku!

Lance je úplne iný prípad. Je to pravý americký hero: prekonal zákernú chorobu a sedemkrát zosmiešnil Francúzov.

Stále presvedčivejšie správy o tom, že je jedným z klamárov, ma oberajú o jednu ilúziu za druhou. Ešte dobre, že som mal len dve.

Ja viem, nie je to nová vec. Možno sme mali venovať väčšiu pozornosť jeho vyjadreniu z roku 2001, keď novinárovi prezradil, že z nejakého dôvodu si musí častejšie holiť nohy. Alebo že v období 99 - 01, keď ho vraj videli dopovať, sa stal otcom troch detí bez toho, že by prstom pohol. Čo je čudné, pretože ich zamiesil spermiami odovzdanými ešte pred chemoterapiou a prst bolo to jediné, čím mohol pohnúť.

Čo neviem pochopiť, je to, ako slabo sa doteraz bránil. Nepadlo niekoľko zásadných otázok, napríklad: prečo by preboha niekto potreboval dopovať ešte PREDTÝM, než začne chodiť so Sheryl Crow?

Preto som privítal jeho rozhodnutie najať si dvoch špičkových právnikov, ktorí už jeden veľký dopingový prípad vyhrali. Aj Lance potrebuje vyhrať. Tí najlepší športovci sa totiž časom zmenia na inštitúcie a ako dobre vieme, niektoré z nich sú "too big to fail". Preto musí Lance bojovať až do konca a presvedčiť aj posledného pochybovača o svojej pravde. Vieme, že Lance je veľký bojovník. Preto sa nemusím sám seba pýtať: má na to gule? (Aj z toho druhého dôvodu...)
 

Ak chcte vedieť viac, poďte sem

Link je len orientačný, podobné správy teraz vychádzajú takmer denne...