Aj nemeckí neonacisti sú hraví. V čase, keď práve nenútia niekoho zahryznúť sa do obrubníku, či nezabíjajú tureckých predavačov kebabu sa hrajú spoločenské hry. Napríklad Pogromly.

 

Tak sa totiž volá nemecká, nacistická obdoba hry Monopoly, ktorú vyrobili traja sexy vyzerajúci nemeckí prívrženci neonacizmu na obrázku (to vľavo je žena). Hru distribuovalo krajne pravicové zoskupenie Národnosocialistické podzemie (NSU), ktoré má za sebou už 10 vrážd a 14 bankových lúpeží. Jej cena sa pohybovala okolo 50 eur a výťažok z predaja bol používaný na financovanie ďalších aktivít namierených proti prisťahovalcom.

 

Ako Pogromly fungujú? Takmer rovnako ako klasické Monopoly, no namiesto ulíc, hotelov a železníc tu nakupujete koncentračné tábory a plynárne. Môžete si kúpiť Auschwitz, Dacha či Buchenwald a každý tábor stojí 4000 ríšskych mariek, používaných v Hitlerovskom Nemecku. Jedno z políčok sa volá „Návšteva u vodcu“. Kto na toto políčko stúpil a zakričal „Heil Hitler!“ mohol si zobrať peniaze ostatných hráčov.

pogromly1

 

V garáži, ktorú gang používal našla nemecká polícia niekoľko kusov hry spolu s hotovými klincovými bombami a súčiastkami na výrobu ďalších výbušnín.

 

Milí rodičia – viete aké majú vaše deti koníčky? Nebolo by náhodou v tomto prípade lepšie ak by radšej fajčili trávu?

 

Zdroje: blesk.cz, reflex.cz