Východné pobrežie U.S. ničí Sandy. New York under attack (...of nature this time).

 

Hmm, námet na scenár. Dám do stávky moje nové plavky (a že by sa im teraz v NY zišli), že do roka tu máme hero movie o hrdinských potápačoch, ktorí záchránili decká zo zatopenej škôlky, samozrejme, že aj s extra bonusom v podobe “prekvapivej” pointy - čerstvo rozpučanej lásky medzi mladou učiteľkou a starším záchranárom, ktorí sa na začiatku filmu strašne nemuseli.

 

Ok, možno nie je úplne namieste robiť si fórky z udalosti, ktorá doteraz spôsobila smrť štyroch desiatok ľudí. Na druhej strane je však jasné, že na svete sa každodenne deje iks horších záležitostí, ktoré majú priamo alebo nepriamo za následok oveľa väčšie množstvo obetí. A z médií sa o nich nedozvieme ani mäkké “F”.

 

NY, resp. celá oblasť zasiahnutá týmto prírodným živlom má však to šťastie (?), že je svetovým centrom mediálneho biznisu. A nielen mediálneho, samozrejme. Proste veľa mravcov v obrovskom mravenisku, ktorí ochotne a s vervou informujú celý svet o tom, ako na nich prúdom čúra nevychované hrdzavé chalanisko.

 

Je úplne prirodzené, že takúto príležitosť si nenechá ujsť aj množstvo recesistov, ktorí túžia po svojich piatich minútach slávy. A milióny ľudí potom híkajú nad žralokmi plávajúcimi v uliciach New Jersey...

 

No a aby ste sa v práci nemuseli s kolegami dlho hádať o tom, ktorá fotka z tejto prírodnej katastrofy je skutočná a ktorá fejk ako turecká kabelka - prinášame vám zopár názorných ukážok: