Vojna za internetové súkromie sa pritvrdila, medzi gigantov ako Facebook a Google, zarábajúcich na dátach, ktoré vám ukradnú pod rúškou súhlasu, sa pripája skupina, ktorá zastáva vaše práva anonymného surfovania webu, Anonymous.


Po úspešných útokoch na Sony, Bank of America a NATO (v spolupráci s LulzSec) prichádza od skupiny Anonymous varovanie, že Operácia Facebook zničí túto sociálnu sieť piateho Novembra. Konečne nás teda niekto oslobodí a upovedomí internetový plebs, že zo sebou a svojimi informáciami nemajú nechať mávať.

 

Prinášame vám exkluzívny preklad vyhlásenia a sme zvedaví koľko z vás sa pridá.

 

 

 

Twitter : https://twitter.com/OP_Facebook
https://piratepad.net/YCPcpwrl09
Irc.Anonops.Li #OpFaceBook

 

Preklad:

 

Občania sveta pozor,

 

Chceme upútať vašu pozornosť, dúfajúc, že si následujúce varovania zoberiete k srdcu: 

 

Vaše obľúbené médium komunikácie, ktoré tak zbožňujete bude zničené. Ak ste ochotný hacktivista alebo týpek, čo chce ochrániť slobodu informácií, pridajte sa a zabite facebook v záujme vlastného súkromia.

 

Facebook predáva informácie vládnym agentúram a dáva tajný prístup informačno-bezpečnostným firmám aby mohli špehovať na ľudí s celého sveta. Niektoré s týchto takzvaných "whitehat" infosec firmy pracujú pre autoritatívne režimy, ako tie v Egypte a Sýrii.

 

Všetko co na facebooku robíte, ostáva na facebooku, bez ohľadu na vaše nastavenia "súkromia" a zmazanie vášho profilu je nemožné, aj keď ho zmažete, všetky vaše dôverné informácie facebooku ostávajú a môžu byť kedykoľvek obstarané. Zmena vašich nastavení súkromia na viac "súkromnejšie" je tiež blud. Facebook vie o vás viac ako vaša rodina.https://www.physorg.com/news170614271.html
https://itgrunts.com/2010/10/07/facebook-steals-numbers-and-data-from-your-iph….

 

Nemôžete sa skryť pred realitou, v ktorej vy, ľud internetu, žijete. Facebook je opakom hodnôt Antisec. Nie ste pred nimi, ani žiadnou vládou, v bezpečí. Jedného dňa sa pozriete späť na tento deň a uvedomíte, že čo sme spravili bolo správne, poďakujete vládcom internetu, my vám neubližujeme, my vás zachraňujeme.

 

Výtržnosti sú v pohybe. Nie je to boj o budúcnosť súkromia a publicity. Je to boj za právo voľby a informovaný súhlas. Rozvíja sa pretože ľud je znásilňovaný, šteklený, obťažovaný a zmätený aby robili veci bez toho aby chápali dôsledky. Facebook hovorí, že dáva užívateľom na výber, ale to je úplne falošné. Dáva užívateľom ilúziu a skrýva pre nimi detaily "pre ich dobro" zatiaľ čo na vás zarábajú milióny. Keď je služba "zadarmo", čo to naozaj znamená je, že robia prachy z vás a vašich informácií.

 

Porozmýšľajte na chvíľku a pripravte sa na deň, ktorý sa zapíše do histórie. November 5 2011,  #opfacebook. Engaged.

 

Toto je teraz náš svet. Existujeme bez národnosti, bez náboženskej predpojatosti. Máme právo nebyť sledovaní, nebyť prenasledovaní a nebyť zneužívaní na zisk. Máme právo nežiť ako otroci.

 

My sme anonym(í)

My sme légia

My neodpúšťame

My nezabúdame

Očakávajte nás

_____________

 

Kľudne si vyskúšajte zmazať si profil na facebooku a keď sa vám to podarí dajte nám vedieť ako sa vám to podarilo, lebo okrem elektromagnetického pulzu do všetkých datacentier FB asi nič fungovať nebude.

 

Zdroj

_____________

 

Ďaľší vývoj "kauzy" nájdete tu.