Keď raz vašu manželku, priateľku, či milenku chytí „šajba“ a začne vás podozrievať z nevery, skončili ste. Pri svojom pátraní a potvrdení tohto vášho ohavného činu použije všetky legálne aj nelegálne prostriedky, všetky priateľky, aj iné známosti. A samozrejme nezabudne prečítať návody zo všetkých ženských časopisov a portálov. Tie sofistikovanejšie aj založia tému, kde očakávajú „dobré“  rady od podobne postihnutých spolutrpiteliek.

A tak sa vám môže stať, že sa náhle začnú meniť zvyky vo vašej domácnosti a vzťahu a vy sa nestačíte čudovať. Niektoré zo situácií sa vám budem snažiť priblížiť alebo vysvetliť, aj keď chápem, že aj tak v tom budete mať zmätok. Pretože ako mi raz povedal jeden priateľ, toto predsa nemôže vymyslieť jeden normálny mozog.

V prvom rade nasratá žena používa často aj na DM spomínané slovo „Nič“. Čo ti je? Nič. Čo sa stalo? Nič. Ktovie prečo si ženy vzali do hlavy, že keď budú ofučané a na vaše otázky budú odpovedať týmto frekventovaným slovom, muž pochopí, čo sa deje. Veď keď ju miluje, musí vidieť,  aká je nešťastná a smutná. Nie, muž nepochopí.  Prečo by aj mal. Ako sa hovorí, nemému decku ani vlastná mater... Muž po prvotných pokusoch zistiť, vypočuť, možno aj pochopiť, vzdá svoju snahu o vyriešenie situácie a pripíše to: 1. PMS (predmenštruačný syndróm) 2.MS (menštruačný syndróm) 3. PMS (pomenštruačný syndróm). Alebo jednoduchšie „zase má krámy“. Dookola môžete ženám opakovať, že ak niečo chcú, musia to mužom povedať. Najlepšie jednou vetou. Zbytočná snaha.

Ďalšia obľúbená činnosť pri podozrení z nevery je kompletné preverenie všetkého, čo má možnosť spojenia s inými ľuďmi, nedajbože ženami. Ak si žena zaumieni, že vám preverí vašu telefonickú a online komunikáciu, skončili ste. Môžete byť frajer v IT, aj tak sa vám dostane všade. Akékoľvek nové ženské meno vo vašich kontaktoch bude vnímané ako dôkaz nevery. Chvíľku sa síce bude váš špión držať a nepovie vám to, ale môžete si byť istý, že všetko z vášho mobilu, mailu, či Facebooku bude preberané v ženskom kolektíve priateliek a známych a možno aj neznámych žien. A určite sa  bude  rozoberať do detailov každé jedno slovíčko. Lebo ženy si dokážu aj z dvoch slov vydedukovať celý príbeh. No a ak sa neudrží a jedného dňa to na vás vybalí vo veľkom, môžete argumentovať koľko len chcete. Aj tak bude každý ženský kontakt u nej vnímaný ako obyčajná rajda, čo chce zbaliť jej chlapa.

Ak už vaša polovička zistila, aká je vaša online komunikácia, potrebuje aj vidieť a byť videná. Preto sa bude snažiť prekvapiť vás v rôznych situáciách a na rôznych miestach. A tak sa môže stať, že aj keď u vás vo firme nikdy nebola, zrazu sa aj bez pozvánky objaví vo vašich kancelárskych dverách. Dôvod? Pozvanie na obed, alebo na kávu s tým, že potrebuje niečo súrne prebrať. V prvom rade sa zľaknete, je chorá? Alebo niečo s deťmi? Rodičia? Nie. Ona len chcela prebrať, čo chcete na narodeniny, alebo podobnú "neodkladnú" vec.

Osobitná kategória je, keď svojimi podozreniami začne otravovať vašu rodinu, matku, v ktorej hľadá spojenca a s prosbou, aby vám dohovorila. Lebo rodina a deti atď. A keď jej vaša matka bude tvrdiť, že vy nikoho nemáte, zmanipuluje ju natoľko, že pri najbližšej návšteve to budete mať na tanieri aj so slepačou polievkou. Aký kanibalizmus... Ak náhodou nebude mať žiadne dôkazy, nevadí. Ona a jej družky už niečo vymyslia.

Niektoré príslušníčky ženského pokolenia doviedli svoje metódy k dokonalosti a používajú aj také metódy, ako je obracanie vreciek (nepočíta sa pred praním), sledovanie výpisov z účtu a blokov z tankovania, lebo aj tam predsa zistíte, kde sa váš muž nachádzal a či mal naozaj služobku tým smerom. Tiež sa dá odpisovať stav tachometra a vypočítavať, či kilometrov nie je viac, ako má byť. Populárne je sledovať košele a tričká, či na nich nie je rúž a či je vôňa spoteného špinavého odevu totožná s vôňou, ktorú máte v kúpeľni. Svoje prípadné súperky je nutné odradiť rôznymi fámami, tak nebuďte prekvapený, keď sa o sebe dozviete novinky. Väčšinou negatívne. Že ste bordelár, nechávate špinavé ponožky pri posteli, večer zaspíte už pri televíznych novinách a sex je s vami nudný. A pomaličky priberáte. No a teraz nech sa hlási tá, ktorá vás chce.

Je množstvo ďalších „špecialitiek", ktoré na vás môže praktizovať vaša vyvolená. Pre váš pokojný život je ale dôležité neukázať ani náznak, ktorý by viedol k podozreniu . A to konkrétne znamená  byť verný a oddaný, nechodiť nikam a byť stále doma a k dispozícii, niekoľkokrát denne opakovať ako ju milujete a aká je krásna. Tiež nezabúdať nosiť kvety aj bez dôvodu, pomáhať v domácnosti, mať rád jej priateľky a hlavne stále sa tváriť šťastný a spokojný. Alebo sa na to vyserte a nájdite si normálnu ženu. Budete sa čudovať, ale aj také žijú...