Je to tu. Moja „najobľúbenejšia“ východoslovenská kapela a druhá najobľúbenejšia  kapela po desmóde vydala svoj nový album.  Áno, ako vždy, je v duchu Jára Cimrmana a jeho absolútneho rýmu „(Naše staré hodiny, bijí čtyři hodiny. Bydlíme teď na statku, rodiče též na statku“).  Veď už názov nového albumu je cimrmanovsky vtipný. Volá sa Nový album. Super. Tak som sa do neho pustil. A vypočul som si ho celý.

 

Zistil som, že je to stále o tom istom. Absolútny rým v štýle žili-žily som síce nenašiel, čiže je tam badať určitý vývoj od roku 1996, no ten progres je minimálny. Stále zostávajú verní svojim recitálom, infantilným prvoplánovým rýmom, rôznym uuuo, ooóo a iným citoslovciam vyjadrujúcich údiv, silný cit a čo-ja-viem-čo-ešte. Rýmy sú „len“ takmer absolútne a nájdeme ich tam plno.  Znamenia- zamenia, piesni- tiesni a mnoho iných. Igorov nie práve príjemný hlas, kde mu hudba slúži len ako dáky doprovod v pozadí, je naozaj na hrane znesiteľnosti. Mne to pripomína ´90 roky, keď Julo Viršík na rádiu koliba a neskôr v rádiu ok čítaval počas hitparád tie romantické listy od čitateliek a v pozadí hrala tá nezameniteľná melódia. Tiež mi z toho bolo zle.

 

 Počúvanie nových pesničiek No Name a čítanie ich nových textov mi privolalo depresiu, a len predstava sivých oblakov ťažko sa podvečer prevaľujúcich nad zapršaným zapchatým mestom z časti opisuje moje duševné rozpoloženie.  Tieseň v mojej duši umocňuje predpoklad veľkej rotácie ich nových hitov v éteri tých NAJpočúvanejších. Takže sa Timkovi a jeho družine proste nevyhnem.  

 

Na youtube si daj no name – nový album, je tam komplet playlist. Ale pozor, je len pre silné povahy. Dokonca si myslím že ten, kto si to vypočuje celé, by si zaslúžil nejakú odmenu.

 

Btw: Dnes večer si zvýšim dávku alkoholu, nech zabudnem.

 

Aha a ešte k obalu cd. Desmód tam mal mačku, oni majú umelého holuba. WTF? Nejaká móda, nejaký kód, podprahové info pre tupého spotrebiteľa aby to kúpil, alebo čo to je!!?? Milovníci konšpiračných teórii makajte!