Definitívnym znakom toho, že ide jar je, že dostanem chrípku.


Vtedy nabehnem za mojou obvoďáčkou, ktorá sa pousmeje, opýta sa, čí zase idem vystupovať a dá mi antibiotiká. 
Vedľajšie účinky antibiotík sa u mňa dostavia v priebehu pár hodín. Takže sa radšej zdržiavam doma, aby som sa neposral niekde v meste. Ešte pár dní po dobratí mám trávenie v kýbli, niekedy aj doslovne a keďže už nie som PN a musím chodiť do práce, do obchodu a pod., tak sa modlím, aby ma to nechytilo uprostred nakupovania s plným vozíkom tovaru ako minule.


Ak nemáte takého problémy, môžete byť radi. Zatiaľ. Najsmrteľnejšia chrípka – tá vtáčia s kódovým označením H5N1 - sa neprenášala vzduchom a bola naozaj malá šanca, že ju dostanete. Pred pár dňami som sa však dočítal, že sa vedci postarali o to, aby ste aj vy mohli zažiť (a možno aj prežiť) tu ozajstnú chrípku, podobnú tej, čo kosila pred sto rokmi. A to som sa nedočítal ani u Robina Cooka ani u Roberta Ludluma (ten už aj zomrel, ale stále mu vychádzajú knihy, ktoré píšu miesto neho). Faktom je, že keď sa vedci nudia, tak začnú vymýšlať. A títo akurát vymysleli, že sa pohrajú s takým milým tvorom ako vírus H5N1 a zmutovali ho tak, že sa prenáša aj vzduchom. No nádhera.


Tie nové choroby nám mäsožravcom dajú zabrať. Hovädzie nejeme, lebo šialené kravy, bravčové nie, lebo chrípka, vtáky tiež chrípka. Ryby nemám rád, ale tie neodporúčajú ani lekári, lebo obsahujú veľa ortuti a tehotné ženy, by vôbec nemali jesť ryby v záujme ochrany plodu pred retardáciou. Divinu tiež neodporúčajú, lebo sú tam parazity. Tak asi prejdeme na ovsené vločky zaliate vodou s rozpusteným Celaskonom, aby aj denná dávka vitamínu C bola. A ako dezert si dáme morský planktón s bioryžou a zapijeme aloe nápojom alebo sójovým mliekom.

A nebudem potrebovať ani antibiotiká na to, aby som sa posral.

na posr zaki dm