Posledný mesiac mi padla do oka, okrem iných, aj  jedna nová akcia na zeleno- modrých pumpách. Až tak ma nezaujala extrémne vynudená hosteska na pumpe, tváriaca sa ako zlatokopka v Trafe. Zaujalo ma, že za to, že tam tak či tak furt tankujem, zase aj niečo dostanem. Veď už som od OMV za tankovanie získal uteráky, lyžiarske ponožky, termosku a iné veci, ktoré sa ti zídu. Čo to bude teraz? Celý v napätí som okamžite požiadal o registráciu, vyhovené mi bolo namieste . Obratom som obdržal dočasnú kartu na zber bodov. Spolu s ňou krásny katalóg s príkladmi fantastických produktov, ktoré možno získať. Kartu som ihneď použil. Naozaj som sa tešil. Už zbieram body!!
Radosť ma prešla doma na toalete, kde okrem iného, využívam svoj čas tam strávený aj na literatúru každého druhu. Aj na listovanie si rôznych letákov a brožúr. Aj omv katalóg prišiel na radu.  
    Omv smile&drive akcia je v princípe simple. Za každý liter phm a za každé evri minuté v shope máš jeden bod.  A teraz pozor. Páči sa ti iPod Nano? To je skvelé, majú ho aj v katalógu prémiových cien! Získaš ho za 26.490 bodov! (https://www.omv.sk/portal/01/sk/smile-and-drive)  Čiže keď natankuješ minimálne za cca 38.000€, dostaneš cenu za asi 120€ bez DPH. (https://www.shoppie.sk/apple-ipod-nano-8gb-pink6-generacia/d-112779/)  CTJB? Koľko by som musel najazdiť km, aby som mal nárok? No ja asi 400.000km. To je asi 12 rokov. Rekapitulácia. Jazdím 12 rokov, tankujem na drahšej pumpe, najazdím 400.000 km a dostanem cenu za stodvadsať evri.  No ppčfront.  Ale pozor, dá sa to skrátiť. Ak si zvolíš možnosť čiastočnej úhrady, skvelá akcia smile and drive ti to umožňuje. V tom prípade ti stačí natankovať len 11.890 litrov (t.j. cca 17.000€; 180.000km; 5 rokov jazdenia) a doplatíš LEN 115 €!!!! Takže ušetríš minimálne 5€ za 5 rokov! No nekúp to!
    Okej, ešte furt som si povedal že chuj s tým, aj tak tam tankujem, mam totiž routex kartu v služobnom aute ( je to karta omv business card pre ich stálych firemných klientov). Tak nech sa mi to zbiera.
     No, práve idem z pumpy. Mesiac mám tú skvelú  OMV Smile&drive kartu na zber bodov, párkrát som už tankoval, tak som sa spýtal vedúceho na pumpe, koľko že už tých bodov mám. Vedúci mi povedal že 3. Slovom tri body. Na moju otázku, či si je istý, pohrdlivo mrdol plecom . On je vedúci, on vie. Tri body. Basta.  
Jeho kolegyňa mi to však vysvetlila. Body za tankovanie nemôžu zbierať zákazníci platiaci omv card/ routex kartou. A tie tri body som dostal za žuvačky a kávu.
Milí zeleno modrý rakúšania, ktorí ste to vymysleli, choďte do riti.