Existujú veci a javy, ktoré nás iritujú. A potom veci a javy, ktoré nie. Pričom v rámci tej druhej množiny existuje podmnožina niečoho, čo by nás asi iritovať aj mohlo a malo, ale priamo sa nás to netýka, takže nás to neirituje. Napríklad preto, lebo je to ďaleko. Napríklad také pásmo Gazy. Vraj sa tam bombarduje, či čo. Ale tam som nikdy nebol. Alebo taká Severná Kórea. Tuším tam majú diktatúru, ale tam som tiež nebol a ani sa nechystám. Celé by som to vyjadril nejakým koeficientom nepriamej úmery, že čím väčšia vzdialenosť, tým menšia iritácia.

 

 

Justin Bieber a Honey Boo Boo

 

Preto ma napríklad Justin Bieber neserie vôbec, pričom má obrovský potenciál, aby ma sral dosť a u veľa ľudí sa mu to zjavne aj darí. Ale on je v Amerike, a to až severnej a ja tam nie som. Navyše som ho počul spievať iba raz. Teda spievať, skuvíňal tam niečo, že bejbe-bejbe-bejbe-úúúúh bejbe-bejbe-bejbe-ááááh hlasom, akoby mu niekto drvil gule v odšťavovači. Čo môžem pokojne takto napísať, lebo ako vieme, J.B. žiadne gule nemá. Ale veľmi chytľavé to bolo. Teraz som si spomenul na South Park, keď americký prezident vyčítal kanadskému premiérovi, že z Kanady pustili do sveta Celine Dion a Bryana Adamsa a on mu na to, že za Adamsa sa už dávno ospravedlnili. Tak rozmýšľam, že čo dala Kanada USA za Biebera, lebo podľa mňa ospravedlnenie nestačilo, toto je minimálne tak na archu zmluvy a zásobu javorového sirupu na 800 rokov dopredu.

 

Takže Amíci majú Biebera a Honey Boo Boo, o ktorej vám radšej napíšem inokedy, lebo to by bolo na jeden článok strašne veľa hnusu. Alebo viete čo? Tu máte fotku, Savo na výplach očníc máte v skrinke pod umývadlom, hneď vedľa Perwollu Black magic. HBB je to vľavo, to vedľa nie je Jabba Hut, ale jej mama:

 

Honey poo poo

 

No a okrem toho, že je to teda, ako som už spomínal, ďaleko, tak som sa mohol utešovať stereotypmi, že veď to sú Američania, ktorí jazdia všade na 8-litrových off-roadoch, sú to tlstí, nevzdelaní obmedzenci a ich najobľúbenejší film je o smetiarskych autách, ktoré sa menia na robotov.

 

 

Peter’s Beat$

 

No a to si tak človek žije so svojimi stereotypmi, ďaleko od vojen, hladomoru, chudoby, Biebera, hnusného malého mimozemšťana, ktorý vyhráva detské súťaže krásy a iných katastrof, kým mu nejaký zákerák nepošle odkaz na slovenského speváka, ktorý si hovorí Peter’s Beat$ (ten symbol prachov na konci nie je preklep) a ktorý má byť slovenským Bíberom. Kopírovanie úspešnejších interpretov zo zahraničia nie je u nás nič nové, takže by to bol taký štandardný slovenský fail, niekde medzi Suzy Hroncovou a staničným gordon blue-om.

 

Až na to, že tento gaštanko má trinásť rokov, čo je ideálny vek na radosť z prvého pubického ochlpenia, zdesenie z nočnej polúcie, ochutnanie tonicu alebo olív, pogrcanie sa z tonicu a olív, sledovanie neprístupných filmov, vytláčanie jebákov a podobne, ale nie som si istý, či je to akurátna doba na vydanie albumu s názvom SWAG*. T.j. nejde o nevinný detský hudobný počin o roztopašnom psíkovi Bobym, ktorý rád papá lego, až to raz preženie, otočí sa mu žalúdok, dostane neznesiteľné bolesti a musíme ho ísť dať utratiť.

 

*SWAG – kedysi to vraj bola skratka „secretly we are gay“, dnes je to označenie unikátneho spôsobu sebaprezentácie mládeže, ktorý by sa dal charakterizovať bradatým vtipom: „mama, daj mi cigu – ty už v štrnástich fajčís??? – len po sexe – ty už sexuješ??? – jasné, odkiaľ by som asi mala prachy na drogy?“, našťastie vo väčšine prípadov to je len póza, demonštrovaná šiltovkami s rovným šiltom, basketbalovými teniskami, retardovanými gestami a triliónom selfshotov na facebookoch. Heslom všetkých swaggerov je YOLO, t.j. You Only Live Once a toto slovné spojenie vás oprávňuje správať sa ako retard, ak ste chlapec, štetka, ak ste dievča, prípade retardovaná štetka, ak ste taký mladý swagger, že ešte neviete rozoznať svoje pohlavie.

 

Petrove bíty swag určite majú, lebo Petrove bíty robia fönky, árenbí a hibhab, čo je skutočná dospelácka hudba, žiadne sračky pre školopovinné deti. Navyše to všetci berú zjavne veľmi vážne, lebo cd-čko mu krstili Kuly s Cifrovou, a.k.a. Pigface & Duckface. Ako si môžete pozrieť v rozhovore nižsie, producent Pedobítov tvrdí, že spevák by mal spievať o tom, čo zažil, čo bol u 13-ročného fagana trochu problém, ale vraj sa tomu textovo prispôsobili. Asi preto napríklad song Goodbye začína tým, ako Pedobíty podvádzala frajerka. Tomu hovorím urobiť si z orálneho ústrojenstva ústrojenstvo tráviace. Ale možno som zle rozumel a išlo o čítovanie v podobe opisovania na teste z chémie, okrem toho, nedá sa to počúvať viac ako minútu, preto je možné, že mi unikla pointa, ktorá by to dala na pravú mieru, ale nemyslím si. Jednoducho 13-ročný sopliak spieva o nevere, zvyknime si.

 

 

Ale aby sme si rozumeli, tento článok nie je povzdychom „ach, tá dnešná mládež“ spojeným s pukaním artritických kĺbov a zvýšením výkonu na elektrickej deke. Lebo že mládež je skazená, to vieme tuším už od Aristotela, takže nový fenomén to nie je. Koniec koncov, aj my sme boli mládež a robili sme všelijaké  huncútstva a pestvá, no zároveň sme mali rodičov, ktorí nám naložili buď slovne alebo aj fyzicky, vďaka čomu sme väčšinou pochopili, že sa správame ako dementi a naši rodičia sa za nás hanbia, a nie je to preto, že by nemali SWAG. U pedobítov ale asi niečo také nehrozí, lebo manažérom pedobítov je Peťova manka.

 

Okrem toho, nemyslím si, že by sme sa dočkali nejakého významného hudobného prielomu v slovenskom pope, takže si dovolím tvrdiť, že Pedobítov ksicht na nás nebude vyskakovať z každej reklamy na Pribináčik a prípravky proti akné a hudba z každého výťahu, taxíka a pizzerie. Lebo jednak je to niečo otrasné, ale nie takým štýlom, že „tykoki, to je čo za sračku, daj to hlasnejšie“, ale tak, že to spôsobuje až fyzickú bolesť a dvojak, aj taký Pedobít musí maximálne do dvoch rokov začať mutovať.

 

Pozor, súťaž!

 

Vypočujte si pozorne nižšie uvedený muzikálny počin a skúste hádať, v akom jazyku huhle hosťujúci interpret. Ja som na to neprišiel, aj keď najpravdepodobnejšia sa mi zdá francúzština pustená odzadu. V každom prípade, kto dá najvierohodnejší (alebo najvtipnejší) tip, vyhráva so mnou večeru.