V minulej časti sme si predstavili to, čo aktuálne brázdi televízne obrazovky v oblasti jednoduchej zábavy a keďže žijeme v zlatej dobe televízie, ešte nám tu niečo aj ostalo. Dnes sa primárne zameriam na také sitkomy, ktoré už v aktuálnej ponuke staníc nenájdete, lebo existovali dôvody na to, aby ich zrušili. Nie každý má totiž peniaze na to, aby svoj chod financoval sám (áno Bones, dívam sa na teba), a preto už žiaden z dole spomenutých počinov naživo neuvidíte. Ani to by vás ale nemalo odradiť od ich pozerania. Má to totiž hneď niekoľko plusov. Máte hneď k dispozícii všetky časti a pár dňový binge watching ešte predsa nikoho nezabil. Tak hurá na to.
 

Gary Unmarried
Tento sitkom sa mi ešte aj dnes naozaj veľmi páči. Nezaoberá sa žiadnymi zložitými témami, za čo dostáva veľké pozitívne plus a rovnako tak vďaka tomu aj v aktuálnej dobe pôsobí vtipne. Zobrazuje obyčajných rozvedených manželov s dvomi deťmi a ich každodenné starosti lomeno radosti. Najmä hlavná postava Garyho (prototyp muža, s ktorým sa vie každý správny chlap patrične stotožniť) vyčnieva asi najviac. Zdatne mu však sekunduje aj jeho ex-manželka Allison. Nadpriemerný humor, milé postavy, rozumné zápletky. Jeho jediným negatívom sú len dve série. Ak nemáte čas si ho pozrieť celý, vrelo odporúčam pozrieť si aspoň diel nazvaný Gary Is a Boat Guy (s02e11). Vážne stojí za to, ako v princípe takmer všetky jeho epizódy.
Počet sezón? Dve (37 epizód)
Rok ukončenia? 2009

 

Friends With Better Lives
Ako už názov navráva, celé sa to bude točiť okolo partičky v princípe troch párov. Zápletka je postavená na tom, že prvý pár je manželský a má deti, druhý pár sa pre zmenu čerstvo zasnúbil a tretí „pár“ tvoria rozvedený Dawson z Dawson´s Creek a jedna milá, na kariéru zameraná slečna. Každý z nich si teda so sebou prináša tak trochu iné problémy, ktoré tvoria o to vtipnejšie situácie. Doteraz nedokážem pochopiť rozhodnutie CBS zrušiť ho po odvysielaní piatich častí. Je naozaj vtipný, pobaví vás (nielen) počas dlhých jarných večerov a humor je doslova spot on. Asi najlepšie epizódy sú Pros and Cons (s01e04) a The Bicycle Thieves (s01e05).
Počet sezón? Jedna (13 epizód)
Rok ukončenia? 2014

 

Outsourced
Dobre, hneď tuto vás idem varovať. Moja personálna obľuba tohto sitkomu bola zrejme v najväčšej miere spojená s tým, že som v tom čase po prvýkrát cestoval na služobnú cestu do Indie. Preto všetky tie vtipy, ľudia, miesta, formy správania sa, mi dokázali celé to dobrodružstvo na pravidelnej týždennej báze pripomínať ešte dosť dlho. Ale zase vtipy z prostredia indického call centra, ktorému šéfuje dvadsaťpäťročný biely Američan, čo o Indii vie asi toľko, ako ja o slovenských lokálnych celebritách, nie sú nikdy na zahodenie. Preto si nechajte otvorenú myseľ a šup na to.
Počet sezón? Jedna (22 epizód)
Rok ukončenia? 2011

 

Ground Floor
Položili ste si niekedy otázku, ako medzi sebou vychádzajú obyčajní ľudia s top manažérmi vo finančnej firme, pracujúci na rozličných vertikálnych koncoch tej istej budovy? Ak aj náhodou nie, tak práve Ground Floor vám tieto dva kontrasty spojí do jedného celku, z čoho celkom logicky vyplývajú poväčšinou vtipné situácie. A keď do toho zapojíme aj klasické will they – won´t they, medzi dvoma hlavnými postavami, kruh sa uzatvorí a vy si to jednoducho musíte pozrieť. Nedá mi do nebies nevyniesť postavu šéfa Mr. Mansfielda. Ten je o parník asi najvtipnejšou a najzapamätateľnejšou postavou sitkomov za posledných pár rokov. Jeho prejav, humor, no skrátka treba to vidieť. Komu by sa ale on napríklad nepáčil, toho zaujme tak trochu spomalený Harvard, pracujúci na druhej strane barikády. Pri pozeraní sa naňho sa to facepalmami bude len tak hemžiť.
Počet sezón? Dve (20 epizód)
Rok ukončenia? 2015

 

Dads
Kto má rád seriál Family Guy, tak nemá čo riešiť. V tom prípade bude Dads (vďaka zainteresovaniu Setha McFarlanea) po humornej stránke jasnou voľbou. Predostiera nám problémy spojené s návratom dvoch seniornejších otcov k synovi lomeno celej rodine a problémov, ktoré s tým nastávajú. Priznávam, jeho humor sa nezapáči asi každému, no komu sa zapáči, ten si ho obľúbi o to viac. Ako prídavok obsahuje dokonalú postavu mexickej slúžky Edny, ktorá síce možno takmer vôbec po anglicky nerozumie, avšak ani to jej nebráni byť v niektorých momentoch na obrazovke tým najvtipnejším elementom. Ona by si rozhodne zaslúžila vlastný sitkom, ale to už asi ostane len mojím zbožným želaním.
Počet sezón? Jedna (19 epizód)
Rok ukončenia? 2013

 

Toľko z mojej strany. Dohromady tu na vaše opáčenie čaká 111 kusov epizód, čo pri priemernej dobe trvania epizódy na hranici 21 minút znamená výslednú dĺžku pozerania niekde na úrovni 39 hodín. Verím, že ste si teda v tomto všetkom našli niečo pre seba a ak máte nejaké postrehy, sem s nimi. Ako ste si už asi mohli všimnúť, ja komentáre čítam len a iba pod svojimi článkami, preto viete čo robiť.