Politicus vulgaris sa vyčlenil z čeľade homo sapiens po tom, čo sa na ňom začali prejavovať určité črty typické pre Stvoriteľa (tzv. božský komplex). Vyrojenie, ktoré je možné pozorovať v poslednom čase, je spôsobené koncom reprodukčného obdobia v dôsledku prírodnej katastrofy (revolúcia, znárodnenie, globálna kríza, pád vlády a pod.).


Politicus vulgaris potencialis sa snaží v súlade so svojim komplexom dostať do dominantnej pozície a využíva slabosti svojich konkurentov. Tanečky pre svojich voličov (Debilus primitivus) je možné porovnávať s výstrednosťou svadobného tanca Lophorina superb. Čerpá inšpiráciu aj od iných živočíšnych druhov – škrečkuje ako škrečok, kradne ako straka, je prefíkaný ako líška, dominantný ako gorila a nepolapiteľný ako kuna.

 

Politicus vulgaris potencialis sa najčastejšie vyvinie z Politicus vulgaris regionalis, ktorý je o dačo menší, ale snaží sa a niekedy z neho vyrastie až Politicus vulgaris multifunkcionalis. Má viac funkcií ako vedecká kalkulačka, ale aj tak sa používa len na štyri základné úlohy. Niektorí sa snažia (a s pomerným úspechom) hypnózou zmanipulovať časť voličov a tí, ako otroci im pomáhajú v predvolebných tanečkoch trollovaním v politických diskusiách. Ako schizofrenicky rozštiepené osobnosti používajú 25 používateľských účtov, aby ostatná časť voličov nadobudla dojem, aký veľký má náš Politicus potenciál (nie potenciu, aj keď niekedy ani to nie je na zahodenie). Niekedy sa zhypnotizovaný troll zabudne odhlásiť a porozpráva sa v diskusii sám so sebou.

 

 

Kým pred voľbami má Politicus vulgaris plno nápadov a grafomansky ich prezentuje vo svojom blogu, na predvolebných mítingoch a diskusných reláciách, tak po voľbách sa z programu vlády dostane len 10% z nich a za štyri roky sa splní tiež len 10% z programu s výhovorkou, že nebola politická vôľa. Pri ďalších voľbách vytiahne tie isté problémy plus tie, ktoré spôsobil a nahovára znechutených voličov (Ultradebilus primitivus), ktorí mu ako vždy, zase naletia.

 

PS: Keby sa voľbami dačo dalo zmeniť, tak sú už dávno zakázané.

 

 

Pic via deviantart