Predpokladám, že už všetci úspešne prokrastinujete a na časy sviatočné zostali len spomienky. Spomienky na porezané ruky pri čistení kapra a pri nacpávaní živej jedličky do stojana, ktorý je o tri centimetre užší. Spomienky na pohotovosť, keď sa vám zasekne kostička v hrdle ešte aj z filé (že vraj zo žraloka) alebo na žlčníkový záchvat, ktorý ste dostali, lebo ste kapustnicu spláchli majonézovým šalátom a dotlačili ste to punčákmi a pritom ani kapustu ani majonézu nemôžete. A punčák ani nemáte radi. Spomienky na záchvat zúrivosti, lebo ste boli uzavretí v byte so 60 metrami štvorcovými ešte aj so svokrovcami a v telke dávali samá presladené chobotiny o tom, ako vianočná láska vylieči aj Downov syndróm, alebo že na Vianoce vie aj osemročný debil postaviť sériu pascí. A to trikrát za sebou. A v tretej časti už je z neho celkom iný debilko. Deti sa z toho tešia, ale vy ste to už videli pred 20 rokmi. Každá miestnosť v byte je obsadená a ani na záchode nemôžete v kľude pozerať porno, lebo aj na záchod je poradovník.

 

Konečne už to celé máme za sebou a keď sme už dohrali FAR CRY 4, čo dostal syn od Ježiška, je načase sa poobzerať po dačom na kukanie v plochej bedni a nebude to nič sirupové ani infantilné.

 

Síce seriál, ktorý teraz idem odporučiť, má už svoj vek, ale podľa mňa je nadčasový. Ja som ho videl ešte v telke v rozlíšení 4:3 začiatkom tohto tisícročia.

 

Hlavným hrdinom je Mr. Chappel (to že je mister, hovorí pri každom predstavení sa, a má to aj na vizitke). Jeho krstné meno nepoznáme. Tento Mr. Chappel prevádzkuje taký podnik, ktorý ponúka spravodlivosť. Čiže ak dakto má problém, že bol odsúdený na základe falošných dôkazov, alebo väčšinou opačne, že súd neuzná vinným vraha, podvodníka a iných rozvracačov tradičného kapitalizmu, Mr.Chappel ponúkne svoje služby. Jeho cenník je jednoduchý – milión dolárov alebo jedna láskavosť, o ktorú požiada dakedy v budúcnosti, keď bude pomáhať inému klientovi.

 

Hneď v prvej časti spoznáme jeho spoločníčku KC Griffin. Atraktívna zrzka sa dostane k nemu ako bývalá klientka, čo mu robí službičku a nakoniec zostane s ním pracovať. Všetky ostatné postavy sú vedľajšie a vystupujú len v jednej časti.

 

Mr. Chappela je jednoduché si obľúbiť. Sám seba nazýva moderným avantgardom, ale nevie, čo to znamená. Pácha spravodlivosť a pritom nie je politicky korektný. Jeho pracovné metódy sú nanajvýš diskutabilné a jeho obete väčšinou nevedia, čo sa okolo nich deje a divák môže len tušiť, ako bude vyzerať grand finále, ktoré je v každom diele. Sarkazmus a čierny humor dodávajú tomuto seriálu takú osobitosť, že niektorí si len kvôli postave Mr. Chappela obľubili Michaela Madsena. Tú zrzku KC Griffin hrá speváčka Kathleen Bird York. A keby dakto očakával odo mňa, že budem pozerať len seriál, kde také zrzky aj dačo ukážu, musím ho sklamať.

 

Seriál má len 16 častí. Nie som sám, čo sa čuduje, veď mal obrovský potenciál. Možno politická nekorektnosť, ako páchal spravodlivosť, nie je uznávaná v najdemokratickejšej krajine sveta.

 

Ak by mal dakto záujem, tak všetky diely v pôvodnom znení sú na youtube. Iné jazyky je možné pohľadať po internetoch.