Je piatok, čo je úplne najnevhodnejší čas na článok o kariére. V tomto prípade ale, aby som vás buď potešil alebo nasral, ide o džoby, z ktorých by sa vám ani domov odchádzať nechcelo.

 

 

 

Testovanie postelí

 

Je asi pochopiteľné, že najpríjemnejšie roboty spočívajú v skúšaní niečoho, čo máme radi. V čom spočíva ochutnávanie sladkostí alebo piva si vie predstaviť asi každý. Ale čo také testovanie postelí? To takú Roisin Madigan, študentku Birminghamskej City University platia za to, že sa vyvaľuje a pospáva v luxusných posteliach výrobcu Simon Horn, ktorý vyrába ležadlá napríklad aj pre hotely Savoy. Má to jedinú nevýhodu, že vám ležovisko neprivezú domov, ale Roisin je vykotená v posteľovom showroome v meste Edgbaston.

 

 

Testovanie tobogánov

 

Tí aktívnejšie založení, by ale asi skôr závideli Tommymu Lynchovi, ktorý pracuje ako „lifestyle product development manager“ pre sieť hotelov First Choice. Napriek tomu, že jeho pracovné zaradenie znie, ako typický kuchynkový opierač, jeho úlohou je testovať tobogány, bazény a iné vodno-aktivitové zariadenia pre dotyčné hotely. A to napríklad výšku šmykľaviek, rýchlosť, kvalitu vody, pristátie v bazéne a nejakú tú bezpečnosť. To všetko vraj kvôli tomu, aby zistil, či bazény vyhovujú štandardom siete First Choice. Kvôli svojej práci nacestuje Tommy 27 tisíc míľ ročne a len v roku 2008 navštívil za týmto účelom Lanzarote, Mallorcu, Egypt, Turecko, Španielsko, Cyprus, Dominikánsku republiku alebo Mexico. Bastard.

 

 

Správca ostrova

 

Ešte lepší džob dostal ale Ben Southall, ktorý bol vybratý z tridsaťpäťtisíc uchádzačov za „správcu tropického ostrova“, a to konkrétne ostrova Hamilton v Austrálii, v rámci kampane na rozvoj austrálskeho turizmu. Znie to síce náročne, ale jeho aktivita spočíva v tom, že počas 6-mesačného kontraktu (za 111 tisíc dolcov!), býva vo vile s bazénom, pláva, šnorchluje a relaxuje v kúpeľoch. Sem-tam o tom zabloguje, aby urobil promo tejto lokalite. To je všetko. Bastard.

 

 

Testovanie vín

 

Keď ste pri čítaní dostali akútnu chuť dať si drink, aby ste zahnali pachuť žlče v ústach, tak vedzte, že sú ľudia, ktorých za ožieranie platia. Napríklad taký Hardy Wallace z Atlanty, ktorý získal pozíciu vo vinárstve Murphy-Goode, kde za 10 000 dolcov za mesiac bude pol roka... hm, slopať kalifornské vína. A sem tam o tom napíše na facebook a twitter. Výberové konanie bolo jednoduché – poslať youtube video samého seba, vysvetľujúc, prečo práve ja som najlepší kandidát. Bastard.

 

 

Testovanie kuriev

 

Ako v každej oblasti služieb, aj vo sfére prostitúcie existuje kontrola kvality. Ako sa vykonáva, by vám vedel porozprávať taký Jaime Rascone, inak čilský DJ a príležitostný model. Po tom, ako sa venoval vo svojom článku sexuálnej revolúcii v krajine, dostal ponuku od istej Madam Fiorrelly, majiteľky siete bordelov, aby robil záverečné interview vo výberovom procese prostitútok. Funguje to asi tak, že po tom, čo záujemkyne o prácu vo Fiorrellinom VIP escorte prejdú ústnymi pohovormi, psychotestami a absolvujú foto-session, sa z nich vyberie šesť, ktoré Jaime na jeden deň vyskúša. A vyskúšaním myslím, že s nimi súloží, ak by vám to nedošlo. Robí si pri tom poznámky o tom, ako sa hýbu a ako vzdychajú, aby ich neskôr mohol odporučiť, prípadne neodporučiť Madam. Pochopiteľne nejde o full-time job, ale deje sa to raz za mesiac, takže Jaime takto otestuje len nejakých sedemdesiat báb za rok. Teraz by som mohol napísať, že je bastard, ale keď o tom tak rozmýšľam, pohovory na Slovensku prebiehajú často dosť podobne, takže Jaime bastard nie je, lebo sa aspoň na nič nehrá.

 

Ako ste si možno všimli, veľa fajných robôt spočíva v tom, že ľudia niečo dostanú alebo zažijú a potom o tom blogujú, facebookujú alebo twitrujú. Takže týmto dávam ponuku, že môj dreamjob je jazdiť (nielen) po Európe, veľa jesť, piť a zabávať sa. Kto mi to zafinancuje, tomu o tom napíšem strhujúce recenzie, pri ktorých žiadne oko nezostane suché. Svoje ponuky posielajte na NemesL@zoznam.sk. Diskrétnosť zaručená.

 

A vy ostatní sa teraz vráťte k excelovským tabuľkám, wordu alebo SAPu. Veď už ten piatok nejako doklepete, ne?

 

viac tu

 

pic via