Ak ste si doteraz mysleli, že dailymale je len portál s nejasným cieľom, mýlili ste sa. Toto je článok, ktorý navždy zmení vaše životy! Už sa nebudete bezcieľne túlať ulicami a závidieť schopným manažérom, sediacim vo svojich mercedesoch. Zmeňte svoje staré ja na nové a úspešné*. Prinášam vám tipy, vďaka ktorým získate prácu svojich snov a život sa vám zmení od základov. Vďaka tomuto článku už nebudete len priemerný uchádzač, ale vyniknete spomedzi davu a zamestnávatelia sa o vás budú biť!

Zaujmite ešte pred otvorením mailu

Prvé, čo si zamestnávateľ všimne, je mail, z ktorého mu posielate životopis. jan.mrkva@gmail.com je síce seriózna adresa, ale zaujme? Pobaví? To určite nie. Preto sa snažte zaujať už mailovou adresou. Musíte vymyslieť niečo, čo si ľudia zapamätajú. Koľkí si už len pamätajú meno a priezvisko uchádzača? Ale taký mail blowjob@... je podľa mňa originálny a čo je plus, v názve obsahuje slovo job.

Takže pre ženy, ktoré vedia, že výberové konanie bude riadiť muž, odporúčam adresy ako nezbednapusinqa©, sexymrska, lasocqa69 a pod. Prípadne ukážte, že ovládate aj cudzie jazyky: dirtyangel, sexybitch a pod.

Tipy pre pánov: svalovec, sportman, bigdick... Opäť platí, že sa snažíme zabodovať u osoby opačného pohlavia, aj keď... Vaše sexuálne preferencie sú vaša vec.

Fotka nahradí 1000 slov

Ak to aj niekto popiera, vzhľad je pre väčšinu povolaní dôležitý, preto nezabudnite pripojiť fotku. Fotku tváre so serióznym úsmevom si nechajte pre pána policajta na občiansky preukaz a buďte kreatívni. Veď sa len zamyslite, čo o vás prezradí viac? Fotka tváre alebo fotka, ako tancujete na bare s drinkom v ruke? Čo to o vás vypovedá? Že ste spoločenský typ, obľúbený v kolektíve, zvládate viac vecí naraz (tancovať na bare a nerozliať pritom drink naozaj nedokáže každý) a máte radi výzvy. Vidíte, o koľko lepší dojem takouto fotkou zanecháte?

Ďalší tip pre ženy: foto, ako ležíte v podprsenke v prírode. To ako by ste už aj mali v životopise: som odvážna, bezprostredná, mám rada prírodu. Alebo pre pánov taká svojka z posilky: som vytrvalý, cieľavedomý, dokážem sa obetovať pre cieľ.

Nie je telo ako telo (mailu)

Veľmi veľa uchádzačov zabúda, že nielen životopis a motivačný list majú výpovednú hodnotu, ale taktiež telo správy, kde zanecháte dojem ešte pred otvorením príloh. Minule sa ku mne dostalo toto (true story):


 

Neprofesionálne? Chýba oslovenie? Podpis? Životopis? Fotka? Interpunkcia? Diakritika? Sú tam chyby? Áno. Ale na tom nezáleží. V tejto jednoduchej vete vidím človeka, ktorý ide za svojím cieľom. Nevykecáva sa, nesnaží sa ma obalamutiť hlúposťami, jednoducho ide priamo na vec. A čo je nepopierateľná výhoda, text správy napísal priamo do predmetu, a tak ani nemusím otvárať správu, aby som si prečítala celý mail.

Život(aschopný)opis

A tu sa dostávame k jadru veci. Keďže predpokladám, že základnú školu máte dochodenú, sústredíme sa na štrukturovaný životopis namiesto: “Bola upršaná noc, keď sa v košickej nemocnici ozval detský plač a...“ Stiahnite si nejaký z netu a ku všetkým uvedeným schopnostiam doplňte pokročilý; ak si veríte, tak expert. Už dávno neplatí, že musíte byť úprimný. Práve naopak! Čínsky jazyk plynule, humanitárne práce v Afrike, čítanie kníh? To všetko si môžete vymyslieť a nikto to nebude overovať. Takže zveličujte, vymýšľajte si a staňte sa človekom, akým ste stále túžili byť! (Samozrejme, len v životopise.)

Motivujte ich, aby vás prijali

Veľmi dôležitý pri uchádzaní o pracovnú pozíciu je aj motivačný list. Ako by asi mal vyzerať? Neraz sa mi stalo, že mi uchádzači poslali motivačný list a zabudli zmeniť zamestnávateľa. Chyba? Kedy ako. Pomýliť sa a zaslať motivačný list pôvodne adresovaný tantrickému masážnemu salónu s presným opisom zručností nemusí byť vôbec na škodu. A hlavne v ňom nezabudnite uviesť, čo všetko ste pre prijatie na danú pozíciu schopný urobiť. Môžete sa rozpísať aj trochu viac, nemyslím si, že motivačný list pripomínajúci erotickú poviedku by mohol ktokoľvek hodnotiť negatívne.

Aj keď nie je jednoduché preraziť na pracovnom trhu a nájsť si job, po ktorom túžite, verím, že tento článok splnil svoj cieľ a vďaka nemu budete u každého zamestnávateľa nezabudnuteľným uchádzačom. Neďakujte mi a už vôbec mi neposielajte finančné či vecné dary z vašej prvej výplaty v novej práci, mne stačí dobrý pocit v mojom srdiečku.

 

* Dailymale nie je rasistický portál, a preto bol v článku použitý aspoň jeden černoch Afroameričan.