Páni šoféri, predstavovali ste si niekedy, ako si pokojne idete po diaľnici - najlepšie v kabriolete - vietor máte vo vlasoch a ruky pohodlne za hlavou? Ak áno, a) sú aj bezpečnejšie miesta na blowjob a b) automobilový priemysel je na najlepšej ceste túto víziu splniť.

Volkswagen predstavil nový systém riadenia TAP (Temporary Auto Pilot), fungujúci na báze spoluprácie niekoľkých pomocných systémov, ktoré do rýchlosti 80 míľ za hodinu dokážu viesť auto podľa svojho najlepšieho (ne)vedomia. Systém nie je celkom sebestačný, a tak potrebuje nepretržitú kontrolu zo strany šoféra. Aby v tom aute aspoň niečo robil.

Čo od takéhoto systému čakať? Že udrží vozidlo vo svojom jazdnom pruhu (áno, aj v zákrutách), nechá si od vozidla vpredu bezpečný odstup a keď bude treba, aj zabrzdí.

Niektoré tieto systémy už bežne fungujú v automobiloch vyššej triedy, TAP sa však dá považovať za veľký krok vpred. Podľa Volkswagenu zostáva už len ten posledný, a to nainštalovať do takto vyzbrojených vozidiel KITTa, nech si leniví šoféri majú počas dlhých ciest s kým pokecať.