Prvý štvrťrok je pre účtovníka peklo a nestíha ani prokrastinovať a musí písať články doma. Ak pre šéfku akurát nevyrába zbytočné veci vo voľnom čase. Možno aj niekto a feťak sa stali účtovníkmi, lebo ich tvorba začiatkom tohto roka je menšia než stolica somálskeho utečenca v tábore. Aspoň nemajú toľko práce s čistením latríny. Keby tam naklusal Rytmus s bagetami, tak by ich hneď nakŕmil všetkých. A keďže ja chcem nakŕmiť účty dailymale, aby bolo na gastráče, rýchlo klikajte na kontextové reklamy. Ak sa všetko vydarí, tak už máme za sebou referendum a účtovníci z ALIEN-cie tiež robia závierkové operácie. Dúfam, že robia mimoriadnu účtovnú závierku ku dňu zániku.

 

Keďže nás tie ich tri ixká unavili, tak si dajme dajakú oddychovku. Špinavý trik je film, ktorý sa vám buď zapáči, alebo budete nadávať, čo do boha ste to videli. Mne sa páčil, lebo sa odohráva v roku 1978 a celý film je ozvučený dobovou hudbou. Podľa mňa boli sedemdesiate roky  najlepšími v hudbe, preto som si to užíval. Ak máte v láske skupiny ako Electric Light Orchestra, Wings a ich Live and let die, Bee Gees alebo interpretov ako Santana, Todd Rundgren (tu 99,99 % čiateteľov by išlo ďalej, lebo aj tak nevedia, kto to je, ale prečítajú si toto premostenie a vyrušil som ich v letargii), David Bowie, Donna Summer alebo starého pupuša Eltona, tak už len kvôli hudbe si to pozrite.

 

Ďalšia vec, ktorá ma zaujala, boli masky - Christian Bale (vo filme Irving Rosenfeld) nehrá unudeného lietajúceho cicavca ale podvodníka v okuliaroch s dioptriami, čo zakrývajú polku tváre, a s efektnou prehadzovačkou, akú dnes už nevidieť. A pupkom pretekajúcim cez opasok. Jeho priateľka Sydney Prosser, ktorú hrá  Amy Adams, sa objavuje stále s takým výstrihom, že človek čaká, kedy sa znova objaví a keď to divák mužského pohlavia (bez poruchy pohlavia) pozerá na tablete, tak jej slintá priamo do výstrihu.

 

Títo dva sa dajú dokopy a berú peniaze za prísľub na úver od anglickej banky. Celkom dobre im to ide, kým ich nechytí FBI. Pre zníženie trestu sa uchýlia k nútenej spolupráci s agentom FBI Richie DiMasom, ktorého hrá Bradley Cooper. Najprv že len dajakú väčšiu rybičku chytia - politika, stíhaného za korupciu, ale postupne sa do toho tak zapletú, že sa do ich hry zapája aj mafia. Situáciu komplikuje Irvingová manželka Rosalyn, ktorú hrá blonďatá Jennifer Lawrence. Tá je taká vymletá, že si začne s mafiánom. Podľa mňa táto úloha vymletej baby Jennifer tak pristane, že ani to nemusela hrať.

 

Takéto výstrihy vás čakajú vo filme

 

Pravdaže ženy žiarlia jedna na druhú, veď  Irving preťahuje obidve. Kvôli tomu začnú robiť napriek a maželka si začne s mafiánom a priateľka s agentom FBI. Chlapi sú nervózni, lebo  Irving mal postarané o sex aj doma aj mimo a teraz nemá nič a Richie je nervózny, lebo sa to celé komplikuje a už šéfstvo FBI začína drviť jeho gule, že ak dačo posere, tak okrem gulí príde aj o klobásu.

 

Ako to skončí, si pozrite sami.

 

Udeľujem 8 hompáľajúcich sa ceciek z desiatich (a nezabudnite, je lepšie si ich len tak nechať, aby na jednej strane pôsobila na ne gravitácia a na druhej strane elasticita tkaniva)