Priznávam sa, že z istých zvrátených a temných dôvodov si rada pozriem onú slávnu reláciu o tom, čo robili celebrity celý týždeň. Erikin hypnotický hlas ma bezpečne udržuje v sede a ja sa dozvedám, na akom večierku sa o(b)žrali feudáli, kto má novú kurvu a koľko stála tigrovaná handra, čo má kurva na sebe. Pred dvoma týždňami som však objavila niečo, čo prekonáva Erikinu reláciu na všetkých poliach. Top Shit je taká fejková Erikina relácia, kde majú fejkovú Eriku, ktorá sa volá Stanka a vyzerá, že chce (alebo ju nútia) ako Erika vyzerať aj hovoriť, ale sa jej to nedarí, lebo Erika je nenapodobiteľný originál. Zatiaľ čo Erika sa stále záhadne trbliece a vyzerá aspoň ako bordelmamá z lepšieho nočného klubu, Stanku obliekajú tak, že vyzerá, ako keby do štúdia v nedeľu večer prichádzala priamo z E55.

 

 

Leopardie kruhové náušnice, červené minišaty s volánikom a leopardie členkové čižmičky na platforme.

 

Prvý atribút, ktorým Stankina relácia prekonáva Erikinu je, že Stankina má hodinu 20, zatiaľ čo Erikina iba 40 minút. Navyše Stankina relácia ide naživo, aby sa Stanka mohla mýliť a robiť brepty a bloopery, čo Erika nemôže, lebo ide zo záznamu. Celú reláciu furt hrá taká pesnička, kde sa spieva super hot, super sexy, super young, super cool (ktorú neviem nájsť na internete, možno ju sama Stanka naspievala doma v kúpeľni) a potom zrazu zadrbú napríklad absurdnú reportáž o slepom spevákovi, ktorý svoj byt vidieť nemôže, ale vy ho vidieť môžete:

 


Erikine reportáže sú povrchné sračky cielené na to, aby sme aj my 99% mohli vidieť, ako vyzerá taká premiéra muzikálu alebo ples v opere a závidieť, nadávať, frflať, obdivovať alebo kontemplovať nad tým, prečo by nás to vlastne malo zaujímať a prečo takú reláciu vlastne niekto robí, prípadne analyzovať slovo celebrita z etymologického hľadiska, čo sa ale neodporúča, lebo namiesto relaxu pri telke pocítime splín a svetabôľ, a to Erika určite nechce. Stankine reportáže sú však z celkom iného súdka, vôbec nie sú také haute couture a snažia sa nám naše celebrity priblížiť nielen v žiare reflektorov, ale aj v nepochopiteľných absurdných situáciách, ako napríklad v desaťminútovej reportáži o tom, že Simona Krainová išla vlakom z Prahy do Bratislavy, lebo je tehotná a asi sa už nezmestí s tým bruchom za volant alebo čo a je zamaskovaná, aby si od nej na hlavnej šťanici nepýtali bezďáci drobné na čučo.

 

Výborná bola aj reportáž o „neverbálnej komunikácii“, do ktorej si pozvali nejakú pani, ktorá im nič nepovedala, ale bola PhD, a potom ukazovali Števa Skrúcaného a rozprávali o tom, aké povahové vlastnosti sa spájajú s tou ktorou farbou očí. Fakt neviem, čo nás to učili na tej neverbálnej komunikácii, keď pred nami zákerne zatajili, že hnedé oči sú verné a zelené falošné, ach to slovenské školstvo... Mimochodom to, že sa Števo dal dokopy s Erikou, mu zjavne dopomohlo k exhumácii, lebo ho odrazu furt v tej telke ukazujú. Potom prichádza prestrih na Stanku, ktorá je super hot, super sexy a recituje básničku Varila myšička kašičku. Stanka s výrazom, ako keby mala na hlave prisatého brainsluga zarecituje básničku celú a možno si myslí niečo ako „ľudia, pochopte, keď mám naplniť 80 minút blbosťami, musí to ísť na úkor logickej nadväznosti“, a potom je strih na Adelu Banášovú, ktorá bude mať nejakú reláciu, kde sa bude variť, lebo s talkshow jej to nevyšlo.

 

Ale Stanka je ešte celkom v pohode, horšie je to s jej kolegyňami, čo robia poľné reportáže. Napríklad sa bola jedna pri jazere porozprávať s Marcelou Molnárovou o tom, ako pristihla dvakrát frajera in flagranti, z toho raz prišiel s milenkou do hotela, v ktorom Marcela v ten večer vystupovala. Prečo chodíš s hlupákmi, Marcelka, pýtam sa jej a rozmýšľam, že dáko mlado vyzerá, teta jedna vypreparovaná, a potom zistím, že som si poplietla Marcelu Molnárovú s Marcelou Laiferovou. Nasleduje rozhovor na rovnaku tému s tým chlapom, čo hral Banána v Mafstory, ktorý načapal pred dvadsiatimi rokmi svoju frajerku v posteli s nejakým plážovým inžinierom, na čo reportérka reaguje precíteným „jóóóój“, a to je vlastne celý jej príspevok do fóra. O chvíľu vidím, že to je dobre, keď je radšej tíško a len drží mikrofón tomu Batthyánymu pri papuli, lebo idú ďalej na návštevu do mezonetového bytu (to som si zapamätala, lebo to, že je ten byt mezonetový zopakovala reportérka asi osemkrát) k Danielovi Bidelnicovi. Keby ste nevedeli, kto je Daniel Bidelnica, tak je to autor napríklad skvelého staniolového geparda s dúhovými pásikmi, ktorého má vystaveného jedna cestovka pri Ondrejskom cintoríne v Bratislave, a ten je taký super, že by sa to miesto malo stať pútnickým miestom. Ale keby sa vám náhodou nechcelo ísť zažiť katarziu osobne, tak tu je fotka.

 



 

 

Reportérka, ktorá sa v umení vyzná asi tak, ako ja v kvantovej fyzike, sa pristaví pri jednom obraze a konštatuje, že tento je NAJVÄČŠÍ, tak nech ten Dano teda voľačo o ňom povie. Reportérke sa páči, lebo je nielen najväčší, ale aj farebný a veselý a už pokračujú hore schodmi, kde má Dano v kuchyni obraz s názvom Orgazmus hlavonožca alebo tak nejako a nad posteľou fotky svojho mŕtveho jorkšíra. Keď vyjdú na terasu na streche a vidím zbierku gýčov na paličkách pozapichovaných do kvetináčov, tak si začínam myslieť, že ten Dano sa v umení vyzná tiež asi tak, ako tá moderátorka a to by vysvetľovalo aj toho staniolového geparda a dúhový portrét Marianny Ďurianovej, ale možno som len ja kultúrna barbarka.

 

Pamätáte sa, kto je Martin Madej? Keď bol malý, spieval o tom, že príde mráz na Ferrari, potom sa vyparil (podobne ako jeho kolegyňa Miška Paštéková, ktorá spievala o sprejeroch-frajeroch) a teraz je z neho profesionálny tanečník. Stankina crew ho exkluzívne vyspovedala a dozvedela sa, že rád tancuje, nuž keby tancoval nerád, tak to má s tým svojím povolaním dosť nahovno. Potom nasleduje v štúdiu nahratá vložka o tom, že sa ho idú strašne niečo bulvárne opýtať a ja čakám, či sa ho reportérka opýta, či Bobi teda nakoniec vysral to lego, čo bol zožral pred pätnástimi rokmi. Ale to sa neopýta, opýta sa, či už prežil rozchod s Mirkou Partlovou, meh.

 

Ňuňuňu


V kontexte celého portfólia slovenských televíznych brainwashov Erikina relácia stojí na piedestáli, ako síce nebotyčná blbosť, ale aspoň profesionálne zvládnutá. Každý milovník absurdného humoru však musí uznať, že Stankina relácia je podstatne väčšia pecka. Ale viete čo je super? Jedna chodí v sobotu a druhá v nedeľu, takže si môžete užiť obe.

 

Pic by Ray Lennox