Podľa vyšetrovacej komisie ktorú zriadil Barack Obama sa veru po druhej svetovej vojne diali v Amerike veľmi zaujímavé veci.

 

Od roku 1946 do roku 1958 americkí vedci pod vedením Johna Cutlera úmyselne nakazili syfilisom  a inými pohlavnými chorobami približne 1500 guatemalských občanov.  A aby sa moc nebránili, mali pravdaže rôzne finty a spôsoby. Časť pacientov, pri výbere ktorých im iste ako inšpirácia slúžil Dr. Mengele, bola duševne chorí pacienti a samozrejme väzni. Ďalší budúci pacienti boli vojaci. Niektorým  z nich poskytli zadarmo prostitútky už preventívne nakazené. Títo sa asi moc nevzpierali a hlavne to mali lepšie ako ostatní. Nikto ich pri nakazení nepichal injekciou, ako tých duševne chorých chudákov. To však fungovalo len do momentu, kým títo špičkoví vedci zistili, že sa „tradičným“ spôsobom nakazilo len málo budúcich pacientov. Tak ich potom napichali choroboplodnými zárodkami našupu.

 

Nikto z nich nebol informovaný o tom, že sú súčasťou nejakého výskumu, experimentu, „focus group“, či ako to nazvať.  Len časť z nich bola nejakým spôsobom liečená.

 

Dôvod tohto experimentu bol test relatívne nového penicilínu a jeho účinok na liečenie pohlavných chorôb. Ako test dopadol? 83 pacientov zomrelo.

 

Americký prezident a jeho vláda sa koncom roka 2010 oficiálne ospravedlnila za absolútne nerešpektovanie zásad ľudskosti a zriadila vyšetrovaciu komisiu, ktorej stručný výsledok vyšetrovanie ste si práve prečítali.

 

Guatemalský prezident Álvaro Colom zriadil vlastnú vyšetrovaciu komisiu a ostro odsúdil konanie amerických vedcov.

 

Ak sa to zdá dávno, história, niečo čo sa neskôr iste neopakovalo, tak je tu ešte jeden prípad.

 

Ten istý John Cutler (zomrel v roku 2003) sa podieľal na „Tuskegee experimente“. Pri tejto spornej vedeckej štúdii sa od roku 1932 do 1972(!) dialo to, že stovky chudobných afroameričanov nakazených pokročilým syfilisom títo skvelí páni doktori pozorovali, ale neliečili. Napriek tomu, že od roku 1947 sa penicilín stal viac-menej štandard pri liečení tejto choroby.

 

WTF?

Btw:Túto správu som sa dočítal na nemeckom portáli, kde nemecky hovoriaci júzeri začali OKAMŽITE spomínať Norimbergský proces a to že tam boli za takéto pokusy na ľuďoch  zodpovední obesení.

Zdroj1, Zdroj2