O módnych trendoch mám dosť hmlisté predstavy, ale spozorovala som aspoň toľko, že je diametrálny rozdiel medzi oficiálnymi trendami (ktoré každú sezónu diktujú homosexuálni odborníci a ostarnuté strašidelné ježibaby, čo majú na trase NEW YORK – LONDON – PARIS nalietané tisíce kilometrov na metle) a tým, čo prenikne k bežným ľuďom.

 

Čakám, kedy odíde táto zmes deväťdesiatych a osemdesiatych rokov a prestanú sa nosiť legíny, pretože to je, ako keby dali olympskí bohovia ľuďom oheň, a tí sa s ním vzápätí podpálili. Nie, legíny nie sú nohavice a ani keď ich všetky slovenské ženy ako nohavice nosiť budú, tak sa nohavicami nestanú. Rozumiem, že niektorí muži môžu oceňovať možnosť nonstop sa pozerať na to, čo pred pár rokmi zahliadli len na dve sekundy, ak zafúkal silnejší vietor, vedzte však, že existujú aj ľudia, ktorým pri pohľade na všadeprítomné detaily cudzích pyskov ohanbia stúpa obed naspäť do krku. Predstavte si, že by muži nosili podobne obtiahnuté nohavice, vďaka ktorým by každý okamžite vedel v akej polohe jeho kamarát oddychuje a aké má tvary. Desivá predstava? Všadeprítomné útočiace pipíky! Konštantný útok na prvú signálnu! Aby sme si rozumeli, legíny samotné su v poriadku, v neporiadku sú mozgy slovenských žien, ktoré si myslia, že tzv.efekt holej riti je sexy a neuvedomujú si, že legíny ich celulitídové hrčky a rozliate natriasajúce sa stehniská nedržia tak ako pevná látka nohavíc. Bohužiaľ ešte aj štíhle ženy tak upozornia na chybičky, ktoré by ostali neviditeľné, keby si k tým prekliatym legínam dali niečo, čo im siaha aspoň pod zadok.

 

 

Chápete, o čom hovorím?

 

Ďalší geniálny módny vynález, ktorý sa mimochodom skvele hodí k legínam, sú čipkované čižmy. Pýtate sa, čo sú to čipkované čižmy a na čo sú dobré? Sú to čižmy z akejsi háčkovanej či akej tkaniny, v ktorej sú diery a nosia sa v lete naboso. Načo sú dobré skutočne neviem. Zdá sa, že ide o letný variant uggov (tie zimné beztvaré čižmy, čo všetci nosili), keďže majú podobný neforemný tvar, debilnú výšku, vďaka ktorej deformujú postavu a rovnako sa vyčaptávajú. 9 z 10, ktoré som videla, boli ešte k tomu vo farbe t-mobile, asi aby to človek ozaj neprehliadol. Uggy sú síce strašne škaredé, ale vraj je v tom teplo. Crocsy sú tiež škaredé, ale do záhrady paráda. Čipkované čižmy sú však IBA škaredé a postrádajú akúkoľvek praktickú hodnotu. Keď je teplo, tak prečo si dávať čižmy? Aby ste si podľa nich opálili nohy? Keď prší, tak vám do toho naprší, lebo je to deravé. Ani dobre to nevyzerá. Tak... prečo?

 

 

 

Keď už má vaša žena, frajerka alebo dcéra na sebe legíny a čipkované čižmy, k dokonalosti jej chýba už len kabelka. Akékoľvek zvieracie motívy sú nadčasové a vhodné nielen na akúkoľvek príležitosť, ale aj pre akúkoľvek vekovú kategóriu.

 


Ale ak chceme niečo naozaj originálne, treba siahnuť po zerafe alebo žibre.

 

Nedávno som na základe pozorovania ľudí v MHD učinila významný objav – keď má človek hranatú sánku a nosí obdĺžnikové okuliare, jeho hlava vyzerá ako televízor. Keď som pri okuliaroch, tak načriem aj do studnice mužskej módy – tepláky zastrčené do členkových čižiem, kožená bunda a letecké okuliare sú tiež výborné. Niekedy si ráno tiež len tak zastrčím nočnú košeľu do teplákov, navrch si dám mikinu, nech to nie je vidno a idem do potravín. Lenže správny swagger [vyslov švager] v tých svojich teplákoch nejde do jednoty po jogurt, ale do kultúrno-gastronomicko-socializačnej ustanovizne známej aj ako nákupné centrum, kde sa niekoľko hodín prechádza a vyhľadáva samičky v pičkovaných žižmičkách, s ktorými sa následne rozmnožuje, a preto je tam vždy tak strašne veľa ľudí. V princípe nemám nič proti nákupným centrám, len mám veľmi silný pocit, že v kráľovstve dánskom je niekde zabudnutý vagón olomouckých syrečkov, keď do niečoho, čo sa volá NÁKUPNÉ CENTRUM, chodia ľudia „príjemne tráviť voľný čas“. A ešte si odtiaľ domov nosia aj čipkované čižmy, žibry, zerafy, legíny a tepláky.