Rok sa zišiel s rokom, je tu marec, mesiac knihy, a pre tolkienistov to znamená, že sa blíži výročie pádu Barad - Dur a Zničenia Prsteňa. V Bratislave ho s miernym sklzom oslávime v duchu celosvetovej tradície čítania Tolkienových diel. A preto by sme vás radi pozvali na Tolkien Reading Day, alebo ak chcete, Dnes čítame Tolkiena, 26. marca o 18:00 do kníhkupectva Martinus v Bratislave. 

Čítajú dobrovoľníci z radov Spoločenstva Tolkiena, ktoré podujate v spolupráci s Martinusom organizuje, ale aj ktokoľvek z vás, kto si chce precvičiť hlasivky pred plnou kaviarňou na poschodí. Stačí sa nám ozvať na trd@tolkien.sk a vybrať si krátky úryvok. Na inšpiráciu si každý rok vyberáme tému a tentokrát je ňou "Voda", podobne ako téma nášho blížiaceho sa festivalu SlavCon 2018. 

Poďte sa s nami ponoriť do hlbín Tolkienovho sveta, vypočuť si všetky romantické lesné bystrinky aj burácavé veľrieky Stredozeme, hľadieť na odraz temných armád na hladine jazera, pripomenúť si neutíchajúce volanie mora a uctiť si krásny svet, ktorý nám J.R.R. Tolkien vytvoril, spoločným čítaním z jeho kníh. 

Tešíme sa na Vás!