Ďalšia časť z voľného cyklu o tom, ako veľmi mám rád leto. Terminus technicus „uhorková sezóna“ označuje letné obdobie, kedy sa toho deje len veľmi málo, prípadne sa aj niečo deje, ale nemá o tom, kto informovať, lebo všetci sú na dovolenke, kúpalisku, pive, v záhradke, na infekčnom, v Eurovei alebo v letnej reality show. A aj keď v nadpise som uviedol niečo, čo implikuje, že uhorková sezóna sa uhorkovou nazýva preto, lebo nastáva v čase, keď dozrievajú uhorky, stretol som sa aj s teóriou, že je to tak skôr kvôli tomu, že v tomto čase sa hovno robilo a ani variť sa nikomu nechcelo, tak sa večer len sedelo, komáre štípali a jedli sa uhorky zaliate octom a posypané vegetou. Kondenzovaná nuda.

 

No ale keďže nemôžeme v prvý letný deň nabehnúť do najčítanejšieho denníka s pokrikom „Zastavte stroje!“, lebo veď o niečom písať treba aj v tomto čase, aby sa dôchodcovia počas honu na zlacnenú lečo papriku nenudili v trolejbusoch. Ale ako sme si už spomínali, nemáme témy a ani autorov, ktorí by o nich napísali, no máme niečo, čo sme kedysi nemali, a to prístup na sociálne siete. Asi sa tým myslia hlavne fejsbuky, lebo tvitre tu nepoužíva vôbec nikto a linkediny sú zase meganudné. Veď koho by zaujímalo, kto kedy vyhral matematickú olympiádu a promoval z kulturológie? Nás v lete zaujímajú hlavne zadočky, prípadne prsia, prípadne hocičo, čo ich vzdialene pripomína.

 

A potom vznikajú články ako tento s názvom „Rytmus sa vyzliekol: Pozrite, čo má Dara v posteli!“. Napriek pomerne zmätočnému názvu, ktorý akoby sa venoval dvom témam, a to jednak, že sa Rytmus vyzliekol a dvojak, že čo má Dara v posteli, tak sa článok venuje iba jednej z nich a vôbec neobsahuje informácie o obsahu Lorincovej lôžka. Takže sa nedozvieme, či má Dara v posteli periny z peria, obliečky z viskózy, pokutové lístky za bezohľadnú jazdu z papiera alebo čo ja viem, mikrovlnnú rúru.

 

Za to sa dozvieme, že si Patrik V. na facebook „vycapil fotku, na ktorej je do pol pása vyzlečený.“ Síce nechápem, prečo teda trapky.sk zverejnili fotku, na ktorej je vyzlečený od pol pása, nie do pol pása, ale možno je tých fotiek viac.

 

Každopádne fotografia je naozaj obsahovo aj kompozične veľmi zaujímavá. Naozaj je na nej Rytmus, ktorý vyzerá asi ako absolvent prestížnej rumunskej polepšovne a jeho kamarát Egon a ďalej Rytmusov komorník, z ktorého je ale vidno len ruka a kúsok hlavy. K predpokladu, že ide o Rytmovho komorníka som sa dopracoval vďaka tomu, že je autorom fotografie, pritom z celej kompozície vyplýva, že by malo ísť o tzv. self-shot. Rytmus totiž stojí pred zrkadlom a fotografia je zhotovená v ňom, takže je vidno aj fotiace médium. Tým nám Patrik dáva jasný odkaz, že on už je tak strašne za vodou, že aj zrkadlové fotky mu už robí niekto iný.

 

Fotografia je zhotovená vo výťahu, čo je jasným symbolom pohybu a celý odkaz spočíva v tom, že Rytmus ide hore. Výťahom, ale určite aj tvorivo, finančne a osobnostne. Komentár k fotke znie „Nočný bazénik fajnovo a spoločné honenie s mojím priateľom“, čím jednak Rytmus demonštruje svoju rebelantskú, takmer až kriminálnu povahu, keďže sa zjavne nebojí ísť sa kúpať do bazéna v noci, aj keď sa to určite nesmie, a jednak svoju otvorenú myseľ a nezávislosť, v duchu hesla „mám v p....“, čo dokazuje jeho postoj k spoločnej homomasturbácii. Oceňujem tiež absenciu, pre tento typ snímok takých typických fenoménov duck face, fish face, frog face a anus face.

 

A práve pre uhorkovú sezónu je príznačné, že pri fotografii s takým hlbokým odkazom a téme, z ktorej sa dalo toľko vytrieskať, novinári len tak kĺžu po povrchu a dávajú serióznej žurnalistike ťažko na frak. Aby som ale len nehanil, tak tu si môžete prečítať veľmi obohacujúci článok o Natálii Glosíkovej. Neviem, kto to je, ale z článku vyplýva, že má pekne opálenú riť.

 

No ale aby som sa dostal k pointe článku – nezdá sa vám, že tento rok sa komáre nejako ťažko zabíjajú a sú celkovo nejaké zákernejšie? Včera som jedného capol trikrát, kým ľahol a tak som ho pre istotu ešte zašliapol. A aj tak asi 20 sekúnd po tom, čo som vliezol do postele, priletel ďalší a rehotal sa mi do ucha. Zasrané leto.

 

 

pic via