„Remember, remember, the 13th of November!“

 

Ľudská zvedavosť je večná a hľadať pravdu a odpovede na závažné otázky nášho bytia, je a bude navždy naším údelom. Teda zvedavosť je síce večná, no okruh otázok sa v priebehu vekov mení. Naši predkovia kedysi museli riešiť, kto sme, kam ideme a prečo je zase na obed pečený mamut s restovanými kameňmi. Dnes sú tu dôležitejšie témy, ako napríklad, prečo všetci Jamie Oliver vyslovujú ako Olivjééér. Dáva si Mareš niekedy z hlavy dole tú budajku? A kedy nám Plačková zase ukáže piču? Kým pre odpovede na prvé dve otázky asi budeme musieť ešte veľa dimenzií previbrovať, na tú tretiu otázku vieme odpoveď už dnes, a tá znie dnes. A to je jednak dobrá správa a dvojak ešte lepší rým, jak text z nového Egovho mixtapeu (tento bít je tlstý, presne jak tvoj krstný).

A topky samozrejme neváhali a napísali o tom jednostranový elaborát. Čo je fajn, sem-tam sa treba pripomenúť, veď aj ja som dokonca na Plačkovú takmer zabudol. Lebo šak ako hovorí Dr. Bukovský „zíde z očí, žerte müssli“ a na weby talianskych escort servisov nechodím.

 

Blbé na otázkach je však to, že niekedy produkujú len ďalšie otázky, v tomto prípade tieto:

  1. Majú topky nejaké stalkerské oddelenie, kde robia na full time zamestnanci, ktorí celý deň len pozerajú fejsbuky a instagramy slovenských pseudocelebrít?
  2. Ak áno, tak čo hovoria títo profi-stalkeri doma, aby sa nemuseli priznať, čím sa živia? Že predávajú herbalife alebo fajčia káre na Panónskej?
  3. Ak nie, tak potom to funguje tak, že Plačková napíše do topiek „Ajojte, odfotila som sy veverycu, napyste o tom njaki clanok, xoxo“?
  4. A to najdôležitejšie – má ju ako hamburger, kávové zrno alebo hlávkový šalát?  Nie je to veľmi dobre vidieť, ale tipujem to prvé.

 

V každom prípade, nielen otázky sa menia, ale aj frazeologizmy. Kedysi sa hovorilo, „si to, čo ješ“, dnes by sa mohlo hovoriť, „si to, čo si ráno odfotíš ako prvé“. Zmier!