Či už ste blondína s modrými očami, alebo 150-kilová hlavohruď, každý túži mať niekoho, koho bude môcť stískať. Aspoň ja žijem v takej naivnej predstave, že práve o TO na tomto svete najviac ide. Môžem sa mýliť, ale nestáva sa mi to často.

 

Niekedy sa však nikto taký vo vašom okolí jednoducho nenachádza. Prebehnite si pre istotu váš zoznam kontaktov v mobile, je tam? Ak nie, tak netreba klesať na duchu. V princípe totiž existujú dve tvrdenia, ktoré to potvrdzujú:


a) Nikdy nevieš.


b) Váš osobný stískač sa k vám ponáhľa tak rýchlo, ako to len ide a jedného dňa vás dobehne.

 

Na základe týchto tvrdení vyvodzujem, že zmena môže byť za rohom a niekto sa objaví trebárs aj zajtra. No, asi nie. Ale v časovom horizonte do konca vášho života vám garantujem, že niekoho špeciálneho určite stretnete. Lepšie? (Hoci to posledné tvrdenie je s ručením obmedzeným pre prípad, že vás zajtra prejde električka a váš osud bude zomrieť ako Gaudí).

 

A tak aj v tej najtemnejšej chvíľke depresie, keď sa vám zdá, že ste opustení, váš život nemá zmysel a každému je to jedno, treba si pripomenúť, aké výhody má váš stav. Veľké.

 

 

Môžete si púšťať hudbu, akú len chcete


Predstavte si, že ste hlboký zástanca death metalu a vaša polovička miluje Shakiru. Aj ste si skúšali nájsť nejakú gotičku, ale táto osôbka vrtiaca sa na latino rytmy vás jednoducho dostala. Čo si budete púšťať k príjemnému nedeľnému poobediu? Ba ešte horšie, čo vám bude hrať pri sexe? Celý deň vám behá po rozume jedna pesnička a keď prídete domov, hrá tam Enrique Iglesias a keď sa to snažíte prepnúť na Behemoth, drahá to vypne s tým, že jej z toho ide hlavu rozhodiť. Nuž, toto vám nehrozí, pokiaľ ste sám. Pustite si, čo len chcete a kedy chcete. Oslobodzujúce. (Ak opomenieme fakt, že vám pri sexe nebude hrať nič, pretože ho nemáte.)

 

 

Nemusíte sa nikomu spovedať


Samozrejme, pokiaľ nežijete s rodičmi. V tom prípade tento bod rovno preskočte. Inak si ale uvedomte, aká je to výhoda, že nemusíte nikomu vysvetľovať, kde ste boli, s kým ste boli, čo ste robili, prečo máte na krku cucflek a podobné prkotiny.

 

 

Možnosť voľného pohybu

 

Kedy chcete a kam chcete, žiadne "Dobre, pôjdem s tebou na Spidermana, keď to tak veľmi chceš vidieť.", žiadne "Nemusíme ísť na tú oslavu mojej kamarátky, ak sa ti tam nechce." a hlavne! Žiadne návštevy potenciálnych svokrovcov! Jupí yeah.

 

 

Čas na sebarozvoj


Nikdy nebudete mať viac času na učenie sa po nemecky/trénovanie pingpongu/výstup na Gerlach/vyrábanie šperkov/externé štúdium matematiky/pozretie si celej filmografie Woodyho Allena/písanie blogov/nacvičovanie na stand-up shows, ako teraz. Tak to robte, kurňa.

 

 

Upevňovanie priateľstiev


Nič neupevní priateľstvo viac, ako spoločné depkárčenie. Možno len desať panákov. Prípadne kombinácia oboch. Ak ste bytosť prirodzene inklinujúca k ľuďom, tráviť čas s kamarátmi je pre vás asi prirodzene jedna z obľúbených činností. Ak ste vypočítavá sviňa, pamätajte na to, že sa vám tí ľudia jedného dňa môžu zísť a preto sa vám tiež oplatí upevňovať s nimi vzťahy - alias dôvod na spoločné resetnutie sa nájde vždy.

 

 

Záver

 

Výhod nepárnosti je určite nespočetne veľa. Určite. A keďže každý stav je len dočasný, treba z toho vytrieskať čo najviac, kým sa to dá. Pretože možno už o mesiac budete (taktiež dočasne, vieme aká je realita) párni a zabudnete na svet okolo, pretože sa budete chcieť len stále stískať a to má tiež svoje čaro.    

 

Takže nevešajte sa, nemáte rakovinu, ste len momentálne nepárni. A ak máte rakovinu, tak sa nevešajte tiež, predstavte si, aký strašný pohľad by to bol pre dotyčného, ktorý vás nájde. Po troch týždňoch.  

 

 

Pic by Dollface-RYJ