Niekedy sa hovorilo, aby ste si nekupovali žiadne auto, ktoré sa začína na F. Čiže žiadne Favority, Felície, Fábie a fšetky francúzske. Keďže na Slovensku sú najobľúbenejšie práve škodovky a medzi mladými letí tuningovaná Fabka, prečo nevyskúšať aj niečo francúzske? Myslím okrem bozku. Ja som si za tých desať rokov zvykol na francúzsku eleganciu v podaní Renaultu a ostatné autá mi pripadajú tvrdé a nepohodlné. Pravdaže hovorím o kategórii pre bežného smrteľníka a nie o luxusnom Lexuse a Mercedese, či vyšších triedach.

 

Ak ešte nemáte program na 15-16. septembra, skočte na Hungaroring. Je to neďaleko Budapešti a ak nebývate v poľsko-ukrajinskom pohraničí, je to len párhodinová cesta. Keďže v Maďarsku všetky diaľnice vedú do Budapešti, tak sa ani nestratíte. A načo by ste tam išli, keď ani okruh F1 nebude? Lebo bude World Series by Renault, čo je v podstate taká každoročná predvádzacia akcia Renaultu. Budú tam preteky Renault Clio CUP, Mégane Trophy Cup (V6), Formula 2.0 a Formula 3.5. Ale tým to zďaleka nekončí. Budú vystavené všetky staršie pretekárske autá Renault a zopár kôl si urobia aj na okruhu. Ak neviete, na čo je dobré také Twingo, tak vám to kaskadéri radi predvedú. Okrem toho kopec zábavy v podobe realistických simulátorov. Taktiež preteky vo výmene kolies na monopostoch. A ak sa s tým príliš neseriete, máte to za pár sekúnd. Také niečo by som potreboval aj ja doma. Ak so sebou vezmete svoje ratolesti, sú pre nich pripravené rôzne atrakcie, preliezky a kolotoče.

 

A teraz to najdôležitejšie –  celé zadarmo. Stačí si iba stiahnuť lístky z webu, vytlačiť a ísť tam. Ja som bol dvakrát a ešte dúfam pôjdem. Ak máte radi hluk motorov a vôňu spáleného benzínu, nafty, petroleja a ostatných minerálnych olejov, je to pre vás povinnosť.

 

Ak by niekoho bližšie zaujímalo, o čo sa vlastne jedná, program a upútavky, bližšie info nájde na webe WorldSeries by Renault.