Keďže aj ja sa rád pochválim cudzím perím a občasne si užívam falošnú národnú hrdosť, vyvolanú Cibulkovou, hokejistami, kajakármi, tenistami a teraz Saganom, nechal som sa ukecať na účasť vo fanúšikovskom autobuse #saganfanbus.

 

Takže teraz sedím vo francúzskom hoteli s protivným majiteľom v dedinke Saint Benoît, odfukujem z raňajkovej bagety a croissantu (nečakané) a chystám sa vyraziť na 14. etapu, konkrétne na miesto, kde sa bude slovenský Hulk, Tourminátor, či Higgsov bozón (lebo najviac vyhrával na hraniciach Francúzska a Švajčiarska, kde Higgsa objavili, no „ha ha“) Sagan snažiť vyhrať šprint (Či časovku? Či je to to isté?).

 

Takže už o hoďku budem stáť v dedine Millau v 37 stupňovom výpeku a čakať na ten 12 sekundový moment, kedy príde „vzum“ a preletí okolo nás pelotón. Yes.

Jáj áno a je tu aj Šatan, ktorý tiež prišiel fandiť Saganovi. Sagan, Šatan (od rána riešim, aby som si to pri mojom hlbokom vhľade do športovej tematiky nemýlil)...

 

Ján Gordulič a Miroslav ŠatanNie, nedoštípali ma včely, ani som celý deň nechlastal, len mi niekto očividne nainštaloval do telefónu appku na spuchnuté ksichty, ktorá ale na Šatana nefungovala

 

 

A keďže sme sa sem museli aj nejako dostať a keďže na letiskách je nuda, tak som čo-to potočkal.

 

 

Zajtra sa ozvem s tým, čo sa stalo dnes. A pozajtra s tým, čo zajtra. A tak. Sagaaaan!