Teta z Michiganu žaluje tvorcov filmu Drive kvôli tomu, že po pozretí traileru mala z filmu dojem, že ide o akčnú autíčkovú zábavu v štýle Fast and Furious a skutočný film je pritom nudný a je v ňom málo jazdenia. Blbá americká krava, poviete si, no na druhej strane sú tu isté okolnosti, ktoré tomu dávajú trochu iný kontext. V prvom rade, táto osoba žiada iba vrátiť vstupné, nie náhradu nemajetkovej ujmy v miliónoch dolárov za nepríjemné pocity, ktoré jej spôsobila nuda pri sledovaní Drive. V druhom rade, netvrdí, že je ten film blbý, ale že trailer sľubuje niečo iné, než o čom je film samotný.

Drive som ešte nevidel, ale pri pohľade na trailer to nevyzerá práve ako nový Kaurismäki, aj keď ako akčnák s Vincom Naftou tiež nie. Okrem toho, režisér vyhral hlavnú cenu na filmovom festivale (ešte k tomu európskom), čo dáva tušiť, že celovečerná adaptácia Kobry 11 sa tiež nekoná.

Aj tak ale musím uznať, že istú logiku to má. Veď tovar, ktorý nespĺňa proklamované vlastnosti môžem tiež vrátiť, prečo by to nemohlo fungovať pri filme? A koľkokrát sa vám stalo, že vás filmové štúdiá v snahe zarobiť, pekne osrali? A teraz nemyslím, že v Barely Legal Horny Sluts hrali samé znudené tridsiatničky, ale napríklad taký film Dedina od Shyamalana. Tvárilo sa to ako super desivý monster horor z 19. storočia a nakoniec to nebolo ani super, ani desivé, ani monster, ani horor, ani z 19. storočia, ale psychologická melodráma s Adrienom Brody, ktorý hrá retarda. Áno, M. Night, zase si nás osral a dal si do filmu úžasný dejový zvrat, ktorý nikto nečakal, lebo nedáva žiadny zmysel. Gratulujem. A teraz by si sa mohol vrátiť k nakrúcaniu reklám.

Viac tu.

Foto