Priatelia, poviem vám jedno. Nech si ľudia vravia čo chcú, žijeme v skvelých časoch. Ľudstvo ako celok dosahuje úžasné technické pokroky - Mezenská sa teleportuje, Šuvadová fotí orby, liek na sudánsku ebolu už existuje a hologram mesiaca je už tak dobrý, že dokáže aj slnko zakryť. Čo viac nám chyba k dokonalej spoločnosti? Už len pochopiť ženy. Dnes sa o to znova neúspešne pokúsim a pomôžem vám nahliadnuť do zákutí ženského mozgu. A to hneď štyrikrát.

 

Mám smolu na chlapov

 

Je veľmi častá výhovorka žien, ktoré sa po bolestivom rozchode s kurevníkom dali dokopy s iným kurevníkom, prípadne s 39-ročným fanúšikom Slovana, ktorý býva so svojou matkou a má 20-centimetrový penis v kľude, ale ťažko povedať, aký je veľký pri erekcii, lebo mu nestojí a s nestojacim penisom sa síce dobre ští, ale do partnerského života moc prínosu nemá. Mám smolu na chlapov je rovnako silný argument, ako keď sa podnikateľ sťažuje, že jeho zamestnanci sú lenivé kurvy a ešte k tomu kradnú, no kto si ich asi vyberal? V každom prípade je to skvelý príklad ženského myslenia - tzv. externalizácia nešťastia. Nie je ťažké hľadať chybu v sebe, ale je oveľa jednoduchšie hľadať chybu niekde inde, napríklad v postavení planét, súčte nepárnych čísiel dnešného dátumu, karme, osude, snoch, prípadne to bude tými ľuďmi naokolo a pomôže len zmena práce alebo odsťahovanie sa na Madagaskar. Keby som dostal euro za každý príklad, keď som sa snažil vysvetliť osobe ženského pohlavia, že jej nový vzťah skončí presne tak ako ten naposledy, tak som momentálne už o dve eurá bohatší. A z toho vyplýva, že ženám do vzťahov nekecáme, až keď sú nešťastné, objímeme ich a chlácholivým hlasom povieme "Milá moja, dojebala si si to sama."

 

Ja mám zlý metabolizmus

 

Nadváha, to je nešťastie, proti ktorému niet obrany. Môžu sa chúdence ženy snažiť, čo to dá a stále nemajú nohy na to aby si dali nové kraťase, ktoré končia centimeter pod zadkom a ešte im aj po bokoch preteká tuk. Nakoniec si tie gate aj tak dajú a zrovna ja ich stretnem v Auparku cez obed a prejde ma chuť jesť, ale nie o tom som chcel. Toto je ďalší príklad toho, že dôvody problémov sa ľahšie hľadajú externe. Schudnúť je v skutočnosti veľmi jednoduché a mám tu pre vás tajomstvo k štíhlemu telu - sebadisciplína. Vlastne to nie je také jednoduché, či už sa rozhodnete, že budete jesť iba bambusové výhonky s koriandrom, alebo pre osemfázové crossfit tréningy, musíte to dodržiavať a počkať, výsledok sa dostaví. Všetky tie reči o tom, že to nejde, skoro vôbec nič nejem, do fitka sa bojím ísť cvičiť a doma mi to nejde, sú len výhovorky svojej slabej vôle. Priznajte si, že ste lenivé a preto máte postavu akú máte. Len sa netvárte ako chúďaťká, ktoré priberú dve kilá aj z poháru vody, keď dobre viem, že doma pri Paneláku zožeriete dva balíky čipsov a tri polievkové žufanky Nutelly. Pamätám si nešťastnú kolegyňu, ktorá chcela tak veľmi schudnúť, že ani vôbec nechodila na obed, ale každý deň si dala k poobednej kávičke dva veterníky a jednu štrúdľu a potom sa čudovala, ako môže mať váhu menšieho ropného tankeru, keď skoro nič neje. Vskutku záhadné. My muži síce nie sme o nič disciplinovanejší, ale aspoň vieme, že to brucho, na ktoré sa dá položiť pollitrák, nie je božia pomsta za to, že sme ako deti vyjedli všetky čokoládky z adventného kalendára ešte deň predtým, ako nám ho stihli rodičia dať, ale že to je vďaka intenzívnemu tréningu dvojkombinácie pivo a klobása v krčme.

 

Prečo akurát dnes

 

Je ďalšia záhada ženského myslenia, lebo ženy si z mužom neznámeho dôvodu myslia, že význam slov sa mení v závislosti od dátumu, v ktorom ich poviete. To čo je dnes v poriadku, je v inom dni smrteľná urážka, ako keby niektoré slová naberali úplne iný význam keď ich poviete v nesprávnej chvíli. Ženy majú ženské nič, ktorého význam sa mení v závislosti od poveternostných podmienok, tlaku, horoskopu, menštruácie a ďalších sedemtisíctristo faktorov, ktoré sme ešte neodhalili a preto si myslia, že rovnakú "logiku" môžu aplikovať aj na mužské slová. Prečo si mi odvrkol, keď mám dnes narodeniny/meniny/výročie siedmeho bozku? Prečo sa so mnou rozchádzaš na Vianoce? Prečo si mi dnes povedal, že mi smrdia nohy? Skrátka, v niektoré dni znamenajú normálne veci úplne niečo iné ako v iné dni. Prečo to tak je, nevedel ani Konfucius. Aby to nebolo jednoduché, tak si ženy počas vzťahu vytvárajú týchto špeciálnych dní stále viac, až sa počet normálnych dní blíži limitne k nule, a nakoniec to dopadne nejak takto:

 

Ž: "Na čo myslíš?"

M:"Na nič."

Ž: "Ty zmrd, chceš ošukať tú štetku sekretárku a presne dvadsaťtri dní potom, čo sme mali druhé výročie tretieho výročia objednania si svadobnej kapely!"

 

Nepochopíš, lebo nie si žena

 

Je ultimátny argument, meč, ktorým rozseknete všetky gordické roxory. Naozaj môžeš mať týždeň vkuse migrénu? Načo ti je ďalšia kabelka? Prečo si zatočila doprava, keď som ti vravel vľavo? To nepochopíš, lebo nie si žena. Kamarátka ti rozpráva, že v rámci posunutia svojho vzťahu (článok o posúvaní vzťahu bude raz tiež) uvažuje, že sa buď rozíde, alebo budú mať spolu dieťa a ty sa jej na to slušne opýtaš, či jej tak trochu nejebe a dozvieš sa, že tomu nemáš šancu porozumieť, lebo nevieš, aké je to byť ženou. Hovorí sa koniec dobrý, všetko dobré. A kamarátka sa rozhodla mať dieťa a ja som to stále nepochopil.