To, že ženská (ne)logika je pre mužov záhadou už veky, nie je žiadnym tajomstvom. Očividne sa od počiatkov ľudstva nenašiel muž, ktorý by ženy dostatočne plne pochopil, a ak sa to aj nejakému dobrodruhovi podarilo, celkom iste spáchal harakiri, alebo umrel v kŕčoch a sám. Ešte viac tajomným pre chlapov je ženský cyklus, inak povedané menzes, menštruácia, krámy.


Veľa chlapov si vôbec neuvedomuje, že krámy to nie sú len predmenštruačný syndróm a krvácanie, ale sú to celkom štyri, približne týždenné obdobia v mesiaci ženy, pričom v každom období úradujú úplne iné hormóny. To som však asi ani nemusela spomínať, to iste každý chlap vie zo základnej školy z prírodopisu, keď si pozeral hanbaté fotky ženského lona v učebnici na strane 76. Niečo na ženskú obhajobu – skúste byť normálni, keď sa vám každý týždeň zmení hormón. Sotva si zvyknete a už je to znova v čudu. Biologické hľadisko pozná každý, psychologické ostáva tajomným a špecifickým. Existujú však isté vzorce správania spoločné pre väčšinu žien počas všetkých štyroch fáz.

 


Prvá fáza cyklu

 

Za prvý deň ženského cyklu sa udáva prvý deň krvácania. Áno, opäť žiadna novinka, už ste sa to dozvedeli minule, keď tá vaša pribehla so správou, že jej to mešká a vy ste odušu rátali, či sa to mohlo, alebo nemohlo ujať po bujarej oslave u kamoša, keď ste si zabudli dať pozor (... no a v prípade, že sa ujalo, ako sa dá najefektívnejšie za jeden deň zmeniť telefónne číslo, adresa, banka a možno aj meno a priezvisko).


Krvácanie u ženy je záhadný stav. Zrazu zmizla sebavedomá žena, s ktorou ste skopičili hore dole pred dvoma týždňami a zmenila sa na nasratú osobu v teplákoch s hnusnou pleťou a polámanými vlasmi. Brucho má veľké, nafúknuté, stále hundre a žerie kilá sladkostí. Cíti sa byť škaredá a opustená. Plače, že ju nemáte radi a určite máte nejakú inú. Ak práve neplače, je určite namosúrená a má v ruke veľký mäsiarsky sekáč. Nechcite od nej, aby bola sexi, pošle vás s tým do riti. O sexe nemôže byť ani reči – nie preto, že by jej prekážalo krvácanie alebo bolesť, proste chce svoj pokoj.


Ak prídete domov s vedomím, že tá vaša to dostala, najprv vopchajte hneď vo dverách do vnútra kyticu kvetov a za tým veľkú fľašu nutely alebo pikao. Ak to nepomôže a vy stále počujete z bytu vrčanie či brechot (nemyslím brechot domáceho maznáčika...), je potrebné doklepať to ešte fľašou vína. Ak aj po fľaške stále počujete nevľúdne zvuky z miestnosti, kde sa momentálne nachádza vaša milá, odhoďte veci a utekajte čo najrýchlejšie do lesa a skryte sa v opustenej chatke hneď vedľa skrýše lokálneho kanibala a voyeristu. Tam budete oveľa viac v bezpečí.

 


Druhá fáza cyklu

 

Druhú fázu najlepšie charakterizujú slová ako oslobodenie a voľnosť, to si povie hádam každý chlap. Krvácanie ustalo, aj žena sa cíti lepšie – už ju nič nebolí, brucho spľaslo, pleť sa vyčistila. Konečne si môže dať polhodinový perličkový kúpeľ namiesto sprchy a obliecť sa do tých všetkých nepohodlných sexi handier, ktoré má v skrini. Jednoznačne najlepšia fáza pre muža aj ženu. Žena sa správa dynamicky, sebavedomo a mužovi nehrozí ujma na zdraví ako v prvej fáze a navyše je takmer nulové riziko, že by neočakávane počas druhej fázy zarobil na potomka.


Žena má chuť sa v tejto fáze baviť, vyhadzovať si z kopýtka a to robí ideálnu príležitosť pre muža, aby ju buď vysáčkoval z bytu alebo sám zbehol do krčmy. Vaša milá vám to nebude vyčítať. Domov si pozve kamarátky, alebo vyrazí na dámsku jazdu. Ideálna príležitosť je to preto, že v tretej fáze sa príliš neodporúča nechávať ženu v spoločnosti samu, vo štvrtej fáze vás jednoducho naserie a v prvej fáze to nebudete vedieť zmenežovať, jedine, že by ste si zorganizovali pánsku jazdu v opustenej chatke uprostred lesa a prípadne prizvali aj lokálneho kanibala.

 


Tretia fáza cyklu

 

Ženská ovulácia. Dole, v ženských útrobách dozrieva Graafov folikul a chystá sa uvoľniť vajíčko o veľkosti asi 1 milimeter. Ten mikroskopický hajzel ženskej vysiela do mozgu všetky tie nezmysly o tom, že je načase zasadiť strom. Zrazu sa vo vašej milej rozlievajú všetky tie materinské city ako jemná borovička v štvrtej cenovej. Ženská začína byť starostlivá, obetavá a kurva príťažlivá. Za to môže zas ten milimetrový hajzlík, ktorý zariadi vagón feromónov. Za jedno mu ale treba poďakovať, ženská ma obrovskú chuť to robiť – najlepšie aspoň trikrát do dňa.


V tejto fáze sa neodporúča púšťať niekde ženu samu alebo len s kamoškami, pretože je pod vplyvom vlny estrogénu a uvoľnené milimetrové vajíčko si nekompromisne žiada aditívnych 50% DNA od mužskej pohlavnej bunky. Vajíčko navyše spraví z väčšiny chlapov príťažlivých samcov a potenciálnych darcov druhej polovice genofondu, dokonca aj z takých, o ktorých by žena vo fázach 1, 2 a 4 neoprela ani bicykel. Keď si k tomu pridáte vzorec správania „robiť to kedykoľvek a kdekoľvek“, zistíte, že v tretej fáze je vaša pozícia alfa samca v jej živote najviac ohrozená. Muž ale vie ženu v tejto fáze celkom pochopiť, pretože vie, aké to je, keď ho riadi niečo medzi nohami.

 

 

Štvrtá fáza cyklu

 

Keď sa milimetrové vajíčko nakoniec nedočká druhého balíka 50-tich percent DNA, odumiera na tzv. žlté teliesko a začne sa proces prípravy na krvácanie. Žena zrazu mierne zvädne, brucho sa jej začína nafukovať, pleť zasierať, stráca svoju iskru, sebavedomie a aj chuť na sex. Prsia sa jej zväčšia aj o jedno číslo. Avšak pozor!!! Ak sa hoci len pokúsite si ich obchytať, dostanete úder tupým predmetom do zátylku, pretože hrozne bolia a sú citlivé.


Žena je vo štvrtej fáze unavená, začína sa napchávať sladkým, striedavo plače a o minútu na to je najšťastnejšou osobou na svete. Zadrží toľko vody, že jej celulitídu uvidíte voľným okom aj z Kriváňa. Myšlienky a reči ma prevažne úzkostné a depresívne, začína častejšie kričať. Ak postrehnete, že zas vytiahla CD-čko Michaela Boltona, odporúčam zaviesť kúru kvety-nutela-víno, aby potom bola lepšie znesiteľná opäť nastupujúca fáza číslo 1.


Ak fáza číslo 4 nenastane, znamená to, že ste niečo posrali vo fáze číslo 3.


...no a vraj sú ženy príliš komplikované ;)