Páni, a sme v zadku. Môj druhý najobľúbenejší slepičník (hneď po divej) zverejnil tzv. tajný mužský slovník. Vlamačské náradie, chloroform a igelitové vrecia ešte ale zatiaľ nechajte v tajnej skrýši pod treťou parketou od radiátora, jednak to čítal každý, kto má internety, už minimálne trikrát a dvojak je to blbosť. Keďže ale podľa diskusie niektoré sliepky dámy tomu asi veria, bolo by fajn uviesť veci na pravú mieru.

 

Hovorí: „Počul som ťa!“

Myslí si: „Nemám ani šajnu, čo si hovorila a dúfam, že som to zahral dosť presvedčivo, inak budem ďalšie tri dni počúvať tvoje výčitky.“

 

Presne tak. Ja, rovnako ako väčšina mužov, považujem zvuky linúce sa z orálneho otvoru ľudských samíc za niečo neskutočne otravné. Ešteže viem tak dobre a presvedčivo klamať, že veta „Počul som ťa“ s výkričníkom na konci pohladí ženskú dušu a tá nebude mať ani trochu pocit, že som práve povedal „Mohla by si už zavrieť hubu?“

 

Hovorí: „Som hladný.“

Myslí si: „Som hladný.“

 

S týmto sa stotožňujem. Naozaj si totiž neviem predstaviť, čo iné ako pocit hladu by sa dalo avizovať vetou „Som hladný“. Aj keď  môže to byť aj dobrá tzv. stop veta pri sado-maso sexe, takže vtedy „som hladný“ môže znamenať, že tá slučka na krku je zatiahnutá až príliš. Na druhej strane, pri príliš stlačenom hrtane, sa nedá povedať už vôbec nič, takže asi fakt zostaňme pri jedle.

 

Hovorí: „Je to naozaj výborný film.“

Myslí si: „Sú tam predsa nože, zbrane, vraždy, Steven Seagal, rýchle autá a krásne ženy.“

 

Genderový stereotyp, že chlapi pozerajú najradšej filmy, kde sú nože, zbrane (nôž asi nie je zbraň, ale módny doplnok), vraždy, rýchle autá a krásne ženy, je stopercentne pravdivý, ale Steven Seagal??? Možno tak pred dvadsiatimi rokmi, keď  mal ten film, kde hral talianskeho policajta a išiel po tak hnusnom fúzatom tlstom psychopatovi, ktorý zastrelil ženskú v červenom camare len preto, lebo naňho trúbila, potom na konci tam Seagal jednému týpkovi brokovnicou odstrelí nohu, ale fúzatého domláti ručne (to sa Seagal ešte aj hýbal, keď robil tie aikidá) a ten hovorí, že „Milujem bolesť“, a tak mu Seagal doláme ruky a potom väzy. Ste to videli? Lebo to bol naozaj výborný film.  Rád by som ale videl chlapa, ktorý si v blízkej minulosti len tak povedal „Dnes si s mladou kuknem nejakú novú Seagalovku“.

 

Hovorí: „Oddýchni si trošku, nemôžeš toľko pracovať.“

Myslí si: „Svojim neustálym pobehovaním ma znervózňuješ a kvôli hučiacemu vysávaču nepočujem pol slova.“

 

Toto čo je za hovadinu? Odkedy je upratovanie a vysávanie práca? Navyše prečo to hovorí, keď hučí vysávač a ani sám seba nepočuje? Sa mi začína zdať, že ten chlap z článku je nejaký dement.

 

Hovorí: „Trvalo by dlho, kým ti to všetko vysvetlím.“

Myslí si: „Vôbec netuším ako to funguje.“

 

Fakt neviem, čo je na tomto výrokovo nesprávne. Jednoducho by dlho trvalo niečo vysvetliť, lebo tomu ani sám nerozumiem (aj keď nakoniec by sa mi to podarilo, len by to jednoducho trvalo dlhšie). Ale my chlapi štandardne rozumieme všetkému, takže tento konkrétny bude fakt nejaký pablb.

 

Hovorí: „Čo sa deje?“

Myslí si: „Aká zbytočná psychická trauma ťa zas prepadla?“

 

Pýtať sa ženy, čo sa deje, keď  vyzerá, že sa niečo deje, je asi rovnako bezpečné ako pohybovať sa na maďarskej diaľnici, keď sa Varholíková vracia od bývalého, takže toto sa fakt môže spýtať iba niekto nie úplne skúsený a pri zmysloch.

 

Hovorí: „Páči sa mi tvoj nový účes.“

Myslí si: „Toľko Eur a žiadna zmena.“

 

A potom, že muži sú nevšímaví. Veď tento konkrétny nielenže pochválil účes, ale urobil tak napriek tomu, že ani nemal ako si ho všimnúť, keď že sa v rámci neho neudiala žiadna zmena. Divný chlap, fakt.

 

Hovorí: „Tieto šaty ti sedia viac.“

Myslí si: „Tak už si ich konečne zober a poďme domov.“

 

Ty idiot, veď ste doma.

 

Hovorí: „Som veľmi unavený.“

Myslí si: „Som veľmi unavený.“

 

Aj ja. A je tu teplo. A som smädný.

 

Hovorí: „Áno miláčik.“

Myslí si: V skutočnosti si nemyslí nič, ide o zautomatizovanú odpoveď bez hlbšieho významu.

 

A to je strašne smutné. Lebo jednoslovné vyjadrenie súhlasu a dôverné oslovenie môže mať asi tak milión významov, no ne?

 

Hovorí: „Mám skrátka zlú pamäť.“

Myslí si: „Pamätám si všetky texty Queen, poznávacie značky áut a výkonnostné parametre IT noviniek na trhu, tak mi prepáč, že na dátum tvojich narodenín som akosi zabudol.“

 

Not intristid. Máme smartfóny a nebojíme sa ich použiť. Okrem toho, poznávacie značky všetkých áut si môže podľa mňa pamätať iba nejaký ťažký autista, takže tomu by som nejaké to zabudnutie prvého výročia držania sa za ruku určite odpustil. Dôležitejšie je, či je možné takéhoto človeka pustiť samého na ulicu, prípadne či nebude lepšie odstrániť z domu všetky ostré predmety.

 

Hovorí: „Som rád, že si doma.“

Myslí si: „Konečne. Som hladný, minul sa toaletný papier a neviem nájsť tú čiernu košeľu.“

 

Predstava chlapa ako nesamostatného decka ani po desaťročiach nestráca nič zo svojej originality a zábavnosti, no ja si dovolím vlastnú alternatívnu verziu: „Bol som hladný, tak som zjedol toaletný papier, ale potom som sa nemal čím utrieť, tak som použil tú čiernu košeľu. Kedy budeš prať?“

 

Hovorí: „Ale samozrejme, že viem kde sme.“

Myslí si: „Snáď nás ešte niekedy nájdu.“

 

Ako hovorí stará zenová múdrosť, ktorú som si práve vymyslel: Nie je dôležité vedieť kde sme, ale kde tu majú pivo.  Okrem toho, prečo vôbec ženy púšťajú za volant niekoho, kto si utiera riť košeľami?

 

Hovorí: „To, čo rozprávaš, je ozaj zaujímavé.“

Myslí si: „Ešte si neskončila?“

 

K tomuto sa neviem vyjadriť, ešte som sa s týmto fenoménom  nestretol.

 

Hovorí: „Veľmi pekná blúzka.“

Myslí si: „Hlavne ten výstrih!“

 

Čo výstrih, ale tie kozy!

 

Hovorí: „Vyzeráš byť stuhnutá. Poď, pomasírujem ťa!“

Myslí si: „A hádam sa potom so mnou vyspíš.“

 

Konečne niečo o sexe. Už som sa zľakol, že sa nedočkám univerzálnej pravdy o tom, ako muži stále vyžadujú koitus, na rozdiel od žien, ktoré ho zjavne nechcú a nepotrebujú. A vôbec, nie je masáž už predohra? Myslím, že sklamanie, keby po nej nenasledovala súlož, by bolo obojstranné.

 

 

P.S.: Mal som rozpísaný vážny článok o sebareflexii, sile médií, bigotnosti a Braňovi Mojsejovi, ale som ho zmazal a namiesto neho som napísal túto šovinistickú, surrealistickú, sexistickú kravinu. Dúfam, že sa vám to páčilo.

 

pic via