Na úvod poznámka pre tých, čo články nečítajú a idú rovno do diskusie. Len tam choďte, aspoň sa nedozviete, čo o vás vedia iní. Toto bude článok plný nudných čísel a grafov. Taktiež je to upravená verzia nie len o dáta za celý rok ale aj s pár metrikami navyše.

Keď mi pred niekoľkými týždňami napísal Otras, že by mal pre mňa robotu, čakal som nejakú hovadinu v štýle vylepšiť DMdiskusnyDzindzig o možnosť zobraziť nasrdeného BJ Blazkowicza s veľkým nápisom „Ja! Natürlich“ pri každom prejdení myšou nad každý otáznik v diskusii. Avšak jeho požiadavka prekvapivo nebola blbá a keďže už nejaké údaje z diskusií mám, odpovedal som mu jeho vlastným štýlom.

Malé upozornenie na začiatok, všetky čísla sú bez záruky. Ak sa vám nepáčia, vaša smola. Jednu reklamáciu som prijal, ďalšie už neprijímam. Proste diskutujte menej alebo anonymne. Celkovo vyšlo 247 nových článkov, čo nebolo ľahké zistiť, keďže na DM sa veľa recykluje. Implementoval som teda Zakiho ideu do praxe a ak mal článok prvý diskusný komentár v roku 2020 tak ho považujem za nový (až na jeden veľmi starý ešte s trojciferným ID, ktorý som rovno z počtov odfiltroval).

 

Niekoľko všeobecných čísel na úvod


Celkovo za rok 2020 pribudlo 209260 príspevkov do diskusie. Veľmi tesne sa nám podarilo tromfnúť rok 2019 s 208760 príspevkami. Určite tomu napomohli aj nekonečné otázky Wifi ako správne sadiť stromčeky, či Petersonove youtube odkazy, na ktoré aj tak nik nekliká. Tu je však ešte zaujímavejší graf v priebehu rokov, ktorý ukazuje ako sú DM diskusie obľúbená kratochvíľa ale taktiež ako možno aj udalosti tohto roku ovplyvňujú nie len slovenskú ekonomiku, ale aj čas a chuť diskutovať na DM.

 

Top 30 diskutérov celkovo

Prvý rebríček jasne ukazuje, kto počas roku 2020 konečne začal aj pracovať (ahoj Pedro) a kto v tej práci celkom úspešne prokrastinoval. Keďže tabuľky sú zaujímavé akurát tak pre Sulíka a ten sa neteší veľkej obľube na DM, spravil som ju čo najmenšiu len s top 10 (pre tých čo to čítajú na prťavých displejoch a grafy im budú ťažko čitateľné ale aj tak sú zvedaví).

Ostatní, sa môžu pokochať aj peknými fancy grafmi zo služby flourish.studio buď cez obrázok, alebo priamo na živom grafe. Tento princíp budem používať aj pri ďalších výsledkoch.

 

Top príspevky

Najpluskovanejší príspevok je Flushkyho komentár „nie, to len tatovi nabulikali aby datumy sedeli“, na vodnára, ktorého mama ho prenášala 31 dní. Nájsť ho môžete v diskusii ku Angustinmu článku o láske k blížnemu.

O najmínuskovanejší príspevok sa delia Slavoslav a „stalker od vedľajšieho stola“, ktorí obaja testovali výbornu DM fíčuru.

Slavoslav
„ale prosim ta, minuskujem len prispevky kde niekto place, ze ho minuskuju ako tento. Aha, pozeraj, aspon uvidime, ci sa to nepokazilo.
MINUS“
Nájdete ho v Anthraxinom článku o korone.

Stalker
„mozete zacat minuskovat“
„tak už len za túto vetu dnes zožneš veľa mínusiek“
Tento nájdete v Zakiho článku o vysokej škole života.

Aj keď spočítam plusky a mínusky, žiaden príspevok v reakciách netromfne Flushkyho.

 

Tak a poďme do detailov

Len 18,35% zo všetkých príspevkov je od neregistrovaných užívateľov (v top 30 máme dvoch, herzunu a frka) ale až 84,6% je že vraj od mužov. Keďže máme modernú dobu a každý sa môže identifikovať ako chce nie len v reálnom svete ale aj na DM diskusiách, toto číslo berte len veľmi veľmi informatívne. Pravda bude niekde vo hviezdach.

Čísla mi ukazujú, že vraj len 4296 gifov bolo uverejnených v príspevkoch za rok 2020, tak myslím, že napriek jokiho neustálemu frflaniu mám čo dohánať, ale možno by aj drzko mohol svoje statické obrázky vymeniť za pohyblivé aby vylepšil túto štatistiku.

Najdiskutovanejší článok je Bobov „Orientačný závod level Blava“, ako mi správne pripomenul pri prvej verzii tohto článku. Takže všetci sa poďakujte Bobovi. Len vďaka jeho pozornému oku som zistil určité nedostatky v mojom kóde a od základov ho prepísal, čo mi umožňuje už veľmi pohodlne spraviť rýchlo aktualizovateľné vyhľadávatko v diskusiách (evil laugh). Keďže však už dlho nebola tabuľka, pripravil som pre vás rovno desať najdiskutovanejších článkov.

Najdiskutovanejší deň je Ajkina obľúbená streda, avšak len s malým náskokom pred štvrtkom. To, že cez víkend, keď diskusiu živí hlavne knour, je príspevkov poskromne, asi nikoho neprekvapí.

 

Najdiskutovanejšie časy sú počas pracovných hodín, čo jasne dokazuje prokastrinačný účel DM diskusií a každý správny zamestnávateľ (to je samozrejme ten, čo bol na kapitánovom školení) by mal DM diskusie zablokovať skôr ako hanbaté obrázky.

 

Bonus na záver

Keďže pôvodná verzia článku mala, dalo by sa povedať že aj úspech (a taktiež preto, že som to sľúbil ako ospravedlnenie za prvotné chybičky), rozhodol som sa pridať niekoľko ďalších zaujímavostí. Najviac na seba reagujú frko s jokim (535x frko na jokiho a 481x joki na frka) a v tesnom závese sa drží Peterson. S 521 reakciami na jokiho, ktorý mu opätoval pozornosť 514x to vyzerá na oveľa rovnocennejší vzťah. Najpluskovanejší celkovo je jfo a najmínuskovanejší samozrejme Kapitán, ktorého ani Petersonove memečka nedobehli.

 

 

Ak porovnám plusky a mínusky, tak mi z toho vyjde, že aj keď sú diskusie občas v dosť hustej atmosfére vedené, celkovo prevláda slniečkový pozitívny prístup ku komentárom iných. Ešte však doplním na záver, že celkovo už je vyše 1,21 milióna komentárov v 3784 článkoch. Týmto tempom sa možno do 4 rokov podarí prekročiť dva milióny.

 

Úplný koniec


Otras veľmi chcel wordcloud z najpoužívanejších slov, tak som ho teda vytvoril z top 200 slov v diskusii. Pokochajte sa, čo najčastejšie píšete.