What is love? Nie, teraz nemáte zakričať „Baby don’t hurt me!“, lebo ja sa fakt pýtam, čo je láska. A vždy keď má moje idealisticko-romantické ja takéto otázky, prirúti sa moje realisticko-cynické ja na V3S-ke, zrazí tú prvú nepraktickú časť mojej osobnosti, zacúva na ňu, potom sa vymočí na jej mŕtvolu a otriasajúc si povie: „Ja ti to vysvetlím, ty precitlivená sračka!“. A tak vysvetlilo.

 

Za všetko môže príroda. Príroda je spravodlivá a je jej kua jedno, že ste ženatý, alebo sa práve potrebujete sústrediť na kariéru. Príroda nás obdarila pudmi, a to s jediným účelom, aby sme prežili a rozmnožovali sa (tj. prežili aj ako celok). Zároveň si je ale vedomá toho, že ľudia si o sebe myslia, že sú oveľa komplexnejšie bytosti než zvieratá, preto im vymyslela hormóny. Napr. fenyletylamín, ktorý spôsobuje stav zamilovanosti, ktorý by mal spoľahlivo viesť k rozmnožovaniu, zároveň aj regulovať sexuálny pud tak, že sa v určitom čase chceme rozmnožovať len s jednou konkrétnou osobou. Čo kedysi aj celkom dobre fungovalo – ľudia sa zamilovávali, brali a mali deti. Jednoduché. Neskôr si ale ľudia začali namýšľať, že prírodu oserú a čoraz častejšie si hovorili, že lásku nepotrebujú, resp. nie teraz, keď majú kariéru back Office manažérky alebo nie s týmto, ktorý nemá ani poriadne auto. Príroda, ako každá vyššia existencia, má ale pekne zvrhlý zmysel pre humor, tak nám to opláca rovnakou mincou a spôsobuje tvorbu fenyletylamínu voči osobe často úplne nevhodnej (napríklad osobe rovnakého pohlavia, vo výkone trestu, alebo na druhom konci sveta). Príroda je jednoducho zákerná sviňa, rovnako ako ľudia.

 

Na druhej strane, pokiaľ sa vás to osobne netýka, sú medziľudské vzťahy zdrojom nekonečnej zábavy. Najmä keď si všimneme, aké bizarné páry sa stále častejšie vytvárajú. Najprv nás otravovala prostoreká privatizérska účtovníčka Eleonóra a od alkoholu závislý vidlák-rocker Branislav. Neskôr sme sa rehotali z transexuálne vyzerajúcej operetnej speváčky Silvie a poisťováka s maďarským menom a vizážou východonemeckého majiteľa homo-bordelu Juraja. Dlho neprekonaný (čo do zábavnosti) zostával pár likvidátorky jednostopých vozidiel a slovenského jazyka Dariny a najpredávanejšieho rómskeho pop-rappera Patrika. Záujmu sa však tešil aj vzťah ex-humoristu a regulátora počtu pomalých geriatrikov Štefana a mierne infantilnej redaktorky a part-time režisérky nekvalitného POV amateur porna Dominiky.

 

A sranda sa nikdy nekončí, lebo Štefan sa s Dominikou rozišiel, asi aj preto, že Dominika má slabosť pre futbalistov na zadných sedadlách svojho auta alebo možno preto, že Štefan je od Dominiky o jednu generáciu starší. Ale ešte neplačte, lebo príroda hodila do náruče Štefanovi Eriku – moderátorku najsledovanejšej publicistickej a diskusnej relácie hneď po Lampe a propagátorku tabletiek na rast (a v jej prípade až tvorbu) poprsia. A že ide o nový pár snov, ktorý nás v tých snoch bude strašiť ešte minimálne tri dni a maximálne do času, kým sa oficiálne nezačne vysielať tá ich spoločná relácia, na ktorú je toto celé možno jeden úchylný virál, musí byť jasné každému, kto nemá to šťastie, že žije v horskom zrube bez elektriny len s piatimi nemeckými ovčiakmi. Preto aj keby nám mohlo byť jedno, koho nakladá Skrúcaný, nevedomosť nám dopriata nebude.

 

Lebo vie sa to asi iba dva dni, ale bulvár (najprv som omylom napísal vulvár) nezaháľa, takže vieme úplne všetko, a to iba z nadpisov. Exempli gratia:

 

Judínyovej nočný flirt so Skrúcaným: Števo si to bez Dominiky užil!

Skrúcaný prehovoril o vzťahu s Judínyovou: Čo na to exmilenka Lukáčová?!

Láska Judínyovej a Skrúcaného: Idú na to zhurta!

Judínyová a Skrúcaný po prevalení aférky: Nežnosti ako tínedžeri!

 

a môj obľúbený:

 

Skrúcaného a Judínyovej spoveď: Prečo sa milujeme!

 

Samotné články inak čítať neodporúčam, jednak sú nudné a dvojak, ako obvykle nekorešpondujú s nadpismi. Fascinujúce je skôr vražedné tempo ich zamilovanosti – v pondelok sú ešte len veľmi dobrí starí známi a v stredu si už hrkútajú cez noviny. Inak skutočne relevantné informácie k téme sú len v poslednom menovanom článku, aj to len vďaka imaginárnej postave tzv. nemenovaného známeho:

 

O niečo zhovorčivejší však bol ich spoločný známy, ktorý si neželá byť menovaný. „Dali sa dokopy až po rozchode Skrúcaného. Erika sa držala celý čas v úzadí, no na jednej akcii to medzi nimi poriadne zaiskrilo. Stretli sa potom ešte na ďalšej oslave a odvtedy sú stále spolu. Vzťah vôbec netajili a chodievali sa spoločne baviť aj do mesta,“ povedal Novému Času zdroj z okolia prominentnej dvojice.

 

Teda zaujímavý nie je pre mňa obsah textu, ale skôr pravidelný výskyt tajomnej postavy z okolia celebrít, ktorá všetko vie a aj všetko vykecá. Lebo to vyzerá, že každá slovenská pseudocelebrita má takúto klebetnú drbnu pri sebe minimálne jednu. Zrejme sú známe slovenské osobnosti natoľko spoločensky narušené, že nemajú normálnych kamarátov. Alebo je to celé inak? Navyše pri tomto tempe ich vzťahu v sobotu môžeme očakávať ich partnerskú krízu, v pondelok neveru, v pondelok poobede rozchod a v utorok bolestivé delenie spoločne nadobudnutého majetku. Ale doba je dnes  rýchla, a ako hovorí staré latinské príslovie „Carpe the fuck out of the diem“, takže ja to viem pochopiť. Každopádne od stredy by sme teoreticky mohli mať už pokoj. Dúfajme.

 

Ale aby som tu zase len nemanifestoval svoj cynizmus, tak v prípade, že im to vydrží aspoň týždeň, želám im všetko dobré a veľa lásky. A ako motiváciu pridávam vizualizáciu ich prípadného spoločného potomka:

 

erika skrucana

 

 

pic by