Najlepšie bude začať asi jedným bradatým vtipom.

 

Chlap príde na matriku:

- Dobrý deň, chcem si zmeniť meno.
- Dobre, ale to sa dá iba z vážnych dôvodov. Ako sa voláte?
- František Čurák.
- Tak to je naozaj legitímny dôvod na zmenu mena. A ako by ste sa teda chceli volať?
- Peter Čurák.

 

 

Muhaha, no a tak...

 

Asi takto nejako uvažoval aj umelec, kedysi známy ako Miro Šmajda, keď sa rozhodol pre umelecký pseudonym. Je jasné, že za jeho nie práve sľubne sa rozvíjajúcu kariéru nemôže nedostatok talentu, ničím nezaujímavá hudba a vlastná osoba. Veď bol v nejakom tom ročníku superstar a skončil v prvej hm... päťke? Alebo osmičke? Whatever, Miro Šmajda je proste príliš blbé meno na galaktický šoubiznis, tak si MJM vymyslel štvorkrokový biznis plán, ktorý vyzeral asi takto:

 

  1. Zmena mena na umelecký pseudonym
  2. Vytvorenie haló efektu okolo tohto pseudonymu a s tým súvisiaca publicita
  3. ???
  4. Úspech, ženy, autá, prachy, koks, helikoptéry, kolotoče, ponorky...

 

V prípade neúspechu sa vraciame k bodu 1. a opakujeme dovtedy, kým nedosiahneme bod 4. Bod 3. by teoreticky mohla byť súťaž Eurovízia, kde sa Šmajda prihlásil. Teda napísal som Šmajda, ale vlastne sa prihlásil Mai, lebo ako povedal Šmajda, tak: 

 

"Úprimne si myslím, že Miro Šmajda by nemal šancu dostať sa do finále Eurovízie, Max Jason Mai šancu má."

 

Ja si myslím, že asi ťažko, ale k tomu sa dostaneme. Ďalej Max Šmajda povedal:

 

"Projekt Miro Šmajda je minulosťou, ukončil som jeho kariéru a začal som sa naplno venovať projektu Max Jason Mai."

 

Kua, tak aj Šmajda bol len projekt, to sa nám to trochu zamotáva. A aby toho nebolo málo, tak ako premýšľavý velociraptor sa v kontexte Šmajdovej kariéry musím pýtať – môžeme ukončiť niečo, čo nikdy nezačalo?

 

Ale nasrať, ideme ďalej:

 

"Maxa Maia nosím v hlave už dva roky. Meno Jason som pridal až teraz, pretože sa mi veľmi páčilo. Je to akoby som sa zamiloval na prvý pohľad."

 

V jednej Kingovej knihe nosil spisovateľ v hlave celý život pozostatky svojho dvojčaťa. Potom jeho umelecký pseudonym ožil a chcel ho zabiť a zobrať si jeho identitu. V tomto prípade zrejme Max Jason Mai nechce Šmajdovej manky syna zabiť, iba z neho spraviť idiota.

 

Komu ale nestačí písaný text, môže si pozrieť aj video. Nie je na ňom zaujímavé, čo tam Jason Šmai hovorí, ale ako to hovorí. Zjavne trpí syndrómom Lucie Kollárovej, pretože rozpráva nudné kraviny, ale vyzerá pri tom, akoby hovoril o lieku na rakovinu, ktorý práve vynašiel v poľnej nemocnici v Somálsku, zatiaľ čo bojoval s ľudožravými tigrami a pri tom, ako im lámal väzy holými rukami, recitoval Ovídia v originále. A viac info vraj nájdeme na maxjasonmai.com, čo je tiež blud, lebo je tam akurát veľmi divná fotka, na ktorej Šmajda Mai vyzerá akoby mal trup asi dvakrát taký dlhý ako nohy (ktovie kde kupuje s touto nekonfekčnou postavou obleky) a bizarná informácia o tom, že Max Mara meria vyše šesť metrov – podľa fotky teda štyri metre trup a dva metre nohy.

 

 

 

 

No a teraz si napíšme, prečo Maxi Miro nevyhrá Čurovíziu (teda okrem toho, že ako sám povedal, nie je to jeho priorita). V prvom rade jeho skladba nie je úplne zlá, resp. nemal som po pol minúte pocit, že by som sa chcel uškrtiť káblom od reprákov. A už tým sa vlastne diskvalifikoval z dobrého umiestnenia v Eurotrashvízii. Sú tam gitary, nejaký ten metalový škrekot a trochu stíšené si to viem predstaviť ako podmaz do počítačovej hry s autíčkami (viete, takej, kde aj závodíte, aj strieľate po súperoch raketkami a rotákom), inak je to ale dosť nuda. Možno v časoch, keď Axl Rose nosil trenky zarezané do riti a Bon Jovi rozstrapkanú rifľovú vestu by to bolo aj dobré, ale už je bohužiaľ dvadsiate prvé storočie. OK, o hudbu v EV zase až tak nejde, ale Miroslav Mai nie je ani transka v kostýme predátora, ktorá hra na husle, ujúka a točí sa pri tom na hlave. Čo sa týka kostýmov, tak to skôr vyzerá, že Mad Max má averziu k ošateniu, minimálne na hornej časti tela. Teda snáď je to v tom a nesnaží sa trendsetovať novú módu – od pol pása holý a na hlave vlnená čapica. Tak to teda len cez moju (alebo tvoju) mŕtvolu, môj zlatý. Pekne sa ty znova obleč a trpezlivo čakaj na obdobie firemných vianočných večierkov, rovnako ako ostatní superstaristi. Totiž jediná možnosť ako zaujať, je vyzerať ako na fotke dole, ale to už nestíhaš.

 

Heidi Klum Topless 4

 

 

 

pic via