Prinášame vám ďaľší článok od nášho najmladšieho redaktora - 13 ročného blogera Fifa (ktorého pre jeho radostnú úprimnosť čaká buď obrovská kariéra, alebo basa). Fifo sa na týchto miestach s vami bude nepravidelne (podľa toho ako mama dovolí a ako bude stíhať s domácimi úlohami) deliť o svoj pohľad na problémy dnešného sveta. Všetky Fifove príspevky uvádzame v pôvodnom znení a bez úprav.

 

Prázdniny sú časom, počas ktorého odpadnú všetky starosti a povinnosti. Bohužiaľ len nám, školopovinným. Dospelí makajú ďalej. My školáci však skáčeme od radosti, bereme vysvedčenie a frčíme na nejakú fasa morskú dovolenku robiť všetky tie štýlové veci - obhadzovanie sa šutrami a pieskom, kukanie na babské zadky a mlátenie sa v tridsaťcentimetrovej vode medzi detičkami a ich šťankami.

 

Bezuzdným besnením na pláži si v pohode uvoľníte všetok stres, ktorý sa po celý rok prejavoval klopkaním nohou pod stolom. Existujú však pláže, ktoré toto klopkanie opätovne vyvolávajú. Sú to nudapláže.

 

 

Nudapláž. Pri tomto slove sa aj ja ako ateista trikrát prežehnám, len čo si spomeniem na to predpeklie úchylákov. Musím povedať, že internetové péčko je len slabý (hoci krajší) odvar týchto miest plných exhibicionistov a voyérov, ktoré praskajú vo švíkoch od návalu toľkej klobásy a hemendeksu.

 

Najväčšou krivdou oproti nám nečurákoukazovačom je, že naši odhalenejší kamoši dostanú na máčanie tie najkrajšie pláže, prípadne si ich postavia na polceste na normálnu pláž. No a už vôbec nikdy nepochopím divnú záľubu promenádovať sa s holým bimbasom po cestičke rovno oproti vám. To už potom neostáva nič iné, len zdeseným pohľadom sledovať, ako sa to húpe a húpe zľava doprava, ako kyvadlo. Hold, gravitácia nepustí.

 

A nepustí ani pri tých babkách, ktorým kozy visia pomaly až po členky. Vyzerá to, ako by mali stovky detí, ktoré im ich celé vycucali.  Ale keď ich vycucajú, mali by sa zmenšiť, nie?  Potom by mali vyzerať, ako všetky moje spolužiačky.

 

No, asi je to jedno z tých tajomstiev sveta, ktoré sa my, obyčajní smrteľníci, nikdy nedozvieme...