Muž je tvor patriaci do živočíšnej domény eukaryotov, čo však neprezradí veľa o tom, prečo každý večer šmarí ponožky hocikam v izbe, kde naňho v pozore počkajú do najbližšieho použitia.

 

Čo sa týka vývojového stupňa epitelovcov, kam tiež patrí, tak muž, keďže je človekom, hoci sa niekedy správa ako hovädo, čo je z určitého pohľadu na vec jeho súkmeňovec (to hovädo), tak na pédií, ktorú založila Wiki, sa píše čosi o dobre vyvinutej diferenciácii zárodočných listov. Osobne to vnímam tak, že pokiaľ listujem v časopise, tak dokážem dobre rozlišovať, ktorému listu sa mám venovať viac a ktorému menej. Najradšej sa venujem listom, kde sú vyobrazené živočíchy rovnakého rodu, no opačného pohlavia, ktoré Wiki mylne zaznamenala ako druhoústovce, pričom je všetkým jasné, že sú kruhoústovcami. Čím obnaženejší kruhoústovec opačného pohlavia na liste časopisu, tým lepšie.

 

Aby som uzavrel nudný úvod, musím prezradiť, že muž patrí do skupiny dvojstranovcov, čo sa dá vysvetliť tak, že muž je na jednej strane chordát, no na strane druhej stavovec.

 

Nebudem vás viac trápiť zdĺhavým delením do tried, podtried, stupňov či čeľadí, stačí totižto poznamenať, že muž tiež patrí do podradu celistvonosobližného. Teda celistvonosobližný je taký, že má celý nos blízko seba alebo že si celý nos dokáže oblízať.
Tak a je to.

 

Takýto opis muža som mal v pláne zaslať redakcii nemenovaného ženského magazínu, no redaktor mi ozrejmil, že ich voľne diskutujúca hydina (rozumej čitateľ ženského pohlavia, povrchného intelektu, no oku lahodiaceho zovňajšku) by článku takéhoto formátu nerozumela.
Na moju otázku, prečo by tomu nemali rozumieť, či majú nejaký problém, či čo sa vlastne stalo, mi redaktor odpovedal stručne. „Cieľová skupina nám akosi dojebala podnikateľský zámer.“

 

Na inej stránke s podobným údelom mi redaktor prezradil, že mali v pláne vytvoriť kvalitný lajfstajlový magazín, ale voľačo sa stalo. Voľačo, čo si nikto nevedel vysvetliť, a z listov čitateľov (plných gramatických chýb, štylistických nesprávností a celkového názorového lapsusária) vyvodili závery, že je nutné čitateľa zahrnúť šokujúcimi nepravdami, ktoré jednak nefungujú a nedajú sa otestovať v reálnych podmienkach, no je potrebné zaobaliť ich do pekného obalu.

 

Tento pán redaktor mi dal šancu uverejniť článok, ale zaprisahal ma, aby som použil čo najjednoduchší slovník, s čo možno najjednoduchšími vetami, ideálne holými, kde vysvetlenie problematiky prichádza na konci vety, ktorá problém načrtáva.

 

Priznám sa celkom úprimne, na chvíľu ma redaktor zmiatol a musel som povoliť uzdu zamysleniu. Osvietilo ma v nákupnom centre. Videl som mladú herečku Nelu, čo v jednom seriáli vystupuje pod krstným menom Nina a chvíľu sa mi zdalo, že cítim pána Ďurovčíka. Totižto je ho cítiť zo všetkého, v čom mal kedy prsty, a na moje prekvapenie sa po chvíli zjavil.
Ani len netuším, ako mi tí dvaja pomohli, ale povedal som si, že do všetkého treba skočiť po hlave, či železo sa kuje za horúca, respektíve v jednoduchosti je krása, a pustil som sa do opisu muža, ktorý bude pochopiteľný pre cieľovú skupinu onoho magazínu.

 

Vyzeralo to takto:

 

Muž je človek. Človek je tvor, ktorý dokáže rozprávať. Rozprávať a klamať. Častejšie klamú ženy. Žena je tiež človek, i keď o tom sa vedú polemiky. Polemika je vášnivá debata s názorovou rôznorodosťou. Rozdiel medzi mužom a ženou (žena je tiež človek) je medzi nohami. Zistiť sa to dá tak, že keď sa k sebe postaví žena a muž, ktorí na sebe nemajú vôbec žiadne oblečenie, muž má medzi nohami niečo, čo sa dá prirovnať ku klobáse. Klobása je produkt potravinárskeho priemyslu, odvetvia spracovania mäsa, podlhovastého tvaru. Každá klobása má inú chuť. Niektoré sú slané, iné štipľavé. Žena klobásu nemá. Vie ju však poňať.
Muž koná pudovo. Najviac pudových zakončení sa nachádza v jeho klobáse.
Muž má dve hlavy. Jednu normálnu hlavu, na ktorej má oči, ktorými pozerá na svet a jednu malú hlavičku. Na hlavičke je taký malý otvor. Hovorí sa mu diera. Hlavička neobsahuje žiaden mozog, a aj preto vznikla ľudová povedačka, opierajúca sa o ľudskú hlúposť „ach ty hlava deravá!“

 

Muž je vo svojej jednoduchosti hlúpy alebo vo svojej hlúposti jednoduchý, no to je jedno, pretože keď sa zapletie so ženou, vždy z toho vyjde ako hlupák.
Najväčšou slabosťou muža je žena. Zvláštne je, že slabosť má i vtedy, keď ju má, ale i vtedy, keď ju nemá. Žena je ako fantómová nemoc. Nemáš ju, ale bolí.

 

Holý muž vyzerá smiešnejšie ako holá žena. Niektoré holé ženy vyzerajú, že ich vývojový stupeň preťal šarpej, a vďaka tomu vznikla postavička Michelin. Michelin je firma zaoberajúca sa spracovaním gumy, najmä pneumatík. Pneumatika je také koleso, ktoré majú okolo pása obtočené tuční muži. Mužská obezita sa vníma ako hrdosť jej nositeľa. Ženská je trestom. Muž je v porovnaní so ženou vyšší a silnejší. O inteligencii a výške intelektu muža a ženy sa stále vedú polemiky.

 

Muž v porovnaní so ženou viac smrdí. Muž smrdí od prirodzenia, čo znamená, že smrad je pre muža prirodzený a nie, to, čo poniektorým napadlo. Hygienu vymysleli ženy. Ženy razili tézu, že pokiaľ sa cítiš sama, umy sa. Muž si vie samotu vychutnať. Muž je v porovnaní viac chlpatý, ako žena. Ženy sú na vývojovom stupni vyššie, ako muži. To preto, že skôr zliezli zo stromov, lebo pod stromom bol neporiadok a niekto to upratať musel. Muži zliezli neskôr, preto sú chlpatejší, v čom má prsty evolúcia s ontogenézou. Tých čo ostali na strome s ostatnými mužmi, voláme homosexuáli.
Toto všetko je pravda, prosím verte tomu.

 

Článok som poslal redaktorovi nemenovaného magazínu a čakal na odpoveď. Namiesto odpovede mi prišla otázka „Čo je to polemika?“