Časť prvá – O trtoch

Trti (trtko, jebko, šprt a pod.) žijú medzi nami už od dávnoveku. V časoch, keď sme ešte v kožušinách lovili mamuty a baby balili ranou kyjaku do hlavy, mali trti ťažký život. Keďže ani jedného neboli schopní, vymysleli zber plodín. Žiaden chlap by predsa nevymenil nejakú píčovinu rastúcu zo zeme za poriadny kus mäsa. Trti však hej, mali svoje presné ciele a tento vynález im umožnil stretávať sa s babami, ktoré na nich dovtedy kašľali, nebyť hladný a hlavne s nimi plodiť ďalších trtov. Už toto ukazuje ako je trt prispôsobivý, trpezlivý a vynaliezavý. Tieto vlastnosti im pomohli prežiť až do dnešných dní, kde slávia triumf.

Čas trtov

Najväčší trt na svete Bill Gates povedal: „Nešikanujte na škole šprtov, nikdy neviete či nebude váš šéf.“ Ten chlap vie o čom hovorí. Pozriete na neho a viete, že by ste ho nechali vo vysokoškolskej šatni visieť za trenky od piatku do nedele A som presvedčený, že on to aj zažil. Každopádne predzvesť ich vzostupu prišla v 80-tych rokoch. Vznikali prvé počítače, prvý ITčkári a to bol začiatok konca. Šport a športovci pomaly šli do úzadia a prvé stránky častejšie obsadzovali neduživí 40kg vážiaci mladíci obsluhujúci zariadenia, ktoré ako jediné boli ochotné s nimi komunikovať.

So šírením počítačov sa zvyšovala aj potrebnosť trtov. Trt v spoločnosti vlastne sám seba urobil potrebným, čo mu konečne dalo možnosť tváriť sa nenahraditeľne prezentujúc, akú geniálnu vec vymyslel. Na argument, že sa to stále sere, padá a ani Boh tomu nerozumie sa tvária, že idiot ste vy, keď nechápete a neviete si to opraviť sám. Ja tvrdím, že keby niekto vyrobil auto, ktoré by fungovalo tak spoľahlivo ako ich počítač, tak na každom rohu by stálo jedno pokazené a každá firma by zamestnávala automechanika tak, ako dnes ITčkára.

Byť trtom už dnes nie je hanba. Vychádzajú verejne do ulíc a manifestujú svoju prítomnosť. Len jedným z príkladov sú stretnutia fanúšikov Star Wars, ktoré sú považované za najväčšie zrazy trtov na svete.

Trti v biznise

Od ITčkárov sa trti šíria aj do vedúcich funkcií. Zamestnávatelia ich milujú a povyšujú pre ich nulový spoločenský život, neschopnosť nájsť si frajerku, ich túžbu navždy zostať zatvorený v interiéri a vyliečiť si komplexy získané v detstve a počas štúdií.  Funkcia im konečne na toto dáva silu. Pri rokovaniach sa trt správa povýšenecky, namyslene komunikuje, preháňa vás a týra rovnakým spôsobom, ako to zažil on. Čo je však horšie, trt klame a zavádza. Môže si to dovoliť, lebo nejaký idiot kedysi dávno zakázal fackovanie, ako spôsob biznis komunikácie. Za normálnych okolností, by ste mu vylepili facku cez celú hlavu (bez rukavice) a spýtali sa ho: „A to ti to už úplne jebe, mój malý fúzatý?“ Trt by sa uvedomil a všetko by šlo ako malo. Len sa to, kurva, nesmie. Neviem prečo. Podľa mňa by bol svet lepší.

Trti a krásky

Počul som vtip, že muži aj ženy spotrebujú pri jednom filme celé balenie papierových vreckoviek. Akurát, že žáner je rozdielny.

Trti nemajú baby. Majú však internet a porno. Čím menej báb, tým viac porna. Ja im to želám, považujem ho za zdravé. Ale aj starší trt si vie nájsť babu a čím je trpezlivejší - tým krajšiu.

Iste ste si v meste všimli trta s krásnou babou. Tu platí priama úmera: čím je trt trpezlivejší, tým krajšiu babu si nájde. Vysvetlenie je jednoduché. Za normálnych okolností všetky pekné baby majú zlí chlapci. Baby ich proste milujú. Lenže so zlým chlapcom je nemožné založiť si rodinu, mať deti, spoľahnúť sa na to, že vybaví byt, bude ho splácať, odvezie svokru, cez deň bude kočíkovať po sídlisku a po večeroch doma s rodinou. Po istom čase si toto každá baba uvedomí a zruší zlých chlapcov, ako svoju cieľovku. S pribúdajúcim vekom sa začne obzerať po niekom, kto jej toto všetko zabezpečí. Nuž a tu nastupuje číhajúci trt. Ponúkne svoju dušu, čas, peniaze a v neposlednom rade aj svoj nepoužitý penis.

Ak vidíte trta so škaredkou – nevydržal to a zobral, čo sa mu ponúkalo. Je to slaboch a zbabelec. Ale ak ho vidíte s peknou babou, tak to je trpezlivý trt, ktorý číhal na svoju príležitosť roky. Častokrát sa tvária ako ich priatelia, chodia s nimi na kávu, počúvajú ich blbé kecy a robia milión vecí, na ktoré nemá normálny chlap čas ani chuť. Ale vyplatí sa im to. Dosiahnu na babu, o akej sa im v puberte ani nesnívalo. Ale želajme im to, je to skutočne zaslúžený úspech a nakoniec, niekto sa tých báb, po nás, predsa musí ujať.

Záver

Je dobré si uvedomiť, že nateraz trti zvíťazili. Ovládajú svet. Šíria medzi nás svoje programy, aplikácie a vegetariánstvo. Aj Jamesovi Bondovi zobrali cigaretu a posadili ho do rodinnej Fordky. Buďte však na nich dobrí, nemôžu za to akí sú. Vždy sa na nich pozrite a poľutujte ich za to všetko, čím v živote museli prejsť. 

 

 

pic by Thy-Noth