O mužoch a ženách

 

Dlhé roky som chcel žiť večne, ako hlavný hrdina vo filme Highlander. Páčila sa mi predstava sledovať vývoj ľudstva a užívať si beh storočí. Moja babka stále hovorila, že dnešnému svetu nerozumie a ja som nechápal prečo. No čím som starší, tým viac chápem ju, ako postavu Duncana MacLeoda.

 

Zo života sa stráca mužnosť a čo je horšie aj ženskosť. Všetci sa snažia nejakým spôsobom unifikovať do jedného. Ak si pozrieme celý vývoj ľudstva, uvidíme v ňom veci delené na mužské a ženské. Netýkalo sa to len tých negatívnych vecí, ako bola nemožnosť žien študovať, či voliť. Mám na mysli tú pozitívnu stránku veci. U mužov rytierskosť, udatnosť, galantnosť u žien jemnosť, veselosť, porozumenie a schopnosť urobiť veci krajšími.

 

Som presvedčený, že ak svet chceme pochopiť musíme sa naň pozerať zo širšej perspektívy a z nadhľadu. Rešpektujem, že sú ženy, ktoré chcú napríklad bojovať. Prečo nie, veď ak sa žena rozhodne byť zlá, je výrazne krutejšia ako muži. Aj preto protiteroristické komandá majú v útoku najprv zabiť teroristky a až následne teroristov. Tak isto veľa gayov, alebo aj niekoľko heterákov má schopnosť byť jemní, empatickí a robiť veci krajšími.

 

Blbosť je však to, aby sme stierali rozdiely medzi mužmi a ženami. Máme úplne iné hormóny, ktoré z nás robia prirodzene to, čo sme. Veci vidíme a cítime inak. Je to prirodzené a tak nám to bolo dané prírodou. Danosti by sa však nemali zneužívať. Nie je fér, ak chlap na dosiahnutie svojho cieľa použije svoju fyzickú silu, alebo ak baba zneužíva svoju prevahu vo výrečnosti, alebo zneužívaním citových prejavov. Ona v kuse pindá – on jej jednu šupne. Strašné, že? Podľa morálne platných zákonov áno. Nikoho však už nesere, že ona zneužila svoje danosti. Každý by riešil chlapa, že on zneužil tie svoje. A toto je podľa mňa základný kameň toho, kde sa vytratila úcta jeden k druhému. Samozrejme ak chlap otĺka babu len tak pre potešenie, je to chuj a treba ho okamžite zo spoločnosti separovať a zavrieť. Nič to však nemení na veci, že  by sme sa ku sebe správať tak, aby ani jeden z nás nemusel zneužívať veci, ktoré nám boli nadelené. Mali by sme ich používať tak, aby sme spolu žili v harmónii,  dopĺňali sa navzájom a robili svet lepším.

   

Nech sa baby tvária akokoľvek emancipovane, alebo samostatne, stále sú vo svojom vnútri ženami, ktoré očakávajú, že my budeme mužmi.  Očakávajú našu rozhodnosť, nadhľad, pokoj, schopnosť byť nad vecou, tvrdosť, priamosť a galantnosť. My od nich na oplátku očakávame  jemnosť, schopnosť vyjadriť sa so ženskou jemnosťou a vtipom, byť hravé a možno trochu bláznivé. Tieto vlastnosti však nič nemenia na tom, že by žena nemohla prednášať na lekárskom kongrese, alebo muž nemohol zostať s dieťaťom na materskej. Toto je o povahových vlastnostiach a súžití mužov a žien. Akonáhle si začneme liezť do našich základných vlastností, svet sa stáva pomýleným a čo je horšie, nik nie je spokojný. Ktorý chlap stojí o babu, ktorá sa správa a vyzerá ako militantná lezba, alebo ktorá baba stojí o chlapa, ktorý jej doma rozpráva o dekorovaní a farebnom zlaďovaní interiéru, prípadne jej reve pri pozeraní Rozborilovho úchylária?

 

Najväčšie rozdiely sú samozrejme v sexe. Tu prichádza ku najviac nedorozumeniam, kde si najčastejšie muži zle, alebo zbabelo vysvetľujú, čo tie baby vlastne chcú. Pravdou je, že baby chcú byť pretiahnuté. Chcú aby sme boli aktívni, smelí a zobrali si ich. Nebudem to tu viac rozvádzať, lebo presne je to napísané tu.

 

Štve ma však chlapská zbabelosť. Niekedy až neverím, čo mi povedia baby zo svojich skúseností. Ako sa chalani tvária, že sú ich kamoši, ako s nimi chodia na kávu. Ako ich pozvú na oslavu aj s prenocovaním a keď sa baby spýtajú či im ide o sex, tak sa zbabelo rehocú a robia z nich úchylné kravy, ktoré myslia len na jedno. Pritom vieme, že my chlapi myslíme iba na to jedno a keď sa s babou pravidelne stretávame, nerobíme to preto, aby sme počúvali tie jej nekonečné kecy o práci a vzťahoch kamarátok. Je to daň za šukačku a rešpektovanie našej rozdielnosti. No tváriť sa, že nás to baví a robiť to bez postranných úmyslov je fakt úbohé.

 

Ďalšia chlapská paranoja pramení z toho, že počuli baby hovoriť, ako ten a ten krátko vydrží v posteli a ako ona nemala orgazmus. Chlapská povaha je toto ihneď riešiť po svojom a bez hlbších znalostí.  Feši sa v posteli predvedie s 30 minútovou šukačkou (o ktorú nik nestojí) s následným jazykovým tornádom, kde mu baba radšej zahrá orgazmus, len aby mala od toho nešťastníka už konečne pokoj. Každá úprimná baba vám povie, že najhorší je snaživec, ktorý sa ju za každú cenu pokúša urobiť. Je to neschopnosťou mužov komunikovať s babami o sexe, niečo sa naozaj dozvedieť a poučiť sa z toho. Každý je prudko súťaživý a intuitívne na vlastnú päsť  chce byť stoj čo stoj lepší, ako ten pred ním.    

 

Deštrukciu vnímania mužov a žien má svedomí hlavne reklamný priemysel. To, čo nám denne servíruje je príšerné. Muž zobrazovaný ako nesamostatný tupec neustále žijúci v zasratých svetroch, alebo blbá žena poučovaná sexi vedcom, ako treba odstraňovať škvrny. Zabíjajú ma slobodne, až sexi bláznivo menštruujúce tínedžerky, pritom reklamu na lahodne sa navliekajúci prezervatív nevidíte. A to ľudia určite súložia častejšie, ako menštruujú. Zomrieť idem z troch T-Com párikov, kde na domácej párty manželky odbavujú na treťotriednych slovenských hercoch, pričom muži surfujú po nete a dostávajú erekciu zo slečny v plavkách. Po odhalení sa samozrejme všetci freneticky smejú a ja duševne grciam. Milujem aj trta – vynálezcu z reklamy na Kinder Pingui, ktorý svojimi špáradlovými rukami tleskne, načo sa zrúti z vyššieho poschodia chladnička plná tejto chemickej sračky. A nakoniec mám rád aj pani, ktorá sa nemôže bez jogurtu vysrať, alebo slečnu, ktorá trpí vaginálnou mykózou. Som rád, že aj ona zistí aké je to žiť s podráždenou pičou, ale prečo nám to servírujú deň čo deň?  Pozerám na to neveriacky a pýtam sa: „Kam sa podela ľudská dôstojnosť a úcta?“ 

 

Prečo sa necháme tak ponižovať a pritom sa tvárime, ako sme pozitívne naladení? To mi je už fakt sympatickejší ten starý, vráskavý kovboj - Marlboro man, ktorý sa v reklame prehúlil až do hrobu. Umrel. A čo. Aspoň žil a zomrel ako chlap.  

 

Pic by shannanigans