Ofíz saplajz

 

Počítače, kopírky, telefóny, skartovačky a pre pamätníkov písacie stroje, zošívačky, dierovačky a viazačky neslúžia iba ako lapače azbestom naplneného prachu, ale dá sa s nimi užiť aj nejaká tá švanda.

 

Je pravda, že retro zariadenia ako zošívačka nie sú také vďačné, ako hypermoderné písíčka, sieťové printery, IP telefóny a iné nástroje čipového terorizmu, takže ich zadrbávacio-amuzívna použiteľnosť je obmedzená. Napriek tomu sa vieme zabaviť aj s nimi, aj keď ide skôr o frky na úrovni skrytej kamery, keď ju ešte uvádzal Andrášy s Vacvalovou a v scénkach hrala Karin Haydu (predtým, než sa stala mafiánskym matracom) a Pročko (v časoch, keď sme ešte vedeli, kto alebo čo je Pročko). Napríklad keď pracujeme dlhšie ako ostatní kolegovia, pred odchodom z ofisu im vyberieme muníciu zo zošívačiek, okrem cca. 1 - 3 projektilov. Na druhý deň sa rehoceme do rukáva, ako všetci (ne)zošívajú. Keď nás to ešte stále infantilne baví, môžeme vybrať aj tuhy z pier a pružinu z dierovačky (na jednej strane, aby robila len jednu dieru).

 

Tlačiarne

To elektronické kancelárske propriety, to je už iná káva. Napríklad len taká tlačiareň. A tým teraz nemyslím len kopírovanie vlastných alebo cudzích genitálií. Už len taký bradatý fórik s kancelárskou spinkou – skopírujeme čistý papier s kancelárskou spinkou, papier vložíme do zásobníka a čakáme. Môžeme sa potom zabávať na kolegovi, ktorý bude hľadať spinku medzi svojimi papiermi, alebo môžeme ísť ešte ďalej. Vystriehneme si nášho „najsamobľúbenejšieho“ kolegu, ktorý niečo kopíruje z podávača a vtedy realizujeme trik so spinkou. Toto si vyžaduje dobrý timing, následne zase naše presvedčovacie schopnosti. Kolegu-zmrda treba presvedčiť, že spinka mu určite spadla do kopírky a že by to mal nahlásiť na IT oddelenie. Ak sa nám to podarí, tak tlačiareň odstavia na 1 až nekonečno dní (v závislosti od mámvpičizmu ajťákov), a to už je celkom slušný prestoj.

 

Pamätáte si ako vo Fight Clube Norton zabudol v kopírke pravidlá Fight Clubu? A potom šéfovi, ktorý ich tam našiel, povedal, že ten človek, ktorý to tam nechal, je určite nebezpečný, ale že aj tak by ho nemal otravovať s každou kokotinou, ktorú nájde zabudnutú v kopírke a šéf len oči pučil? Tak nechajte niečo v kopírke aj vy. Napríklad takú fejkovanú pracovnú ponuku – vyberte si oddelenie, ktoré máte najradšej, napríklad účtovníkov. Vo worde napíšte pracovnú ponuku na účtovníka, nafingujte tam logo profesie.sk, aj jej štruktúru, hlavne nech to vyzerá dôveryhodne. Teda okrem platu, tam dajte tak 5-násobok toho, čo zarába u vášho otrokára štandardný účtovník.

 

Hardvér

Otroci, pracujúci v oupnspejse majú jedinečnú možnosť zabaviť sa tak, že si poprepájajú periférny hardware k nesprávnej pracovnej stanici (rozumej: obrazofku, klávesy alebo klikátko si zapojíš do kolegovho kompišu). V závislosti od našej škodoradosti to môžeme spraviť buď tak, že kolegovi nič nepovieme, alebo si to spravíme navzájom (to prepájanie káblov mám na mysli). V prvom prípade pripojíme monitor a myš nič netušiaceho trtka k nášmu počítaču a naopak a potom mu vo windouse vyvádzame rôzne šibalstvá. Začneme nenápadne – robíme to isté, čo on, ale asi tak s 2 – sekundovým oneskorením, potom gradujeme a ukončíme to otváraním pornostránok s geriatrickou tematikou.

 

Keď toto robím vo dvojici, tak nemeníme monitory, iba myši (alebo klávesnice) a zadrbávame sa tak, že kolegovi napovedáme, kam má kliknúť a čo má robiť. Takto jednu pracovnú aktivitu časovo predĺžime asi o 856 %, takže robotu, ktorú sme mali na hodinu môžeme robiť pokojne aj celý deň, a to už sa oplatí!