Každý, kto videl minimálne tri horory (resp. filmy zo žánru „slasher“), tak vie, že na nejakú logiku a fyzikálne zákony sa tam veľmi nehrá. Máme vraha, ktorý ovláda teleportáciu, je nezraniteľný, má röntgönový zrak, ovláda jasnovidectvo a telepatiu. Potom to vyzerá tak, že týpek s nožom, alebo inou bodno-sečnou zbraňou sa pomaly šuchtá za svojimi potenciálnymi obeťami, ktoré utekajú (ako) o život, keď sa z ničoho nič zjaví pred nimi a urobí im na krku nové ústa.

 

V podstate to má svoj zmysel, lebo vrahova životnosť je naschedulovaná na 90 filmových minút a ak by ho zložila prvá policajná brokovnica, to by bola predsa škoda. Na druhej strane, nakoniec ho zabije 50-kilová študentka politológie Kimberly a nie jej frajer – hráč amerického futbalu Chad. Teda, zabije ho, ale on to potom prežije ako kedysi Slotov starý otec, v závislosti od toho, či sa pripravujú ďalšie časti, alebo nie.

 

Jednoducho, horory sú jedno veľké klišé, a to si povedal aj Richard Gale, ktorý nakrútil krátky film s priliehavým názvom „Horribly Slow Murderer With The Extreme Inefficient Weapon“. A to si musíte určite pozrieť, lebo jednak je to remeselne perfektne zvládnuté a dvojak je to (minimálne pre hororových fanúšikov) k skapaniu vtipné.

 

PS: Jedná sa o tzv. fake trailer, takže celý film nezháňajte.