Určite vám nepoviem nič nové, ak skonštatujem, že zábavný priemysel funguje tak, že jednotlivé momenty (scény) sú vtesnané do filmu preto, aby vo vás zanechali nejakú stopu.

 

Dalo by sa diskutovať o ich zmysluplnosti, ale toto teraz nie je predmetom tohto príspevku. V nasledujúcej sérii, by som rád zverejnil niektoré pamätné scénky z filmov, ktoré mi z nejakého dôvodu utkveli v pamäti.

 

Ak vás napadnú ďalšie, budem rád, ak si ich pripomenieme v diskusii.

 

Môj súčasný Top 3 je teda tento:

 

Že je Boh černoch, sme už mali možnosť vidieť vo filme Bruce Almighty (2003) v hlavnej úlohe s Jimom Carreym. Tam bol Morgan Freeman docela presvedčivý, pokiaľ išlo o dokazovanie svojho postavenia. Ale presvedčivo stvárniť Bohom ženu a to dokonca pomocou Alanis Morissette, sme si mohli vychutnať iba v Dogme (1999). Díky Kevin.

 

 

 

Devil's Advocate (1997) je pamätných scén neúrekom, medzi moje favoritné patria dokonca hneď dve. Prvou je scéna vo výťahu, keď sa Al Pacino pokúša zlanáriť Keanu Reevesa k sebe do bytu a tou druhou je nasledujúca bohorúhačská kritika.

 

 

 

A treťou v poradí je momentálne moja najobľúbenejšia. S géniami sa človek často v živote nestretáva a ak áno, len ťažko sa do ich vnútra prehryzie. O podobnej konfrontácii ma v nasledujúcej scénke dokonale presvedčil Robin Williams s Mattom Damonom v Good Will Hunting (1997). Respect Gus.