Náš tím sa rozširuje, a pretože na našej pozícii pracujeme iba dvaja, musel som s novým človekom urobiť pohovor práve ja. Som človek veľmi premýšľavý, a tak som sa snažil spísať si kvality, ktorými by mal nový člen tímu disponovať.

 

Prišiel mi email so životopisom. Perspektívny kandidát, ktorý podľa životopisu vie takmer všetko. Čo sa však za tým skutočne skrýva?

 

Musíte mať na zreteli, že v tíme existuje taká abstraktná vec ako chémia. Ak teda chceme zaručiť, aby sme fungovali dlhodobo, musíme brať ohľad aj na tento aspekt. To je podľa mňa na pohovore to najzložitejšie, pretože odhadnúť kandidátov vplyv na chémiu tímu je ako uhádnuť, čo za hračku nájdete v kindervajíčku. Naučiť sa dá podľa mňa čokoľvek, no ak si s človekom „nesadnete“, to len bude neplecha.

 

Čiže o čom to vlastne celé je?

 

Nuž, ak nepatríte medzi troch najtolerantnejších ľudí na svete, po čase môžete z istých osobnostných charakteristík tímového spoluhráča dostať tzv. ponorku. A pretože ponorky sú plavidlá veľké, neobratné a železné, nie je nič príjemné mať ich v tíme.

 

Na prvý pohľad môže ísť o obyčajné maličkosti, ktorých podstata sa však pod váhou desaťhodinového spoločného pobytu v práci zvyšuje exponenciálne. No a ak chcete fungovať v tíme, máte na výber z dvoch možností. Buď všetko mlčky pretrpieť, čo vás možno nakoniec doženie k výpovedi/zmene tímu, alebo to vyriešiť konfrontáciou, čo paradoxne vedie k tomu istému výsledku. Neexistuje totiž nič lepšie, ako „tichá domácnosť“ medzi testerom a developerom, ktorí majú veľmi úzko spolupracovať.

 

Tu je teda zopár príkladov tzv. problémových charakterových vlastností. Čítajte pozorne, ide predsa o vašu budúcnosť.

 


Otázkár nekonečný (dialogus infinitus)

Tento druh sa vyskytuje takmer v každom tíme, a niekde je dokonca vítaný s otvorenou náručou. Prejavuje unikátny a dokonale reálny záujem o vašu osobu, neustále sa pýta ako sa máte, čo máte nové a hneď obratom podáva informácie zo svojho súkromia. Zo začiatku ide o pozornosť celkom milú, no ak s ním prichádzate do kontaktu každý deň, začne to byť dosť otravné. Z kuchynky vás len tak nepustí a ak aj odídete, pokračuje v rozprávaní ďalej, so zvýšeným hlasom. Ak takýto exemplár sedí hneď vedľa vás, dobačovali ste. Ak si dáte dole slúchadlá, alebo nadviažete očný kontakt - spustí sa a nezastaví ho ani upozornenie od nadriadeného.

 


Nadšenec prílišný (enthusiasmus maximus)

Tento tvor má širokospektrálny záber. Za všetky odvetvia spomeniem napríklad nadšencov športových, nadšencov online hier, prírodných nadšencov, ale je ich oveľa viac. Spoločným menovateľom všetkých je nutkavá potreba presadzovať svoje záujmy nad záujmy tých druhých a rozprávať o nich do bezvedomia. Áno, zo začiatku je tiež celkom príjemné dozvedieť sa niečo nové o sfére, v ktorej ste totálny analfabet, no po čase toho máte už dosť. Pre nich je to celý život, a tak nevedia rozprávať o ničom inom.

 


Slobodník pracovitý (singlus nadčasus)

Na ramenách čeľade Slobodníkov stojí nejedna úspešná spoločnosť. Samozrejme, nemôžete si postaviť firmu výhradne z nich, no mať ich aspoň zopár v tíme je jednoznačné plus. Nerozptyľujú ich deti, hypotéky, často dokonca ani žiadny partner a tak celú svoju energiu a vášeň transformujú do práce. Hodia sa na všetky pozície bez rozdielu, ale je vhodné, aby ich manažoval aspoň jeden príslušník čeľade Ženatníkov. Čo im chýba v oblasti skúseností, to nahrádzajú štrnásťhodinovým pobytom v práci denne. Ale pozor! Sú iba krôčik od skĺznutia k maniodepresii, a potom vám budú v tíme skôr na škodu.

 


Výživník zdravý (nutrilonus perfektus)

Niektoré teórie identifikácie tvorov na pracovisku ho radia do čeľade Nadšencov, no podľa mňa si zaslúžia svoju vlastnú triedu. Vyskytujú sa najmä v kuchynke v čase obeda, kde farbisto komentujú jedlá všetkých prítomných. Samozrejme, nič nie je dosť dobré, nakoľko to obsahuje mäso, alebo naopak neobsahuje dostatočný podiel bio zložiek. V kolektíve nebývajú veľmi obľúbení, pretože dokážu z jednoduchého obeda spraviť ten najhorší zážitok vašej existencie. Dokonca vás prinútia ochutnávať svoje ultra-zdravé pokrmy a budú vám donekonečna vysvetľovať, že sójový rezeň chutí rovnako ako bravčový. Čo samozrejme nie je pravda. Kto by potom ten bravčový jedol?

 


Krátkodobec šplhavý (temporarus povrazus)

Na tohto pozor, dámy a páni! Ide o čoraz viac rozšírený druh, vyznačujúci sa snahou o krátkodobé zotrvanie v aktuálnom životnom prostredí, pretože „rúbe“ o dosť vyššie. Nič nepoteší viac, ako že niekoho dva mesiace školíte, venujete mu ešte aj tú poslednú kvapku potu a on si odíde. Len tak. Dbajte teda na otázky ohľadom jeho dlhodobého zotrvania v tíme. Ak sa nebodaj preriekne, že v minulej firme bol „iba“ developerom, ale potom ho rýchlo povýšili, ruky preč. Ak máte tím, kde treba naozaj tvrdo makať a možnosti na kariérny postup sú minimálne, tento človek pre vás nie je vhodný.

 


Toľko teda ku stručným radám, ako úspešne rozšíriť svoj tím. Sami musíte najlepšie vedieť človeka odhadnúť za tú hodinku, ktorú máte na pohovore k dispozícii. Kľúčom k úspechu nie sú dokonalé znalosti ani perfektne nastavené procesy. Je to práve tímová chémia a pocit, keď sa na ľudí v práci (a do práce všeobecne) dokážete tešiť každé ráno.