Ženské vydanie snoba môžeme rozdeliť do dvoch kategórií. Prvou, menej nebezpečnou kategóriou, je typ snobky v štýle zlatokopky. Väčšinou ide o rôzne modelky alebo playmate v dôchodkovom veku (tj. nad 27), ktoré by obyčajný smrteľník neočaril ani Axe efektom, ale v prípade správnej kombinácie peňazí, moci a konexií ju nie je problém dostať na prvom rande do postele. Hlavne, ak sa už pri večeri tvári ako nadržaná samica tigra bengálskeho a v taxíku sa vrhá na svoju obeť, ktorá má potom už len jedinú úlohu – dbať o to, aby jej neurobila dieťa hneď na prvom rande.

 

Keďže je zvyknutá na ničnerobenie, užíva si peniaze svojho manžela. Šopinguje v Paríži, na lyžovačku chodí do Álp, aj keď lyžovať nevie a z nudy si zaplatí diplom zo sociálnej práce, aby nevyzerala, že je úplne vymletá. Poznávacie znamenie –autíčko, ktoré zásadne parkuje cez tri parkovacie miesta priečne, vyžehlené blond vlasy, dokonalý mejkap, ktorý si robí minimálne dve hodiny. Je vegetariánka, vegánka alebo vitariánka, ktorá je len semienka. Veď pipka, ako ináč? Síce tvrdí, že do tela si nedáva nič umelé, ale to platí len pre žalúdok. V podstate má totiž celé telo umelé a vytuningované. Pravdaže okrem mozgu, lebo ten sa zatiaľ chirurgicky vylepšiť nedá. Škoda.

 

V podstate sa ňou netreba dlho zaoberať, lebo na ňu platia všetky články s témou zlatokopiek. Dôležitý je ale fakt, že môže byť nebezpečná v prípade, ak máte doma manžela, ktorého sexuálne túžby prerastajú cez vašu hlavu a on má dosť peňazí aj pre svoj nový sexuálny objav.

 

Vývoj druhej skupiny snobiek je veľmi podobný tomu mužskému. Tiež začínala ako obyčajné dievča, ale kým u chlapov sa sklon k snobstvu prejavuje až neskôr, u tohto typu dievčat je súčasťou puberty. V podstate sa celú mladosť pripravovala na úlohu vodkyne, vládkyne a neúprosnej diktátorky. Napreduje cez mŕtvoly a súcit je pre ňu cudzie slovo. Zneužíva iných a po ich chrbte sa škriabe vyššie a vyššie. Kým zo začiatku bola skôr škaredé káčatko, neskôr, keď ostatné baby už vyzerali ako rozkysnuté koláče, ona nadobudla kurvoidný vzhľad, ktorým sa dá uhladiť každý dopravný priestupok. Veď čo sa stalo pán policajt, ja normálne chodím stovkou cez dedinu a zatiaľ sa nič nestalo...

 

Na tvári jej nevidno žiadne city. Hlavne nie pozitívne. To, že sa nikdy neusmieva, jej dáva auru tajuplnosti. Hlavne preto, lebo v posteli sa nedá rozoznať, či si to užíva, či mala práve orgazmus, alebo len jednoducho zaspala.

 

Navonok vedie normálny manželský život. Má milujúceho manžela, deti a psa. A čivavu. Tá môže byť aj zviera aj človek. Hlavné je, aby jej bol stále v pätách, stále vrtel chvostíkom a v prípade potreby mohla do neho kopnúť. Má stále pravdu, má zaručene pravdu a keď jej niekto oponuje - je neschopný. Zato ona je schopná všetkého. Je postrachom firmy, je schopná podraziť hocikoho a vyvrátiť každé slovo, ktoré pred ňou ktokoľvek vysloví. Takto sa dostáva vyššie a vyššie. A keď to inak nejde, tak si to vysúloží.

 

Má viac funkcií ako vedecká kalkulačka, stíha naraz robiť v troch firmách, sedieť v siedmich správnych a dvanástich dozorných radách. Je poradkyňou troch ministrov, vyučuje na štyroch vysokých školách po celom Slovensku (Európa je príliš veľká) a sem tam ju nájdete aj v medzinárodných komisiách na pozícii expertky. Pritom všetkom stíha ročne aj tri dovolenky – jednu s rodinou v Chorvátsku, raz len tak zabehne do Egypta a inokedy na takú poriadnu trojtýždňovú, ako okruh južnou Áziou alebo strednou Amerikou.

 

Deti vychováva zásadne ona. Má totiž vysoko vyvinutý materinský cit, aj keď na materskej bola sotva dva mesiace. Čiže ona vie, čo je pre deti najlepšie. Preto majú opatrovateľku. Keď odchádza z domu ona, je to v norme, keď odchádza opatrovateľka, deti za ňou plačú. Nevďačníci.

 

Vozí sa na veľkom čiernom aute, z ktorého môže pozerať na ľudí zhora. To je pre ňu totiž dôležité - pozerať sa na nich zhora. Svoj batmobil má neustále zaparkovaný na miestach pre postihnutých. Keďže je sama postihnutá, akurát si to neuvedomuje. Jej postihnutie je totiž mentálne. 

 

Tiež disponuje talentom, ktorý jej pomáha prežiť. Keď padajú jej kamaráti, vyčkáva a potom sa postaví na stranu víťazov. Stále je na strane víťazov, lebo vie, že je nesmrteľná a nenahraditeľná. A takých sú plné cintoríny.

 

Pic by Mustakrekish