Ako som už párkrát spomínal, nemám rád psychológiu. A snažím sa vyhýbať aj ľuďom, ktorí sa v psychológii vyznajú. Veď nie je to nič príjemné, keď sa z nevinnej otázky „Ako sa máš?“ a odpovede „Ani sa nepýtaj“ stáva téma na odborný alebo populárno náučný článok. Alebo ťa na mieste rozanalyzuje a máš v tom väčší guláš než predtým, ako si sa mu s problémom zdôveril.

 

Predsa však človek nemusí byť psychológom, aby rozlúštil, čo priťahuje mladé baby k starým prďasom s problémami erekcie, zvráskavenou pokožkou a tráviacimi ťažkosťami, kvôli ktorým zamorujú priestor plynom vhodným na výrobu zbraní hromadného ničenia. Pred pár rokmi by som k týmto charakteristikám pridal možno aj to, že s holou hlavou, ale dnes je holá hlava in aj u násťročných. Ale tá prirodzená holohlavosť, keď sa hlava leskne a ligocú sa strieborné a čierne bodky v páse nad ušami a v zátylku, je really cool a s takým chlapom sa naozaj oplatí dačo si začať.

 

Pozrime sa na to najprv zo strany muža. Čo ho vedie k tomu, aby si zaobstaral žubrienku? Naozaj, musí tam byť určitá miera pedofílie (I like this pedo feeling), keď tridsiatnik obrába maturantku. Internet je plný názorov na takéto vzťahy. Tí, ktorí závidia, píšu, že sa jedná o alkoholika a skrachovanca, ktorý býva u vlastných rodičov (kým si ich neodprace do starobinca), má na figu job a ženám ktoré by sa vekovo k nemu hodili nemá čo ponúknuť. Preto opeľuje žubrienky, ktoré si ešte vie omotať. A babenky sa tešia, lebo im vie pomôcť pri písaní domácich úloh, má kontakty (pustia ich na diskotéku) a starého Forda, na ktorom ich vezie do školy a vezie aj tovar do svojho superbiznisu, ktorý je vraj stratový len kvôli tomu, aby nemusel platiť dane. Veriteľom sa radšej vyhýba oblúkom, ale o tom pipinka nemá čo vedieť...

 

Motivácia zrelých jedincov ženského pohlavia, aby si obstarali o 20-30 rokov staršieho partnera, je naozaj úloha pre psychiatrov. Ale keďže psychiatri sú drahí a nie sme v Amerike, u nás sa na tieto účely využívajú krčmy. Krčmové reči fungujú ako skupinová psychoanalýza a pritom sa každý cíti dobre.

 

Čo však môže robiť tridsiatnička so starým skúseným hezounom. To sme si už povedali, že prevažujú naozaj skúsenosti a tučné konto. A to je pre ženu naozaj dôležité. Veď kto by odolal bývalému šéfovi závodného výboru ROH alebo zástavníkovi skupinovej rady. Z týchto politrukov dnes už vyrástli úspešní podnikatelia, ktorým sa podarilo vytunelovať nejednu firmu a vystriedať zopár manželiek.

 

Ale aká náhoda, že on starne, ale manželku má stále mladšiu. Jeho túžba vlastniť novší model manželky konkuruje jeho túžbe mať novší model auta. A tie manželky musia naozaj stáť za to. Nesmie to byť žiadna úradníčka z daňového úradu alebo predavačka z Tesca. Minimálne dajaká blonďatá modelka, striptérka, playmate, z ktorej urobí moderátorku alebo speváčku. S vysokou dotáciou od pána podnikateľa sa urobí nízkorozpočtový klip, nasamplujú album, ktorý sa za euro bude predávať v novinových stánkoch a následne ako vianočný darček k dámskym časopisom (aby sa zbavili zásob). Je jasné, že baba na to nemá, ale to by potom nemali čo písať v bulvárnej žurnalistike.

 

 

Baba sa musí o seba starať, aby čo najdlhšie vydržala ako aktuálna manželka (milenka). Dáva si namodelovať kačací zobák, airbagy, kvôli ktorým si ani nedovidí na prsty na nohe, dáva si odsávať tuk, drží drastickú diétu a snaží sa zatajiť svoju bulímiu. Pravdaže, keď už vyzerá ako dva kopčeky na jednej paličke, tak dostáva kopačky a odstupné, ktorí síce my smrteľní muklovia ani nezarábame, ale ona chudera z toho nevyžije. A keďže nič iné nevie robiť, tak ide kopať zlato. Veď šlapať je pod jej úroveň. Neuvedomuje si, že robí skoro to isté, len s tým rozdielom, že je to long time service. Možne pre zvýšenie svojej konkurencieschopnosti si urobí aj dajakú vysokú školu (sociálna práca a masmediálna komunikácia to istí) a zo zostatku odstupného ešte pár plastických operácií, ale pomaličky zub času zahryzne aj do jej zadku a začne hrať druhú alebo tretiu ligu...

 

Amen