Na úvod poznámka pre tých, ktorí články nečítajú a idú rovno do diskusie. Len tam choďte, aspoň sa nedozviete, čo o vás vedia iní. Toto bude článok plný nudných čísel a grafov.

Keď mi pred niekoľkými týždňami napísal Otras, že by mal pre mňa robotu, čakal som nejakú hovadinu v štýle vylepšiť DMdiskusnyDzindzig o možnosť zobraziť nasrdeného BJ Blazkowicza s veľkým nápisom „Ja! Natürlich“ pri každom prejdení myšou nad každý otáznik v diskusii. Avšak jeho požiadavka prekvapivo nebola blbá a keďže už nejaké údaje z diskusií mám, odpovedal som mu jeho vlastným štýlom.

Malé upozornenie na začiatok, všetky čísla sú bez záruky sú spracované ku 19. decembru 2020, ak sa vám nepáčia, reklamácie neprijímam, proste diskutujte menej alebo anonymne.

Taktiež som vypustil Otrasovu požiadavku o celkovom počte článkov za rok 2020 pretože články nemajú jednoducho prístupný dátum prvého zverejnenia a taktiež sa občas recyklujú (pretože nepíšete viac, tak ako Ľubo stále prízvukuje).

 

Niekoľko všeobecných čísel na úvod

Celkovo za rok 2020 pribudlo k tejto chvíli 150314 príspevkov do diskusie. Aj keď ešte ostáva 12 dní do konca roka, myslím že už rok 2019 s 208659 príspevkami netromfneme. Jedine že by sa Wifi pýtala dokolečka ako správne sadiť stromy počas prípravy kvásku a záhradno-pekárske krídlo DM by prišlo na pomoc.

Tu je však ešte zaujímavejší graf v priebehu rokov, ktorý ukazuje aká obľúbená kratochvíľa sú DM diskusie, ale taktiež ako možno aj udalosti tohto roku ovplyvňujú nielen slovenskú ekonomiku, no aj čas a chuť diskutovať na DM.

 

Top 30 diskutérov celkovo

Prvý rebríček jasne ukazuje, kto počas roku 2020 konečne začal aj pracovať (ahoj Pedro) a kto v tej práci celkom úspešne prokrastinoval. Keďže tabuľky sú zaujímavé akurát tak pre Sulíka a ten sa neteší veľkej obľube na DM, spravil som ju čo najmenšiu len s top 10 (pre tých čo to čítajú na prťavých displejoch a grafy im budú ťažko čitateľné, ale aj tak sú zvedaví).

 

 

Ostatní sa môžu pokochať aj peknými fancy grafmi zo služby flourish.studio buď cez obrázok, alebo priamo na živom grafe. Tento princíp budem používať aj pri ďalších výsledkoch.

 

 

Top príspevky

Najpluskovanejší príspevok je Fľushkyho komentár „nie, to len tatovi nabulikali aby datumy sedeli“ ńa vodnára, ktorého mama ho prenášala 31 dní. Nájsť ho môžete v diskusii ku Angustinmu článku o láske k blížnemu. Najmínuskovanejší príspevok je od Slavoslava, ktorý testoval výbornú DM fíčúru. „ale prosim ta, minuskujem len prispevky kde niekto place, ze ho minuskuju ako tento. Aha, pozeraj, aspon uvidime, ci sa to nepokazilo.

MINUS“

Nájdete ho v Anthraxinom článku o korone.

Aj keď spočítam plusky a mínusky, žiaden príspevok v reakciách netromfne Fľushkyho.


Tak a poďme do detailov

Len 18,2% zo všetkých príspevkov je od neregistrovaných užívateľov (v top 30 máme dvoch, herzunu a Frka) ale až 84,3% je že vraj od mužov. Keďže máme modernú dobu a každý sa môže identifikovať ako chce nie len v reálnom svete ale aj na DM diskusiách, toto číslo berte len veľmi veľmi informatívne. Pravda bude niekde vo hviezdach. Čísla mi ukazujú, že vraj len 2596 gifov bolo uverejnených v príspevkoch za rok 2020, tak myslím, že napriek jokiho neustálemu frflaniu mám čo dohánať, ale možno by aj drzko mohol svoje statické obrázky vymeniť za pohyblivé aby vylepšil túto štatistiku. Najdiskutovanejší článok je Kungpaov dailyhejt repatriantom. Keďže však už dlho nebola tabuľka, pripravil som pre vás rovno desať najdiskutovanejších článkov.

Dailymale hejtuje: Pozdrav repatriantom 1455
Stručný prehľad politických strán - Part II. 1415
Krtkova torta 1381
Nevyspaté úvahy single matky IV 1380
Obrázky z Talianska 1341
Peťko analyzuje komentár #milión 1306
Bacharoviny vol. 1 1238
Chudáci boháči 1190
Úzkostné stavy svišťov v izolácii 1184
Skúsili sme za vás - online založenie účtu v banke 1166

 

Najdiskutovanejší deň je Ajkina obľúbená streda, avšak len s malým náskokom pred štvrtkom. To, že cez víkend, keď diskusiu živí hlavne kňour, je príspevkov poskromne, asi nikoho neprekvapí.

 

 

Najdiskutovanejšie časy sú počas pracovných hodín, čo jasne dokazuje prokastrinačný účel DM diskusií a každý správny zamestnávateľ (to je samozrejme ten, čo bol na kapitánovom školení) by mal DM diskusie zablokovať skôr ako hanbaté obrázky.

 

 

Niečo na záver

Keďže netuším či sa toto vôbec zverejní a koho to bude zaujímať, väčšie vychytávky ako najdiskutovanejší thread s najepickejšou hádkou o to, kto má lepší pohľad na výchovu dieťaťa si nechám niekedy nabudúce. Ešte však doplním na záver, že celkovo už je vyše 1,15 milióna komentárov v 3777 článkoch. Týmto tempom sa možno do 4 rokov podarí prekročiť dva milióny.


 

Úplný koniec

Otras veľmi chcel wordcloud z najpoužívanejších slov, tak som ho teda vytvoril z top 200 slov v diskusii. Pokochajte sa, čo najčastejšie píšete.

 

 

Osoby a účinkujúci:

čitatelia dailymale.sk, cenzori, korektori, redaktori, sponzori, jaštery

Dáta pripravil, vizualizoval a text napisal:

achtotojeotrava

Korektúra článku, formátovanie a sláva patrí:

Otras Mozgu

 

Veľká vďaka patrí všetkým ktorí ste písali, čítali a zabávali sa!


Prajeme všetkým šťastné a veselé Vianoce a šťastný nový (každý) rok!

Ahojte!