Júl ako ho nepoznáme. Nielen, že každý deň chčije, ale navyše sa nedeje ani každoročná júlová plesnivá uhorka. Tohtoročný júl je totiž doslova nabitý udalosťami. Čo je fajn, lebo namiesto rozmýšľania nad typickými letnými témami, ako napríklad pre mňa nepochopiteľná fascinácia ľudí (najmä žien) ovocím, čo vyzerá aj chutí ako ružová špongia AKA melón alebo tajomným módnym fenoménom pánskych bermúd, ktoré sú dole zahnuté a zažehlené, máme dosť tém na tento mnohosrd.

 

Zahraničie

Pozor, padajú lietadlá!

 

Nešťastie nechodí po horách, ale po aerolinkách. Taká Air Malaysia to môže zabaliť, alebo si dať vyrobiť reklamu „aká je pravdepodobnosť, že sa nám to stane tretíkrát?". V každom prípade im nad Ukrajinou zostrelili Boeing, a teraz je najdôležitejšie zistiť, či za to môžu Ukrajinci, Rusi, Ukrajinci prezlečení za Rusov, Rusi prezlečení za Ukrajincov alebo Ukrajinci prezlečení za Rusov, prezlečených za Ukrajincov. Podľa mňa je to dosť jedno, podstatné je, že zomrelo 300 ľudí, a to iba preto, lebo sa pár štrbavých navodkovaných dementov hralo na vojakov.

 

Ale samozrejme takým konšpirátorom to nevysvetlíte. Tým sa pri takejto udalosti hneď stoporia ich mikroskopické penisy a ruky im pristanú na alobalom omotanej klávesnici. A hneď tu máme množstvo závažných otázok a znepokojivých faktov. Napríklad:
- prečo lietadlo zmenilo kurz??? (eh... kvôli búrke? divné, ja viem!),
- prečo lietadlo letelo nad vojnovou zónou??? (lebo je to schválená letecká trasa a lietajú ňou aj iné lietadlá; keby sa lietadlo výlučne nad územiami, kde nie je žiaden konflikt, vraj by všetky lety trvali v priemere trikrát dlhšie),
- ako to, že sa našli na mieste havárie neporušené cestovné pasy??? (nuž, to máte tak, súčasťou explózie je tzv. detonácia, t.j. náhle uvoľnenie energie a nastáva tlaková vlna, alebo aby ste lepšie rozumeli, sa to vyjebe šecko ven ešte skôr ako to stihne zhorieť; veď si urobte taký pokus – zapáľte šúľok dynamitu, zhltnite ho, do vrecka na košeli si strčte pas a po výbuchu poproste iného konšpirátora, aby vám pas skontroloval, budete prekvapení; a to nehovorím o tom, keď sa lietadlo rozpadne vo vzduchu)
- satelitné snímky dokazujú, že išlo o Ukrajincov v ruských uniformách!!! (hm, aha... a ako sa dá zo satelitnej fotky rozoznať Rus v ruskej uniforme od Ukrajinca v ruskej uniforme?).

Ale moja najobľúbenejšia konšpirácia v tejto súvislosti je tá, že ide o rovnaké lietadlo, ktoré zmizlo pred štyrmi mesiacmi. Tý vole, to jaké nádrže mosá mať toten bojing, štyri mesáce si lítá ve vzduchu, kebyže ho nezostrelá, tak tam lítá doteraz.

No ale vážne. Že ľudia sú jebnutí, to viem už dávno, no konšpirátori ma vedia vždy prekvapiť. Takže si zhrňme ich tvrdenia v tomto prípade:

Zlí Američania chcú dať dole Putina, a preto mu našijú zostrelenie civilného lietadla. A urobia to tým najlepším možným spôsobom – v marci unesú lietadlo malajzijských aeroliniek. Potom s ním pristanú na tajnej základni. Keďže väčšina cestujúcich sú Číňania, urobia im všetkým plastickú operáciu, aby vyzerali ako Európania. Potom ich zabijú a naložia do toho istého lietadla. Pár mesiacov počkajú, potom unesú podobné lietadlo rovnakých aeroliniek, HAARPom vyvolajú búrku, odklonia ho a pristanú s ním. Zároveň vzlietnu s pôvodne uneseným lietadlom plnom mŕtvol, piloti vyskočia z kabíny a nechajú lietadlo zostreliť Ukrajincami, ktorých podplatili a dali im ruské uniformy a ruské protilietadlové strely. Potom na mieste porozhadzujú pasy neskôr unesených cestujúcich. Pri tejto sofistikovanej konšpirácii akosi zabudnú premaľovať číslo lietadla, aby to konšpirátori mohli ľahko vypozorovať z rozpixelovaného videa z youtubu.

Ak sa pýtate, či by nebolo jednoduchšie zostreliť jedno lietadlo a nikoho neunášať, tak jasné, že bolo, ale takto konšpirácie nefungujú, vy blbé ovce masírované mainstreamovými médiami!


Ale všetkým konšpirátorom by som navrhoval ešte jednu vec – neseďte toľko na nete, pochytajte sa pekne za ruky a choďte tým 150-tim holandským rodinám, čo pália kahance na amsterdamskom letisku povedať, že „Čo tu revete? Veď tí ľudia v lietadle vôbec neboli!" Som si istý, že ocenia, keď im konečne niekto vyjaví skutočnú pravdu, ktorú im tak zákerne zamlčujú a ktorú poznáte len vy.

 

Politika
Procházkova deravá sieť

 

Rado Procházka je mladý a chodil na Yale. To z neho robí lepšieho politika, ako keby nebol mladý a na Yale nechodil. Ale aj takýto kožmeker (nahaha, už ste si mysleli, že sa nedočkáte, čo? ale nebojte, podľa vedcov z výskumného ústavu internetov a sociálnych médií má tento fenomén trvať maximálne do konca budúceho týždňa) potrebuje volebnú kampaň, a tá býva dosť drahá. A preto nie je nič zlé na tom, keď si nejakú tu kampaň objednáte bez faktúrky. Alebo je? Lebo toto nie je oprava tečúceho hajzla alebo namontovanie dvojplatničky, ale služba za tristo-litrov-pol-mega-čojaviem-taknejako. Navyše keď sa hráte na poctivého nextgen politika a spasiteľa slovenskej pseudopravice (rozumej lídra pravicovej strany, ktorá mala potenciál mať vo voľbách dvojciferný výsledok), ktorý do plesne slovenskej politiky má vniesť novú probiotickú kultúru.

 

Že žiadni mesiáši v politike neexistujú vieme už od čias strán ako SOP a ANO, no zhovadiť sa takto efektínve ešte pred voľbami, to si vyžaduje veľa talentu a politického šťastíčka. Pár Procházkových fanboys teraz ešte nesúhlasne dvíha pršteky s tým že „ale... ale veď... veď Fico je oveľa horšíííí!!!", ale mne je to jedno. Pre mňa je politik, ktorý osiera už počas kampane jednoducho zmrd. A v tomto prípade ešte aj blb, že sa nechá nachytať iným zmrdom ako taký škôlkar, ktorý sa snaží pri olovrante kožku z mlieka nalepiť zospodu na stoličku. A blbých zmrdov sa mi už voliť nechce.

 

Bratislava
Koniec bilbordom... not!
 

Najlepší jogín medzi primátormi si povedal, že komunálky sa blížia, tak by nebolo zlé začať sa tváriť, že niečo robí. A z toho gazilióna bratislavských problémov si vybral to, čo serie fakt všetkých, a síce bilbordy. Preto na niektoré z nich nalepil nálepku s nápisom nelegálne reklamné zariadenie. Zaujímavé riešenie – vizuálny smog vyriešiť ďalším vizuálnym smogom, ale možno si myslel, že keď nacapíte plagát na plagát, vznikne niečo ako stret hmoty s antihmotou a obidva sa deštruujú. Ešte smiešnejšie to vyzerá tu:

 

plagaty

 

Yo dawg, I heard you hate billboards, so I stuck a billboard to a billboard, so you can hate billboards while you hate billboards. Táto sranda ale nemala dlhé trvanie, lebo sa zistilo, že Borat to ponalepoval kade – tade, a síce aj po bilbordoch, ktoré sú v meste stoporené legálne a že Bratislava vlastne tak úúúplne presne nevie, koľko tých ne/legálnych vlastne je a kde. No srandy kopec a koniec koncov, tie bilbordy zase nie sú až také zlé. Najmä tie predvolebné.

 

Politika
Fico už sľubuje


Nielen v Bratislave začala volebná kampaň, ale aj také parlamentky sú už o necelé dva roky, takže je najvyšší čas začať sľubovať pičoviny. V tomto prípade vlaky zadarmo (rozumej: z daní tých nás troch, ktorí ich ešte platíme) pre študentov a dôchodcov. Lebo veď čo môže byť krajší dar pre občana, než možnosť sa voziť v zasmradenom hrdzavom dobytčáku večne stratových železníc? Alebo ešte inak: tí, čo odvádzajú dane a za vlak platia sa poskladajú tým, ktorí dane neplatia na vlak zadarmo, aby bradavičnatý zmrd mal vo voľbách o pár stoviek hlasov viac.

 

Šport
Majstrovstvá sveta vo futbale

Infografika:

 

funny-webcomic-soccer-ball-internet