Pamätáte si ešte ten hnusne otravný track, kde taký znudený hlas „spieval“, že „jé-jé, uou-uou“ a do toho ako podmaz hral ten najlepší stupid-trance, aký môžete počuť napríklad v Modre na vinobraní, hneď vedľa autodromu? Ani ma neprekvapilo, keď som sa dozvedel, že ten šit je vlastne David Guetta, lebo jednak produkuje polovicu maštaľného hnoja, ktorý sa odborne nazýva aj populárna hudba, takže keď budete počuť hocičo z komerčného rádia a tipnete si, že je to Veguetta, tak máte až 50% šancu, že máte pravdu a dvojak používa furt rovnaké sample. Asi tak tri, takže identifikácia je pomerne ľahká.

 

No a urobiť zo šitu ešte väčší šit je podľa mňa až umenie. Aj keď si nie som úplne istý, či som neskočil na veľmi nevydarenú paródiu, ale je to vlastne jedno. Peter Hudlík je totiž pre mňa nový Martin Jakubec, Martin Kittner a Nikola Weiterová v jednom. Už v ôsmej sekunde videa som si bol istý, že som narazil na skutočný klenot, možno až koh-i-noor hudobného a vizuálneho zla. Ja totiž tiež keď priletím na dovolenku, tak prvé čo spravím je, že vybehnem pred letisko, skáčem a krútim sa s rukami nad hlavou ako pravý dedinský densflórový dídžej, keď stlačí na akciovom noťasi enter a pustí v kulturáku najnovšiu Veronu.

 

Aj ďalej je to fasa, lebo sú tam pekné mladé slečny v bikinách a pán Hudlík v koženej bunde, ktorý tam je ale dodaný ex-post, asi bol na pláži iný dress-code, takže ho tam nepustili. Potom je tam černoch, ktorý cucá calippo (fakt neviem, prečo som si všimol práve toto, ale Freud by mal asi zo mňa radosť). Tangáče! Potom Hudlík na pláži, tentokrát na skutočnej, ale asi inej, lebo tam nie sú žiadne bičís, je zamračené a voda je nejaká špinavšia, asi ako na Rujane v septembri. Zase tangáče, ale spredu. Lietadlo naráža do palmy a Hudlík začne predvádzať... OMG.... electric boogie! A trasú sa rite, lietadlo opúšťa kokosovú palmu, Hudlík sa vlní, potom ďalšie bičís, potom zase Hudlík, rite, atď.

 

Ale potom pozor, prichádza poučenie o škodlivosti facebooku. Takže máme Dudlíka, za ním jeho facebookovský profil, kde má určite strašne málo priateľov, lebo hore nemá žiadne notifikácie. Chudák. Ale s tým zdvihnutým golierom na košeli sa ani nedivím. Potom zase rite, kozy, Pudlík a nakoniec nejaká bukvica. That’s it. Ja som to celé pochopil tak, že keď mám 40 a vyzerám ako Helmut z Osnabrücku, mám ísť niekde na Ibizu chytať ožraté baby za rozkrok, lebo je to lepšie, než sedieť doma a stalkovať s myšou v ľavej ruke otvorené profily kačicoidných teenageriek. Ale môžem sa aj mýliť...

 

 

 

P.S.: Oplatí sa sledovať aj ostatnú tvorbu tohto umelca