V prvej časti mu zabili zabili ženu a malé dieťa, v druhej časti milenku a najlepšieho priateľa v dôsledku zrady druhého najlepšieho priateľa a koho mu zabijú v tretej časti ešte nevieme. Čo ale vieme je, že jedna z najlepších herných strieľačiek v noir štýle je späť.

 

Presun deja z nočného zasneženého New Yorku do slnečného Sao Paula síce najprv nevyzeral z hľadiska atmosféry ako dobrý nápad, no po pár traileroch bolo jasné, že aj napriek dusnému brazílskemu podnebiu v hre nepôjde o dovolenku s ritnatými latinami, ale skôr o upotené prestrelky v tých najnebezpečnejších favelách. Vizuálny štýl veľmi pripomína filmy Man On Fire alebo Tropa De Elite. Z toho prvého si tvorcovia požičali aj námet – Payne dá výpoveď policajnému zboru a zamestná sa ako bodyguard mladej manželky bohatého podnikateľa. Jeho denné menu stále tvorí bourbon, lieky na bolesť a desivo-smutné spomienky (nie vždy v tomto poradí), až kým ho z letargie nevytrhne únos jeho chránenkyne. To Maxa ako obvykle naserie a povie si, že sa s únoscami poráta, aj keby to mala byť posledná vec, ktorú urobí.

 

Takže je jasné, že budeme zase strieľať z desiatok zbraní, uhýbať guľkám, hádzať suché hlášky, pojedať pilulky a zase strieľať. To všetko na pozadí sebadeštruktívneho príbehu chlapíka, ktorému zobrali všetko, takže nemá čo stratiť. Júnové slnko bude pekne krvavé.

 

 

 

 

pic via