Ak vás zaujal výpočet prvých 10 z 20 slaboduchých zbytočností pre váš smartfoun, máme tu druhú desiatku a aj môjho osobného víťaza. Tak nech sa páči:

  

 

 

10. Cow Toss

 

Druhú desiatku otvára doslova ambiciózna kravina. "Cow Toss" totiž umožňuje hádzanie kravou. A nie je to hocijaká krava - je to krava v 3D. Podobných „srandičiek“ je medzi aplikáciami mrte. Dokonca mi táto pripadá jemne montypajtnovsky. Ale do prvej desiatky sa dostala pre neskrývanú ambíciu samotných autorov, ktorí vyhlásili, že sa im podarilo vytvoriť najblbšiu aplikáciu. Prd, chlapci! Vy ani netušíte, ako vyzerá vrchol blbosti!

 

 

9. iPhone blower 

 

Ste silný fajčiar a sfúknutie narodeninovej sviečky vám robí problém? Vyskúšajte „iPhone blower“. Úžasná vecička! Mobil, čo dokáže vyvinúť taký prúd vzduchu, až sfúkne sviečku zo vzdialenosti dvoch milimetrov, ak dovtedy nezačne horieť. Ten mobil.

 

 

Ideálna vecička pre dýchavičných starcov. Ale kým mobilom sfúknu 81. sviečku, asi sa stihne vybiť batéria. Som presvedčený, že neexistuje normálny jedinec, ktorý namiesto prúdu vzduchu tvoreného klasickým spôsobom z našpúlených pier, použije túto hovadinu. Tak mi napadá: stačilo by cca. 200 iFounov, aby sfúkli petrolejku?

 

 

8. Touch Train

 

Tač maj skrín! Serie vás, keď neviete trafiť na správne miesto? Teraz nemyslím neschopnosť používať GPS navigáciu, ale schopnosť trafiť prštekom na určené miesto. Možno vám len chýba ten správny  tréning, babráci! A presne na to slúži „Touch Train“. Neviem, ako vy, ale ja som bol po napísaní zopár smsiek vycvičený úplne dostatočne a tento typ petingu som môjmu mobilu nikdy nedoprial. Ale možno to je myslené ako rehabilitácia po vážnej traume prstových brušiek. A po mesiaci tréningu budete mať vyšportované brušká s vyrysovanými papilárami. Hm... dobrá blbosť. Ako celá táto aplikácia.

 

 

7. Hold on!

 

Niečo veľmi podobné, ako číslo 8, ale výrazne blbšie sa volá „Hold on!“. Nejde o nič iné, len chytiť tlačidlo a nepustiť. Nikdy. Nekúpať sa, nepoužívať WC - nič, čo by malo za následok pustenie tlačidla. Poznám pár týpkov, u ktorých sa zdá, že sú s mobilom zrastení. A viem si predstaviť, že niektoré odfarbené cicušky by trhali rekordy, kým by bol ich nabijak pracovne na Ukrajine. Alebo s veľkou dávkou cynizmu by táto aplikácia mohla uspieť v liečebni dlhodobo chorých. Ale aj tak - je to nebotyčná hovadina...

 

 

6. How Tall a Hangtime

 

Máte vášho mobilu plné zuby? V takom prípade si stiahnite aplikáciu „How Tall“. Zásadnou podmienkou jej využitia je negatívny vzťah k vášmu mobilu, prípadne dostatočný finančný príjem na kúpu nového. Na prvý pohľad je funkcia aplikácie nesmierne zaujímavá: dokáže zmerať výšku čohokoľvek. Ako to dokáže? Nuž tak, že svoj mobil z tej výšky pustíte na zem. O ostatné sa už postará zabudovaný akcelerometer a vy si pohodlne prečítate na displeji odmeranú výšku. Ak teda displej nebude pripomínať skôr pavučinku vlásočníc. No... možno na hebkej pažiti by to aj fungovalo.
 
 
Ale ďalšia vychytávka ide v debilite ešte ďalej: „HangTime“ totiž očakáva, že svoj mobil doslova vyhodíte do vzduchu.Ak svojho miláčika vyhodíte čo najvyššie, on zmeria, ako dlho letel vzdúšikom a podobné dôležité údaje. Úžasné. Šanca 1 ku 100 že ho pri dopade zachytíte, aby ste si ich mohli prečítať. Azda aj preto účel tejto kravinky neskôr upravili a dnes už má za úlohu merať, ako vysoko vyskočíte, keď ho máte vo vrecku.
 
 

5. Places I've Pooped a Poo Log

 

O hovne. Ospravedlňujem sa za vulgarizmus, ale nasledujúce dve aplikácie sú doslova o hovne. „Places I´ve Pooped“ vám napríklad umožní sledovať, kde všade ste za sebou zanechali okadenú misu. A potom sa môžete pochváliť ostatným. Budú iste celí bez seba z vášho originálneho prístupu k telesnosti. Ale pokiaľ nie ste chválenkár, je pre vás vhodnejšia aplikácia „Poo Log“. Je to niečo ako intímny srací denníček, kde si poznačíte vaše zážitky z vyprázdňovania a na základe hodnotení zdatných kapacít v dobore kakofónie sa o sebe dozviete nečakané pikošky.

 

 

4. Fat Burner 2000 

 

Fitness v mobile! „Fat Burner 2000“ je zástupcom väčšej skupiny aplikácií, ktoré už imho patria do kategórie podvodných - čosi ako zázračné energetické náramky, alebo alobalové chrániče pred mimozemským žiarením. Všetky abdominálne posilňovače, ktoré onehdá propagoval samotný veľký Chuck Norris, sú úplne zbytočné krámy. Stačí šikovná aplikácia, priložiť mobil pár cenťákov nad pupok a o všetko sa postará dokonalá vibrácie. Výrobca síce negarantuje odstránenie tuku do dvoch mesiacov a tehličky na bruchu, ako strúhadlo na repu, ale veriť tomu môžete.

 

 

3. Hair Clinic

 

Pleš - heš! Vážení přátelé. Ano! Aj na plešivcov myslia vývojári! „Hair Clinic“ je vecička z okruhu „Zaručené“. Ak náhodou uvidíte týpka v kaviarni, ako si krúživými pohybmi mobilom masíruje pleš, s veľkou pravdepodobnosťou ste natrafili na hrdého majiteľa tejto revolučnej aplikácie. Stačí, ak si budete pravidelne po pleši prechádzať mobilom a vyraší vám husté húštie nového porastu. Opäť raz - veriť nemusíte, ale môžete.

 

 

2. UK Payphone

 

Plaťte, keď nemusíte. Ako už názov aplikácie „UK Payphone“ napovedá, nie je dostupná na Slovensku. Ale keby bola, bola by rovnako hlúpa, ako v Anglicku. Stačí zaplatiť 5 dolárov, aby ste pomocou mobilu našli najbližší telefónny automat! A za hovor zaplatili. No nie je to krása? Myslím, že vývojári si v tomto prípade zaslúžia striebornú medailu celkom oprávnene!

 

 

1. I am Rich

 

TRADÁ! Môj osobný víťaz! Táto odzbrojujúco bezočivá drzosť sa volá „I am Rich“. A je to fakt vrchol! Je to naozaj výnimočná hovadina a dostala sa dokonca do spravodajskej relácie:

 

 

Táto aplikácia nerobí nič. Doslova. A o to ide. Len zabliká červeným drahokamom a vypíše mantru: „I am rich, I deserve it, I am good, healthy & successful.“ Ale podstatná je cena: 999,99 dolárov! Je to aplikácia vytvorená špeciálne pre tých najodpornejších uslintaných snobov. Je to čosi ako 100 dolárovka určená na pripaľovanie drahých cigár. Ide hlavne o to, aby to videli všetci naokolo. Ale pozor! Všetci ostatní by museli mať onu všeobecnú vedomosť o cene tejto kryštalickej slaboduchosti. A keďže väčšina ľudí skôr rozozná jednotku a dve nuly na dolárovej bankovke, než niečo, čo načerveno bliká na displeji, je to tá najväčšia blbosť zo všetkých a „I´m Rich“ získava v mojej osobnej hitparáde tú najvyššiu priečku.

 

- - - 

 

Tak to vidíte, koľko ľudského umu a úsilia bolo investovaného do úplne zbytočnej práce na úplne neužitočných aplikáciách pre tak užitočné prístroje, akými sú smartfouny. A vývoj ide ďalej. Ľudia sú stále blbší a blbší a v app-store(och) sa objavujú ďalšie a ďalšie blbé aplikácie, ktorých zmysel zostane pre normálnych ľudí nepochopiteľný. Preto verím, že čoskoro si zostavíme nový rebríček z aktuálnych a čerstvých failov v oblasti aplikácií.